tiistai 30. toukokuuta 2017

Kesä korkattu ja merestä nautittu

Kesä tuli kuin varkain viikonloppuna. Muu maa sai viikollakin nauttia aurigosta, ja me täällä etelässä saimme siitä vain rippeet. Onneksi viikonlopun sääennuste meni pieleen. Kesä kävi meitä tervehtimässä ja lähti sitten taas matkoillensa. Minulla oli kylässä suomalainen vieras, joten viikonloppuna tuli nautittua meri-ilmasta ja tietysti jäätelöstä. Perjantaina jopa grillasimme, mutta kylläkin katoksen alla. 

Sitä tulee aivan liian harvoin käytyä näissä, Corkin lähelle sijaitsevissa, pienissä merenrantakylissä. Vaikka matka ei ole pitkä, mutta jotenkin sitä, heti perille päästyään, siirtyy hetkeksi lomamoodiin. Jätin hyvällä omallatunnolla kotityöt odottamaan parempia aikoja ja nautin auringosta ja meren tuoksusta. Siinä kummasti rauhoittuu ja pää lepää, kun hengittää vähän aikaa meri-ilmaa.

Lauantaina suuntasimme kohti Cobhia, eli sitä entistä Queenstownia, josta Titanic lähti aikoinaan Atlantia ylittämään. Satamassa komeili kylläkin Caribian Princess-niminen kaunokainen. Se oli britteinsaarikierroksellaan pysähtynyt päiväksi satamaan. Risteilijään mahtuu yli 3000 matkustajaa, jotka ovat eri puolilta maailmaa. Kuulemma noin puolet matkustajista osallistuu satamasta lähteviin kiertoajeluihin. Bussit olivat juuri saapuneet takaisin ja matkustajat jonottivat pääsyä takaisin laivaan. Olimme myös paikalla, kun laiva töräytti lähdön merkiksi ja uljaasti irrottautui satamasta. Kesäkaudella Cobhissa pysähtyy n. 60 risteilijää, joten siellä näihin vierailuihin on totuttu.

Sulassa sovussa uljaan ristelijän kanssa kellui rannassa myös parhaat päivänsä nähneitä kalastusveneitä. Maali on rapistunut sieltä ja täältä ja aallo ilmiselvästi kovakouraisesti pieniä paatteja koulineet. Me istuimme istuimme penkillä, katselimme veneitä ja söimme jäätelöt alkaneen kesän kunniaksi.

Cobhissa oli samaan aikaan myös ukulelefestarit, joten ihmisiä oli liikkeellä senkin jälkeen, kun ristelijä oli lipunut pois satamasta. Nyt sitten pidämme peukut pystyssä ja sormet ristissä, kuten täällä sanontaan, että seuravien kuukausien aikana saisimme nauttia merestä ja auringosta vielä monta monituista kertaa!10 kommenttia:

 1. Tuo on kai aika tyypillistä, että lähiseudun kivoissa paikoissa ei juuri tule käytyä. Sen harvan kerran kun malttaa lähteä kotoa pois, tulee suunnattua hieman kauemmas. Olipa kiva nähdä kuvia satamasta, josta pari lapsuuteni kaveria Australiassa olivat lähteneet perheidensä kanssa kohti Australiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan ollut ennen matkustaminen monimukaista ja paljon aikaa vievää. Täältä pääätyi moni aikoinaan Australiaan, kun oli tullut tehtyä rötöksiä. Nyt lähfetään työn perässä, vaikka vähemmän kuin esim 5 vuotta sitten. Naapurin poika kävi juuri kotonaa ja lähti taas takaisin. Luutavasti palaa kotiin ensi vuonna pysyvästi. Viisi vuotta on jo siellä ollut ja hyvin viihtyy. Kuuma kuulemma on ja matka kotiin liian pitkä ja kallis.

   Poista
 2. Olipa kiva kierros! Kiitos tästä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vain. Toivottavasti tunsit merentuoksun nenässäsi.

   Poista
 3. Minä tykkäisin tuollaisista pienistä merenrantakylistä. Pakko se on se Irlannin kierros joskus päästä kokemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäppäs ensi kesän listalle, että tulette tänne kierrokselle. Merenrantakyliä täällä riittää.

   Poista
 4. Nyt tuli hirmuinen matkakuume...onneksi lomasuunnitelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon, joten Irlanti on nyt ykkösenä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Irlantiin. Toivottavasti lennot on jo varattu.

   Poista
 5. Kiva reissu....kiitos, että päästiin mukaan!
  Risteilijät ovat tuttu näky täällä meillä ja parhaina päivinä niitä saattaa olla satamassa kolmekin yhtäaikaa. Tälle kesälle odotetaan 186 risteilijää.

  Irlantiin tulen vielä minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, siellähän on vilkasta. En ole koskaan tälläisella risteilyllä ollut. Välimerenristeily voisi kyllä olla ihan kiva...Minun tuurillani Norjassa sataisi koko ajan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!