maanantai 11. joulukuuta 2017

Pakkasta ja pulleita patjoja

Yöllä mittari putosi pakkasen puolelle ja aamulla auto oli umpijäässä. Ei täällä etelärannikolla sentään lunta ollut, mutta kylmä kylläkin.

Villasukkatehtaassani olisi juuri nyt kiire, kun pitää saada vielä monta paria valmiiksi ennen joulua. Onneksi osa on lasten sukkia, joten ne neuloo nopeasti. Suorastaan yllätyin, että ei se kantapää olekkaan niin vaikea kuin mitä aluksi luulin. Eli kaikki vaan sukkia neulomaan, sehän on vähän niin kuin meidän suomalaisnaisten kansallisvelvollisuus. 

Vaan enpä ole ehtinyt "tehtaalla" pahemmin pakertaa. Viikonloppu meni, perjantai-illan työpaikan joulujuhlaa lukuunottamatta, romuja roudatessa. Pistäkääpä kohdallenne: sellaisia parisängyn paksuja ja taipumattomia patjoja raahasimme pahimmillaan neljät portaat alas.
Ja sitten oli vielä sänkyjä, vanhoja televisiota ja vaikka mitä muuta. 

On se vaan kumma mitä ihmiset säilyttävät. Yhdessä huoneessa oli kasapäin tyhjiä kenkä ja muitakin laatiokoita sekä paperipusseja.Ilmeisesti osa asukkaista oli ollut kiinalaisia, sillä keitiön kaapit pitivät sisällään mitä mielenkiintoisempia pusseja ja purnukoita, joiden sisältö näytti no, aika kiinalaiselta. 

Kun sunnuntai-iltana vihdoin palasin, viikon ruokaostosen kera kotiin, pistin Netflixiltä toisen kauden Crownin eli Kruunun pyörimään ja katsoin yhteenkyytiin kolme jaksoa. Onko teille tuttu? Aivan mahtava sarja kuningatar Elisabethistä ja samalla tietysti kertaus naapurin kruunupäiden historiaan. Suosittelen. Siinä sukkakin valmistuu ihan itsestään, kun on hyvää katsottavaa.

Tänä iltana on pakko kirjoittaa joulukortit ja toivottavasti ehdin paketoimaan muutaman lahjankin. Lahjoja ostamme tänä vuonna vain vähän.Vaatteita kaikki haluamme, mutta menemme sitten alennusmyynteihin joulun jälkeen. Vuosi vuodelta lahjojen tärkeys jouluna vaan vähenee. Niinhän se on, että harva meistä mitään ihan oikeasti tarvitsee!

Tälläisiä mietteitä kylmänä maanantaina. Mukavaa viikonalkua teillekkin.2 kommenttia:

 1. Tuntuu, että sää on nykyisin kaikkialla samanlainen. Tuota kaiken säästämistä ei voi muuta kuin ihmetellä. Mutta näkee sen omissakin nurkissa, että tavaraa vaan kertyy, vaikkei hamstraamiseen olekaan taipuvainen. Kutominen jotain mielenkiintoista katsellessa on rentouttavaa. Joka vuosi sitä ostaa entistä vähemmän jouluksi. Nuoret käyttävät saamansa lahjakortit alennusmyynneissä. Kaikkea hyvää sinne joulun odotukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tajua, miksi joku säilyttää kaikki paperikassit ja kenkälaatikot. Tai ehkä kengät olivat aikonaan aina siististi laatikoissa. No, olisihan ne voinut heittää roskiin, ennen kuin muutti pois. Sitten joillakin näytti olevan himo ostaa purkkitolkulla siivousainenta. En alkanut niitäkään säilyttämään, sillä ovat saatteneet seillä kerätä pölyä vuosikausia.
   Lahjoja en tosiaan aio ostaa kuin ihan vähän. Eikä pojatkaan enää pyydä oikeastaan mitään ihmeellistä.
   Vielä viikko töitä ja sitten...

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!