maanantai 8. toukokuuta 2017

Se kukkapenkki

No, nyt on vihdoinkin etupihan kukkapenkki kunnostettu. Enää se pitää rajata, mutta sen ehtii tekemään  milloin vain. Pääasia on, että kukat ja yksi puska on istutettu. Viikonloppuna kävimme ostamassa siihen kasveja ja nyt toivotaan, että ne tänä kesänä jo kukostaisivat. Rikkaruohot toivottavasti kuolevat muovin alla, eikä niitä tarvitse repiä enää joka välissä irti. Yleensähän siinä kävi niin, että kesän aikana sain tarpeekseni, enkä enää viitsinyt niitä vastaan tastella. Näky oli sitten aika masentava. 


Olen aina sanonut, että mitään puutarhatonttuja ei meille hankita. Suomeen takaisin muuttava ystäväni toi meille tonttunsa, joten pakkohan se oli pistää aidalle pihaa vartioimaan.

Entiset kasvit saivat kyytiä ja miesraukka joutui lapionvarteen maata kääntämään.
Nyt kun isäntä on viikotkin kotona on hänestä paljon enemmän apua! 

Sitten multaa ja muovia alle ja haketta päälle.
Youtubesta katsoin ohjeet!

Kiitoksia teille kasvivinkeistä. Tämä on nimittäin sellainen ongelmakohta valon suhteen.
Keksin vielä, että kaikilla naapureilla, jotka asuvat samalla puolella tietä, on tietysti sama ongelma.
Siis miksi en tätä ole aikaisemmin älynnyt?
Katselin heidän pihojaan, ja sitä mitkä kasvit näyttivät kasvavan parhaiten.  

Nurmikko kaipaa myös lannoitusta ja aitakin pitäisi maalata. Onneksi pensasaidan puutarhuri käy jossain välissä leikkaamassa. Hän ilmestyy keväällä ja syksyllä asuntoalueellemme ja käy kysymässä taloissa, että leikataanko taas? Työtä kuulemma riittää liikaakin keväästä syksyyn, ja sitten talvella ei tapahdu mitään. 


Kukkalaatikot ja osa ruukuista kukoistavat jo.
Ensi viikonloppuna siirrymme takapihalle, ja vaikka se pieni onkin, hommaa siellä riittää pitkäksi aikaa. Työkaveri lupasi antaa lainaksi painepesurinsa, että saamme pienen patiomme puhtaaksi sammaleesta. Sekin täällä sateiden saarella kasvaa uskomattomalla vauhdilla. Naapurimme puolestaan lupasi auttaa puunkaadossa. Ei tule aika pitkäsi, ei...

6 kommenttia:

 1. Vaikuttaa siltä, että keksit ratkaisun siihen, mitä istutat. Menestystä uudelle kukkapenkille ja takapihan kunnostukselle. Orvokit ovat yksiä lemppareitani. Siksikin, että niitä voi meilläkin laittaa, vaikka yöt ovat vielä hyvin kylmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lähtevät kasvamaan. Pitää muistaa kastella, sillä täällä on ollut jo reilun viikon kuivaa.
   Minäkin pidän orvokeista. Ovat todella sitkeitä, eivätkä vähästä natistu.

   Poista
 2. Täällä on tuo homma vielä edessäpäin. Halvemmaksi tulisi jos alkaisi istuttelemaan monivuotisia. En vain ole vielä perehtynyt tähän kasvien ihmeelliseen maailmaan niin perusteellisesti, että tietäisin mistä pitäisin. Ehkä tämän kesän jälkeen olen viisaampi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että nämä kaikki ovat monivuotisia. Sellasta virheistään oppimista nämä meikäläisen istutukset ovat. Niin innostunut en ole, että jaksaisin lukea puutarhalehtiä tai kirjoja. Onneksi on youtube, josta löytyy täsmäohjeita. Suosittelen!

   Poista
 3. Minä en ole vielä jaksanut/ehtinyt kukkapenkkien kimppuun! Uutta en juurikaan aio istuttaa ja olen valinnut pihaani paljon monivuotisia kasveja, mutta siivoamista olisi aika lailla!

  Kauniilta näyttävät orvokit ruukuissa :) Onnea kesäpihaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monivuotiset tekevät elämästä paljon helpoman. Minä en malta olla istutamatta taimia joka kevät. Tänään kaadoimme takapihalta ison palmun ja huomenna taitaa mennä suurin osa päivästä oksia kerätessä. Pitää komentaa miehetkin töihin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!