perjantai 8. syyskuuta 2017

Pari palaa onnea

Työpäiväni alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. Ei,en saanut palkankorotusta, ylennystä enkä mitään muutakaan työhöni liittyvää. Siitä huolimatta suorastaan tanssahtelin toimiston käytävillä, tai totuuden nimissä olisin tanssinut, jos toisessa jalkapohjassa ei olisi ilkeää rakkoa. Se puolestaan tuli, koska tiistaina halusin vähän hienostella ja pistin korkkarit jalkaan. Suuri virhe, ja ne korkkarit lensivät kaaressa roskiin, kun pääsin kotiin.

No, nyt kyllä poikettiin ihan sivuraitelle, sillä onnella ja korkkareilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Kävi nimittäin niin onnellisesti, että muutama työkaverini oli Helsingissä työmatkalla ja toivat minulle Fazerin suklaata. Ensin tuli levyt ja patukat, ja olin kerrassaan onnellinen. Sitten vielä tuotiin rasia Sinistä. Onni on työmatkoilla Suomessa käyvät työkaverit.

Olen jo kauan sitten päättänyt, että suklaasta saa ja pitää nauttia, mutta kohtuudella. Pari palaa iltateen kanssa, ei tapa. Pakkohan sitä on tarjota myös perheen miehille, mutta sitten pistän levyn taas piiloon liinavaatekaappiin, pussilakanoiden alle. Nämä herkut ovat minun, eikä kätköilleni ole kenelläkään mitään asiaa. Hankkikoot omat suklaansa... Kyllä, tässä asiassa olen 100% itsekäs. 

Ei saisi aina verrata Suomea Ruotsiin, mutta... Meillä on tälläinen maistuva kansallisaarre, mutta miksi sitä ei ole myynnissä pohjoismaiden ulkopuolella esim. lentokentillä? Pienen Corkin kahden euron kaupastakin saa Daimia, mutta Fazerin Geishaa ei ole näkynyt. Ikean ansiosta Maraboun suklaat tunnetaan, vaikka maussa ne eivät pääse lähellekään Fazeria. Se on sääli se, vai mitä?

Makeata perjantaita teillekkin!
9 kommenttia:

 1. Ihana, makea yllätys. Vai osasitko odottaa tuliaisia? Joskus saa ollakin itsekäs :) hyäää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osan olin tilannut,mutta rasia oli iloinen yllätys.

   Poista
 2. Olipa ihana tuliainen työkavereilta, Fasun suklaa on kyllä hyvää. Täällä on saanut Fazerin suklaata, ja lentokentällä on täällä ollut hyväkin valikoima Fazerin suklaata, mutta nyt kun en ole vähään aikaan matkustanut en tiedä onko sitä edelleenkin siellä,mutta viimeksi oli. Sen sijaan kaupoissa en ole nähnyt pitkään aikaan Fasun suklaata,vaikka sitä ennen löytyi täällä hyvinkin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai,että siellä on saanut Fasun suklaata. En ole koskaan nähnyt sitä täällä kentillä. Sääli, kun on niin hyvää.

   Poista
 3. Onni syntyy loppujen lopuksi aika pienistä asioista.
  Fazerin suklaissa on niin tuttu ja kotoinen maku. Täältä löytyy aika harvoin suomalaista suklaata, mutta lakuja ja salmiakkia kyllä silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Pandan lakua saa terveyskaupoista.En oikein pidä lakritsasta, joten ei tule ostettua.

   Poista
  2. Kiitos Saara! Suurena laku (ja salmiakki)fanina otan tuon terveyskauppa asian ilolla vastaan! Tosin minuakin lykästi herkkuasioissa kun saimme kyläilijöitä Suomesta. On taas suklaa- ja lakuvarannot täytetty :) Iloa pienistä asioista!

   Poista
  3. Varastot pitää täyttää säännöllisin väliajoin. Poikani on menossa pian Suomeen, joten täytyy laittaa hänellekkin lista mukaan.

   Poista
 4. Ihan samaa olen aina ihmetellyt täällä naapurisaarella. Esim. Waitrosen valikoimiin Fazerin suklaat sopisivat kuin nakutettu, ja muidenkin kauppojen. En ymmärrä, mikä ihme siinä on, että suomalaisia makeisia ja elintarvikkeita ja suklaata eivät suomalaiset tunnu saavan tänne myytyä. Laadussa ja maussa, kuten sanot, useatkin hakkaavat ruotsalaiset vastaavat. Maraboun suklaahan ei kovin erikoista ole.

  Fazerin osalta olen miettinyt, että koska on perheyritys (eikö olekin?) niin eikö heillä ole halua laajentaa, kun suku on muutenkin upporikas, niin ole ole tarvetta eikä viitsimistä?

  Ja esim. Sainsburys myy puolalaisia tuotteita, niin kyllähän sinne nyt esim. Fazerin sininen, Kismet ja Tupla sopisivat joukkoon. Puolalaisia tuotteita lienee myynnissä ihan vain siksi, koska täällä asuu niin paljon puolalaisia. Ihan takuulla ihmiset tykkäisivät, jos tutustuisivat ko. tuotteisiin.

  Ärsyttää vaan.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!