tiistai 16. toukokuuta 2017

Tyhjä

Sanainen arkkuni on tyhjä. En keksi mitään kirjoitettavaa, en järkevää enkä järjetöntä.  Elämä on juuri nyt niin tasapaksua (ja toisaalta ihan hyvä niin), että siitä ei irtoa mitään. Herään aamulla, menen töihin, tulen töistä, laitan ruokaa, teen kotitöitä ja käyn joogaamassa. Yritän opiskella espanjaa, mutta huonosti jäävät sanat päähän. Teen vähän käsitöitä, mutta edes mitään tuunausprojekteja ei ole juuri nyt meneillään. Kuuntelen äänikirjoja ja yritän katsoa uutiset illalla televisiosta. Silitän kissaa ja komennan välillä poikia. Juttelen miehen kanssa niitä näitä ja piipahdan naapurissa.  Viikonloppuisin siivoamme takapihaa ja yritämme päästä eroon liian suuriksi kasvaneista rumista puista ja pensaista. 


Kirjoita näistä, hyvin arkisista aiheista, sitten postaus! Säästäkään ei viitsi aina kirjoittaa ja politikoimaan en täällä aio ruveta. Siksipä pyydänkin apua ihanilta ja fiksuilta lukijoiltani. Auttakaa naista mäessä, eikä mäen alla. Antakaa minulle postausideoita. Mistä haluaisitte lukea? Mitä kuvaisin? Olisiko Irlannin arjessa ja elämässä jotain, josta haluaisette kuulla?  Euromiljoonan tämän viikon numeroita en voi valitettavasti teille paljastaa, enkä painoani, mutta kysykää jotain muuta!

Se, että komentteja tulee, kaikkien näiden vuosien jälkeen, on todella hieno juttu. Blogimaailmassa moni bloggaaja on lopettatut tai miettii lopettamista juuri siksi, kun kukaan ei kommento. Olen todella onnellinen, että Vihreällä Saarella ei ole tätä ongelmaa. Kuten täällä sanotaan Thanks a Million eli miljoonasti kiitoksia teille kaikille, jotka käytte blogiani lukemassa, ja vieläpä jätätte kommentin. 

23 kommenttia:

 1. Kuule Saara, minä ainakin tykkään lukea postauksia ihan vaan irlantilaisesta elämänmenosta, arjesta ja sitten tietenkin omista ajatuksistasi. Sinun blogisi on juuri sellainen, ettei siihen muuta edes tarvita.
  Itse sattuneesta syystä reissaan aika paljon nykyisin ja siksi postailen noita reissujuttuja. Haluan jakaa matkakokemuksia niillekin, jotka eivät jostakin syystä itse ehkä voi tai halua reissuun vääntäytyä.
  On kuitenkin kiva, että blogit ovat jokaisella omannäköisiä ja juuri siksi erilaisia. Minä tykkään Sinun jutuistasi!!

  VastaaPoista
 2. Minusta tämä on kiva sellaisena kuin on. Juuri se elämänmeno, sattumanvaraisenakin. Irlannista tulee muuten tosi paljon kivoja kirjailijoita, naisia ja miehiä. Vähän aikaa sitten luin esimerkiksi dekkaristi Tana Frenchin kirjan The Trespasser. Minusta olisi kiva lukea esimerkiksi irlantilaisesta kirjallisuudesta - siis lukuvinkkejä -, jos sinulla on aikaa lukea ja kirjoittaa. Kaikkeahan ei suomenneta, joten kaikesta ei suomenkielinen media kerro. Onko sinulla siellä joku oma kirjailijasuosikki?

  VastaaPoista
 3. Tämä blogi on hyvä näin. Arki Irlannissa on kiinnostavaa - ihan sellaisena kuin se tästä blogista välittyy. Älä vain lopeta.

  Ja onhan tämän blogin kautta saatu elää mukana jännityskertomuksessa nimeltä Möykky, ja se on paljon se.

  OP

  VastaaPoista
 4. Tälläisenään mitä parasta. Tavallinen elämä kaikkine mausteineen on aihepiiri, josta pidän. Kiinnostaa myös irlantilainen työelämä, nais-mies-näkökulma yhteiskunnassa, miten suhtaudutaan maahanmuuttajiin... Kyllä se tyhjyys täyttyy!

  VastaaPoista
 5. Kylla sina jotain tarinaa varmasti keksit taas kun hetken hengahdat, kirjoita vaikka sun työpaikkaa sivuavista huomioista tai vaikka siita saasta, kylla mina luen mielellani sinun juttuja vaikka siitakin :)

  VastaaPoista
 6. Tee tauko,ja kirjoita sitten kun taas tekee mieli.välillä on hyvä pitää blogipaastoa (itse en kyllä ole osannut) . Totta,tänään kun on niin kauheasti blogeja niin ihmiset eivät enään jaksa kommentoida kuten ennen.Kun aloitin melkein 9 vuotta sitten tuli tosi paljon kommentteja,nyt ihan vähän.

