torstai 11. toukokuuta 2017

Helpotuksen syvä huokaisu

Eilen se taas oli. En tietoisesti jännittänyt, mutta jännitin kuitenkin. Ja sitten se helpotuksen tunne, kun painoin oven takanani kiinni. Menin kaupan kautta kotiin. Laiton ruokaa. Lajittelin pyykkejä. Ajatukset harhailivat jossain ihan muualla, mutta rutiineista selvisin kuin robotti. Sitten kaaduin sänkyyn. Espanjan tunti jäi väliin. Helpotuksen tunne imi, yhdeksi illaksi, kaiken ylimääräisen energian pois ruumistani. Valtakunassa kaikki hyvin. Onkologin vuositarkastuksesta selvitty kiitettävin arvosanoin.  Möykky mädäntyköön siellä sellissään. Oikein sille ilkimykselle, mietin minä.

Ei tässä vielä kaikki. Ensi viikolla taas plastikkakirurgin puheille. Kyllähän minä jo tiedän, mitä tuleman pitää: leikataan taas pian. Noin teoriassa. Käytännössä menee ainakin marraskuuhun. Olen jo oppinut miten homma toimii. Ennen kesää ei tapahdu mitään, eikä kesälläkään. Syyskuussa hoidetaan kesällä paljastuneiden melanoomien leikkaukset, jotka ovat ymmärrettävästi aina kiirellisiä. Lokakuussa alan soittelemaan ajanvarauksiin, ja hätyyttelemään vuoroani. Sitten ajanvaraukset kyllästyvät soittoihini ja luultavasti marmattavat kirurgille tai hänen sihteerilleen, että tämä täällä taas soittelee. Ja niin saan vihdoinkin leikkauspäivän. Hitaasti etenee Rooman valmistuminen... En kuitenkaan stressaa. Pääasia on, että Möykky on edelleen sellissään.


Mitä pimeämpi yö, sitä kauniimpi aamu. Mitä vaarallisempi taistelu sitä loistavampi voitto.
- Z. Topelius
19 kommenttia:

 1. Hyvä! Loistavia uutisia on aina mukava lukea, vaikkei niiden tuojaa edes tunne. Tuo leikkausajan saaminen ei kuulosta helpolta, mutta hyvä ettet itse stressaa. Tunnelmalliset kuvat. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tunnelmat ovat nykyisin ihan toiset, kuin silloin kun kävin ensimmäisiä kertoja lääkäriä tapaamassa. Silloin purskahdin aina autossa itkemään ja tulevaisuus tuntui mustaakin mustemmalta.
   Leikkausaika tulee sitten kun tulee. Turha siitä on stressata.

   Poista
 2. Voin hyvin kuvitella miten jännitys vaihtuu helpotukseksi. Kyllä sen perään voi vähän nukkuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uni tosiaan maistui. Kai se oli sitä henkistä väsymistä. Nyt on ihanan kevyt olo.

   Poista
 3. Ihanaa kuulla että Möykkyä ei ole.Ja tsemppiä tuleviin leikkauksiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tarvitaan, sillä luultavasti kaksi on vielä edessä. Katsotaan mitä herra kirurgi sanoo perjantaina.

   Poista
 4. Hyvia uutisia, nauti nyt viikonlopusta ja rentoutumisesta!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Pieni pelko elää mukana koko ajan, mutta siihen olen jo tottunut. Juuri nyt on kaikki hyvin ja siitä olen kiitollinen!

   Poista
 6. Miten siitä on.. onko jo pari vuotta kun se möykky esitteli itseään eka kerran. Nyt se on sellissä.
  Olet sitkeä sissi ja onnea hyvästä arvosanasta!
  Täällä molemmat nuoret valmistautuvat koulujensa päättäjäisiin. Aikuistuvat... hitaasti tämä prosessi edistyy, mutta eteenpäin mennään. Muuta vaihtoehtoa ei oikein ole.
  Terkkuja teidän koko perheelle!
  Lissu Teksasissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaan. Ajatella, teilläkin on jo kaksi aikuista. Et taida enää käydä usein Suomessa. Onhan se matka kyllä todella pitkä. Kerro kaikille terveisiä!

   Poista
 7. Hienoja uutisia! Onnellista ja huoletonta kevättä Sinulle.

  VastaaPoista
 8. Mitä tarkoitat sellissä? Ei leikata kasvainta? Kyselen koska asun viereisellä saarella ja saman kohtalon koin 2012-2013, j nyt brexitin iskiessä yksi vaihtoehto ( houkutteleva) muuttaa euro Irlantiin, eli onko siellä terveydenhuolto hyvää ( kuten Skotlannissa on)? Toinen vaihtoehto takas Suomeen mutta kun on skottimies ja tykkäis asua näillä lattitudeilla...

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!