maanantai 20. marraskuuta 2017

100 v Suomea juhlimassa Dublinissa


Dublinin suomalaiset järjestivät lauantaina oikein mukavat juhlat 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi.Tyttöjen kanssa päätettiin jo hyvissä ajoin, että sinne mennään ja ollaan yötä. Päivällä oli Temple Barin alueella aiheeseen liittyviä luentoja ja keskusteluja. Satuimme paikalle, kun siellä esitelmöitiin Dublin ja Helsingin kaupunkisuunnittelusta. Jouduimme kuitenkin lähtemään aika pian takaisin hotellille, sillä herätys oli ollut aivan liian aikaisin, ja iltajuhlaa varten oli tarkoitus ottaa vielä kauneusunet. No, uni ei tullut, mutta saipa ainakin vähän aikaa levätä. 

Harvoin sitä käy juhlissa, joihin laittaudutaan oikein kunnolla. Mitäpä sitä ei isänmaansa eteen tekisi, joten sovituskopissa tuli vietettyä edellisenä lauantaina ihan tarpeeksi aikaa. Suurin hotellihuone muuttui kampaamo-meikkibaari-kynsihuoltolaksi, kun suomirouvat valmistuivat juhliin. Ja kuten kuvista näette, niin eikö ollakkin vaan upeita naisia, koko porukka?

Sitten korkkarit jalkoihin ja takseihin, ja kohti juhlapaikaa. Kaikki liput oli myyty, ja paikalla oli tietääkseni 170 henkilöä. Ohjelmassa oli lyhyitä puheita ja Suomen suurlähettiläs, Jaana Tecenberg, välitti terveiset Irlannin ystävältä ja Suomen ulkoministeriltä Timo Soinilta (!). 

Nostimme maljan 100-vuotialle ja lauloimme tietysti Maamme-laulun. Juhlijat edustivat montaa eri sukupolvea. Oli niitä jotka ovat asuneet täällä jo kymmeniä ja taas kymmeniä vuosia, ja niitä jotka olivat tänne tulleet vastikään joko au-paireiksi tai töihin. Sekä tietysti kaikea siltä väliltä. Irlannin ainut suomalaisjulkkis Dr. Evakin oli paikalla. 

Kun virallinen puoli oli ohi, oli musiikin aika. Ensin elävää musiikkia ja päivälllisen jälkeen DJ alkoi soittamaan suomalaista musiikkia, laidasta laitaan. Laulettiin ja tanssittiin yhteen asti aamulla ja hauskaa oli. Energisimmät lähtivät vielä Dublinin yöhön ja me uniset takaisin hotelliin. 

Jos joku juhlien järjestämisessä mukana olleista lukee tätä postausta, niin kiitos ja kummarrus teille. Suomi sai arvoisensa juhlan, ja me mukavan illan, jota muistellaan vielä pitkään.

Ja kun juhlinnan makuun on päässyt, jatketaan Suomen juhlimista vielä uudestaan kahden viikon kuluttua. Voisikohan sitä mennä sinne samalla puvulla, miettii täällä väsynyt hän?


5 kommenttia:

 1. Kiva katsoa iloisia juhlijoita ja Suomen lipun värejä ilmapalloissa. Jos minulta kysyt, Suomi ei pahastu, vaikka juhlisit toistamiseen samassa mekossa :) Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Kauniita olette te kaikki Suomi-neidot. Meidän juhlamme etsii vielä muotoaan. Tuntematon käytiin poikien kanssa katsomassa. Jo se toi juhlamielen. Rakas vapaa maamme.

  VastaaPoista
 3. Minusta on ollut kivaa, kun me ulkosuomalaiset olemme juhlineet Suomi Finland 100-juhlia eri tavoilla eri puolilla maailmaa. Kauniita ladyja olette "pyhämekoissanne".

  VastaaPoista
 4. Olette kyllä niin tyylikkäinä ja kauniina kaikki. Kiva katsella täällä Suomessakin kuinka muualla olevat juhlitte.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää! Harmittaa, että nuo juhlat menivät sivusuun. Satuin liian myöhään huomaamaan, että siellä olisi ollut jotakin ohjelmaa lapsillekin. Muutenkin olisi ollut mukava osallistua ensi kertaa Irlannissa asuvien suomalaisten tapahtumaan - vieläpä noin hienoissa merkeissä!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!