  VastaaPoista
 7. Luen mielelläni juttuja ihan arjesta. Henkilökohtaisesti tietysti esim. Aran-saaret kiinnostavat, ainakin niin kauan kuin itse pääsen siellä käymään. :)

  VastaaPoista
 8. Juu niinkuin Petra ehdotti, kerro tyopaikastasi. Onko siella tiukka hierarkia vaiko enemman kaverimeininkia. Millainen toimisto, open space? Onko ruokailua yms sosiaalista puolta jarjestetty? Tyokaverit? Miten sairaslomapaivat, saako niista palkkaa?

  Ja kotiasioista; miten usein ruokaostoksia ja missa, ja mita teilla syodaan, kuka kokkaa, kaytetaanko valmiita eineksia. Kaikkee tallaista arkiasiaa joka menee joka maassa vahan eri tyyliin.

  VastaaPoista
 9. Olet asunut pitkään Irlannissa, vertaa mitkä asiat ovat muuttuneet vuosien saatossa. Paremmasta huonompaan tai toisinpäin. Katsantokantoja tähän löytyy juuri niin paljon kuin haluaa. Valitse joku itselle mieleinen aihe :)

  VastaaPoista
 10. Vaimo katosi juuri ovesta ja lähti töihin. Se huusi ovelta "mukavaa päivää". Mä vastasin: "mukavaa päivää". Näin päivät täällä meillä kuluvat. Illalla katsomme eilen tallentamamme "Victorian" televisiosta ja herkuttelemme Nougat-jäätelöllä. Sitä ennen pitää keksiä, mitä laittaisin ruuaksi kun eukko palaa töistä. Jos aurinko paistaa, vien pyykit ulos kuivumaan. Jossakin välissä teen hiukan etätöitä. Kiitos sinulle blogistasi! Jatka omaan tahtiisi ja omilla ehdoillasi. Elämä on enimmäkseen tylsää arkea ja hyvä niin.

  VastaaPoista
 11. Minä olen joskus miettinyt lastesi kaksikielisyyttä. Puhutko pojillesi suomea, puhuvatko he suomea yms. Itse vähän huolestuneena seuraan tyttöjeni kielikehitystä, kun tuntuu, että englanti vain puskee läpi vahvasti, vaikka heille suomea puhunkin.

  VastaaPoista
 12. Blogisi on mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu, on aihe mikä hyvänsä, mutta mikäli aihevinkkejä saa ehdottaa, niin irlantilainen nykykirjallisuus kiinnostaisi minuakin. James Joyce ja kumppanit ovat tuttuja, mutta uudemmista kirjailijoista tiedän oikeastaan vain Roddy Doylen ja Cecelia Ahernin. Molemmat ovat lemppareitani mutta voitko vinkata muita hyviä irlantilaisia kirjailijoita?

  VastaaPoista
 13. Hei Saara, blogisi on yksi lemppareistani ja kaikki kiinnostaa. Mielelläni kyllä lukisin itsekin Irlannin työelämästä. Onko siellä ikäsyrjintää? Entä miten suhtaudutaan aukkoihin CV:ssä? Asun Briteissä ja Brexitin myötä tämä maa on tullut vastenmieliseksi mutta yli viisikymppisenä taitaa työmahdollisuudet olla kaikkialla aika yhtä tyhjän kanssa. Jos ei sitten ole joku urahuippu, jota en ole. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Olen lukenut blogiasi vasta vähän aikaa (jokusen kuukauden), mutta luen sen aina yhtä varmasti kuin sanomalehdet. Joskus kommentoidessa tuntuu samalta, mistä kirjoitat. Itsestä tuntuu, ettei ole mitään fiksua sanottavaa. Silti aukoo päätään. Arkeahan tämä elämä pääsääntöisesti on. Siksi kai siitä on mukava lukeakin. Löytyy samaistumispintaa. Olen käynyt vain kerran Dublinissa, mutta ihastuin maahan. Tämä oli 1993. Ainoa, mikä järkytti oli kerjäläiset kaduilla. Vieläkö heitä on?

  VastaaPoista
 15. Takapihan siivousprojekti olisi mielenkiintoista luettavaa, kuvien kera, tietysti. :) Lisäksi olisi hauskaa tietää, mitä kaikkea siellä kasvaa - ja muutakin puutarhanhoitoon Irlannissa ja juuri sinun pihallasi liittyvää.

