maanantai 16. lokakuuta 2017

Komean Ginon pastakastike

En sitten mennytkään tänään töihin, vaan jäin kotiin, koska sellaista vaihtoehtoa tarjottiin. Ulkona on aivan järkyttävä myrsky ja luulen, että se tästä vielä pahenee. Ei tee mieli ulos, ei. Lähes koko maa on tänään kiinni, joten onneksi tuli viikonloppuna tehtyä kunnon ruokaostokset. Emme siis joudu kärsimään nälkää.

Kun nyt kerrankin olin maanantaina kotona lounasaikaan, ajattelin tehdä Komean Ginon Pastakastiketta lounaaksi. Gino D'Acampo on varsinainen julkkiskokki naapurisaarella ja puhuu englantia niin italialaisittain että...Eikä napolilaisen ulkonäössäkään ole mitään vikaa. 

Gino muuten laittoi tähän kastikkeeseen myös pekoonia, mutta minusta se maistuu paremmalta ilman. 


Tässä ostoslista kolmelle:

Yksi kesäkurpitsa
Yksi munakoiso
Yksi punainen sipuli
Oliiviöljyä
Vihreää pestokastiketta
Purkki tomattimurskaa
Parmesaanijuustoa
Yksi mozzarellajuustopala
Basilikaa (jos on)


Pilko kesäkurpitsa ja munakoiso pieniksi paloiksi. Ohjelmassa Gino leikkasi pois munakoison keskustan, koska se ei kuulemma maistu hyvälle ja täytyy sanoa, että hän oli oikeassa. Pilko myös yksi punainen sipuli. Kuumenna ruokalusikalinen oliviöljyä paistinpannulla ja lisää vihannekset pannulle. Kun ne ovat pehmeät, sekoita sekaan kaksi ruokalusikallista vihreää pestokastiketta ja mausta suolalla ja pippurilla. Listää sitten vielä tölkillinen tomaattimurskaa ja sekoita hyvin. Anna kypsyä vielä jonkin aikaa. Paloittele  mozzarellajuusto, sekoita se kastikkeeseen ja anna sulaa. Minä söin tätä tänään spagetin kanssa. Raastoin vielä päälle, reilulla kädellä, parmesaanijuustoa ja koristeeksi laiton basilikan lehtiä. 







Laitan tähän vielä Ginon ohjeenkin, jos jotakuta kiinnostaa ja tietysti myös kuvan!

Gino's aubergine, courgette and pancetta with bucatini


Serves: 6
Ingredients
100ml olive oil
1 large courgette, cut into 1cm cubes
1 large aubergine, cut into 1cm cubes
150g diced pancetta
2 medium red onions, peeled and finely sliced
2 x 400g tins of cherry tomatoes
2 tbsp freh or shop-bought basil pesto
500g dried bucatini
2 x 125g balls of mozzarella, drained
Salt and freshly ground black pepper
Method
  1. Heat the oil in a large deep pan. Once hot, add the courgette and aubergine cubes, season and then cook until the vegetables are softened and golden brown, this will take about 8 minutes.
  2. After this time, stir in the pancetta and red onions and cook for a further 8 minutes.
  3. Add the pesto and tinned tomatoes and continue cooking for about 10 \- 15 minutes. Season to taste.
  4. Meanwhile, bring a large pan of water to the boil. Add salt, and then cook the pasta until al dente. Using tongs, lift out the cooked pasta and add to the sauce, then mix to thoroughly coat
  5. Tear up the mozzarella and add to the pasta and vegetables, then gently stir to melt the cheese.

Tässä teille sitten vielä jälkiruokaa....





12 kommenttia:

  1. Nam nam, hyviä aineksia tuossa kastikkeessa:)
    Toivottavasti ei myrsky tee pahoja tuhoja teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee joskus, jos tekee mieli italilaista ruokaa. On tosi hyvää ja kokkikin komea!

      Poista
  2. Sääliksi käy teitä siellä myrskyn silmässä. Sieltä Ophelia liikkuu vielä kai serkkujeni luo Manchesteriin. Meille Reinin rannalla Ophelia koukkasi itäpuolitse Saharasta tyynen, pilvettömän, lämpimän kesäilman + 25°. Kultinen lokakuu ja ihana ruska viinimäillä. Näin ne matala- ja korkeapaineet Euroopassa leikkivät piirileikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, jo on teitä ihanalla säällä hemmoteltu. Nyt muuten on todella kiva sää ja vaikka seisoimme ulkona pitkän aikaan kuuntelemassa bändiä ei tullut kylmä.

      Poista
  3. Vaikuttaa hyvältä. Olen sekä kesäkurpitsan, että munakoison ystävä. Jälkiruoka taitaa olla liian makea minun ikäiselle. Pärjäämistä Ophelian kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuollainen jälkiruoka ole koskaan liian makeaa. Nauti vaan!

      Poista
  4. No, ei oo pahan näköinen kokki...eikä ruokakaan varmaan huonoa oo! :) Toivottavasti myrsky ei pahasti riepottele!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään vikaa kokissa eikä soosissa.

      Poista
  5. Kyllä kelpaisi ruoka sekä kokki😃! Toivottavasti siellä on myrskyn jäljiltä kaikki hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki hyvin täällä! Eikö olekkin ihana kokki.

      Poista
  6. Onpa hyvan kuuloinen ohje, laitan muistiin ja menee kokeiluun kun meille tuppaa aina jaamaan munakoison tai kesakurpitsan jamia nahistumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen varsinainen munakoison ystävä. Kun sitä on ruoassa ei tarvitse mitään lihaa.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!