keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Dublinin Linnassa

En päässyt sunnuntaina katsomaan Kilkenny elokuvafestareille Linnan Tuntematonta, vaan päädyn kuin päädyinkin Dubliniin ja siellä linnaan. Siis Dublinin linnaan, johon olen ollut menossa jo monta kertaa. Sitä ei Dublinin katuja tallatessa  tajua, että keskustassa on myös suuri linna. Sieltä englantilaiset Irlantia aikoinaan hallitsivat ja pitivät uppiniskaista kansaa ruodussa. Linna on käytössä nykyisinkin ja esimerkiksi valtiovierailulla olevat kuninkaalliset ja presidentit nauttivat siellä juhlaillalisen.

Samaisessa linnassa muuten kuvattiin myös Aku Louhimihen ohjaama Rebellion - verellä ja sydämellä draamasaja, joka käsitteli Irlannin itsenäistymisen alkuvaihieta ja veristä pääsiäiskapinaa.

Me osallistuimme tunnin kestävälle kiertokävelylle, jota voin teillekkin suositella, jos englanti sujuu. Samalla tuli pikakertaus Irlannin historiasta, viikinkien ajoilta ihan tähän päivään asti. Minä tykästyin erityisesti saleihin, joissa presidentti ottaa vastaan valtioiden päämiehiä/naisia. Olivat todella kauniita ja joulukuuset vielä lisäsivät tunnelmaa.

Englannissa olen kieränyt useassakin linnassa ja siellä se kaikki kulta ja kimallus on jotenkin ylenpalttista. Irlantilainen versio on kaunista, mutta ei pursuile yli äyräiden.  Mielenkiintoinen kierros, jota voin Dublinissa lomaileville lämpimästi suositella.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kuvasarjasta. Linna on minulle tuttu. Olen ollut tuossa linnassa Irlannin Sosiaali- (ja terveysministerin ? ) iltavastaanotolla. Oli vuosi 1993 ja IFCOn (International Foster Care Organization) maailman konferenssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinä olet päässyt oikein iltavastaanotolle Dublinin linnaan. Oli varmasti hieno kokemus!

   Poista
 2. Netflixsissä oli muuten mielenkiintoinen sarja näistä Irlannin linnoista, missä oli tämä Dublinin linnakin.

  Mutta hei Saara sulle (ja muille ulkosuomalisille bloggaajille) on mun blogissa haaste https://housefive2.blogspot.ie/2017/11/suuri-suomi-100-ulkosuomalaisuus-visa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä sen Netflixin sarjan nimi oli? Kiitos haastesta, olen jo osittain siihen vastannutkin. Nyt pitää löytää sopivat kuvat.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Jos hyvin käy, tulemme tammikuussa käväisemään Dublinissa. Jos aikatauluihin vain sopii, tuolla(kin) olisi kiva käydä katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnaa voin tosiaan suositella. Ettekö tule tänne etelään ollenkaan. Mielelläni olisin sinua tavannut!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!