  VastaaPoista
 16. Heippa ja ihan samat fiilikset. Ihan on sellainen "mulla ei ole mitään sanottavaa"-olo. Taidan täältä napata sun kommenteista itsellenikin jotain jutunjuurta, mutta Irlannin yhteiskunnan ruotimisen jätän kyllä sinulle :D

  VastaaPoista
 17. Tuo kielijuttu kiinnostaa minua myös. Miten poikasi suhtautuvat kaksikulttuuriseen perheeseen - omilla lapsillani on vähän 'hälläväliä' asenne Suomeen. Yleensäkin jos maahanmuuttanut vanhempi ei ole kovin kiinnostunut suomalaisuudesta ja kielen opettamisesta, pitäisikö tuntea syyllisyyttä vai onko se ok ? - Kiva, rehellinen blogi ja jienot valokuvat! Kiitos Saara ��

  VastaaPoista
 18. Arjesta minäkin tykkään lukea ja siitä itsekin kirjotin. Tykkään myös lukea eri kulttuureista ja siitä miten ne suomalaisen arkeen istuvat. Olen mm. jäänyt miettimään monesti sitä sun tee-postausta ja ajatellut että kuulisin mielelläni lisää mikä tekee teestä hyvän, mitä merkkejä siellä suositaan jne. Minä kun vähän huljutan halpaa teepussia kupissa ja olen tyytyväinen niin olisi kiva vieraille tarjota kunnon teekokemus :D

  VastaaPoista
 19. Sinun blogisi on ihana juuri sellaisena kuin se on! Tavallinen arki on se paras jutunaihe, mutta laitan tähän muutamia ideoita jos niistä joskus innostut tarinoimaan Irlannin näkökulmasta: kirjastotarjonta, kuvia ruokapakkauksista joita suomessa ei ole, isot marketit vs. pikkuputiikit, juhliminen, kännykkäkulttuuri, vapaaehtoistyö, naapuriapu, maaseutu vs. kaupunki, luonnonsuojelu, irlantilaisten suhteet muihin maihin ja maastamuutto, maahanmuutto.

  VastaaPoista
 20. Minua Suomessa asuvaa kiinnostaa millaista on tavallinen arki muilla mailla: alkaa työ kahdeksalta vai yhdeksältä, onko joustava työaika, millaista lounas- ja kahvitaukoa vietetään, millaista on arkiruoka, kyläilläänkö vai tavataan ystäviä jossain muualla. Tuntevatko lapsesi olevansa puoliksi suomalaisia vai ihan vaan irlantilaisia kasvuympäristön mukaan, onko miehesi "suomalaistunut".... siis luen mielelläni ihan tavallisesta elämästä. Kiitos kirjoituksistasi.

  VastaaPoista
 21. Olen usein jakanut blogejasi mm. Suomalaiset Irlannissa-fb ryhmässä, koska siellä on paljon uusia tulokkaita tänne, jotka ihmettelevät ja kyselevät kaikkea jota minä en edes näe enää, yli 30 vuoden jälkeen. Tai en totuuden nimessä enää muista, miten se eroaa Suomesta : ) Samoin olen jakanut juttujasi muihin suomalais-irkkuryhmiin.

  Tiedän, että blogit eivät synny tyhjästä - pitää tarkistaa faktoja, lukea juttuja netistä, ottaa sopivia kuvia ja lisätä linkkejä, kaikki aikaaviepää puuhaa. Tässä kommenttiketjussa on monia hyviä ideoita, joita voisin harkita itsekin. Kahta tyyliä blogeissa en voi sietää: ylenpalttinen (ja epärealistinen) hehkuttaminen, ja toisaalta valitus ja säälin kerjääminen. Kumpaakaan ei Vihreäniityillä tarvitse pelätä!

  Kiitos myös siitä, että aikoinasi tyrkit minuakin bloggaamaan, kun aloin kirjoittaa näitä puolen sivun mittaisia kommentteja : ) Ja vielä: niin kauan kannattaa kirjoittaa, kun se on itsestä kivaa! Ihmiset kyllä lukevat, vaikkeivat aina kommentoi, minäkään.

  VastaaPoista
 22. Minä tykkään kuulla kyllä siitä arjestasikin ja kuvistasi, olivatpa ne sitten lähitienoolta tai kauempaa.
  Itse teen kuvapostauksia silloin, kun en ehdi/keksi mitään kirjoittaa ja sinun kuvasi vihreältä saarelta ovat aina niin kivoja - laita niitä tulemaan!

  Kiitos blogistasi Saara <3

  VastaaPoista
 23. Minäkin tykkään lukea sinun arjesta ja elämästä, perheen touhuista etc. Sinulla näyttää olevan hyvä blogiarkistokin. Kurja vaan että näissä blogeissa harvoin tulee kelattua vanhempiin juttuihin. Aika kortilla...

  Mietin että oletkohan kirjoittanut esim. irlantilaisesta aamiaisesta. Me kun käytiin siellä niin meille aamiaisen tilaaminen oli mystinen juttu. Niin kävikin että poika sai pienimmän annoksen ja meille muille tuli paljon ruokaa (jota jaettiin jokaiselle).
  Siis ruuasta, juomista, ja paikallista tavoista on kiva lukea. Samoin siirtolaisuus, sitähän teilläkin on ollut siellä paljon. On lähdetty ja jääty muualle, mutta tultu myös takaisin.

  Kiitos sinun blogista jota kirjoitat huolella ja positiivisesti. Jutuissasi on välillä kritiikkiä, mutta ei vihaa. Sen vuoksi varmaan moni palaa tänne takaisin. ♡

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!