keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Iloinen lihakauppias

Piipahdin ohikulkumatkalla pienen kylän lihakaupassa. Kauppias näytti tuntevan asiakkaansa nimeltä ja antoi jopa lapsille tikkarit. Minua hän ei tietenkään tuntenut, mutta juttua riitti ja sopivat lihat löytyivät niin BBQta kuin seuraavaa päivääkin varten.

On muuten ilo tavata ihmisiä, jotka ovat elementissään tiskin takana. Tietävät ja tuntevat tuotteensa ja osaavat neuvoa ja opastaa. Tuli taas mieleen, että pitäisi enemmänkin käydä näissä pienissä kaupoissa ja kannattaa niitä. Valitettavasti sitä vaan on niin mukavuudenhaluinen, että haluaa keskittää ostokset yhteen supermarkettiin ja päästä sieltä mahdollisimman nopeasti ulos.

Täytyypä poiketa tässä lihakaupassa uudestaan, kun seuraavan kerran ajelen kylän läpi!

Käyttekö te erikseen ostamassa vihannekset ja lihat?

16 kommenttia:

 1. Käyn usein ostamassa erikseen. Valitettavasti lempilihakauppiaani (lisäksi todella komea mies) lopetti. Uusi hakusessa. Juustot ja kanamunat haen juustokaupasta, mutta vihannekset ja hedelmät usein marketista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lihakauppias tuskin saa asiakkaita komeudellaan, mutta mukava mies oli ja tiesi asiansa.

   Poista
 2. Minustakin on kiva ostaa sellaisista kaupoista missä asiakas on muutakin kuin joku nimetön,Minulla on monta tuttua kauppaa missä jo arvataan mitä haluan;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä taidatkin tuntea Tel Avivin pienet ruokakaupat kuin omat taskusi!

   Poista
 3. Uusi hieno kansikuva. Lihakauppa näyttää kutsuvalta. Meillä oli kauan pieni kyläkauppa omassa kylässä. Sen lopettaminen oli menetys kylän asukkaille. Nyt lähin kauppa on 10 kilometrin päässä oleva marketti. Aluksi oli vaikea tottua itsepalveluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli, että pienet kaupat joutuvat lopettamaan. Syy on kyllä meissä kaikissa. Minä ainakin haluan tehdä ostokset nopeasti ja kerätä kärryyn tavarat yhdestä liikkeestä. Täysin persoonatonta, joten pienessä liikkeesä asioiminen on kyllä piristävää vaihtelua.

   Poista
 4. Hedelmat ja vihannekset erikseen kun ovat parempia kuin marketissa. Muut sielta isosta.
  Jos olisi tuollainen lihakauppa naapurustossa niin kylla kavisin siella!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä on hedelmäkauppoja, mutta harvoin niissä tulee käytyä. Olen liian mukavuudenhaluinen.

   Poista
 5. Isoja marketteja ei meillä kävelyetäisyydellä ole, mutta pieniä suppareita on muutama. Niistä ostamme kaiken silloin kun on kiire.
  Jos haluamme jotain oikeasti hyvää, haemme sen noista pienistä kivijalkapuodeista. Ihan jo tuen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minunkin pitäisi tehdä. Ostaa kaikki lihat lihakaupasta. Säälihän on, jos ne joutuvat asiakaspulan takia lopettamaan.

   Poista
 6. Liam tietty tuntee kaikki tämän kylän liha-ja kalakauppiaat, kun tilaa töihin heiltä suoraan. ja välillä tilaa esim. kokonaisen lohenkin meille. mä kyllä ostan jauhelihan suoraan marketista, kun kauppiailla ei useinkaan ole luomulihaa. Tykkään kyllä, että täällä Irlannissa arvostetaan näitä yksittäisiä elintarvikekauppoja. Ollaan nyt pari kertaa otettu luomutilalta kasvisboksi ja tullut kokkailtua sellaisistakin vihanneksista, mitä en yleensä osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tosiaan halutaan tietää, mistä ruoka on peräisin. Meillä ei osteta luomua, kun se on niin paljon kalliimpaa.

   Poista
 7. Onkohan Suomessa enää edes erillisiä kauppoja lihalle, hedelmille jne. Epäilen. Tai sitten olen vain ollut sokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla, kuin kauppahalleissa ja toreilta tietysti saa myös hedelmiä, mutta tuskin lihaa.

   Poista
 8. Mä käyn monesti erikseen lihaostoksilla. Yhteistä kieltä ei vain oikein ole myyjien eikä tiskin lippulappusten kanssa, joten arvailujen varaan ajoittain jää minkälaista lihaa olen ostamassa! Siksi päädyn aika usein samoihin tuttuihin juttuihin: lampaankyljyksiin, jauhelihaan ja kanaan eri muodoissa. Voi että miten olenkaan kyllästynyt täkäläiseen lihatarjontaan! Ihana olisi tuollainen myyjä jolla on hyvä valikoima ja vielä paremmat tiedot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielitaidottoman on kyllä hankala tehdä lihaostoksia. Sinulla tuo kaupassa käynti onkin varsinainen projekti. Mistähän se johtuu, että sitä aina laittaa samanlaista ruokaa, vaikka uusia reseptejäkin voisi kokeilla. No, viikolla minulla on niin kiire, että en ehdi improvisoida, mutta viikonloppuisin pitäisi tehdä aina jotain uutta.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!