keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Ei makeaa mahan täydeltä

Kävin ostamassa töihin suklaamunia. Niin ison kasan, että eivät edes mahtuneet yhteen ostoskärryyn. Niitä roudatessa loppui suklaanhimo kuin seinään, eikä muuten tee vieläkään mieli. Joka ikisessä kaupassa on nyt myytävänä suuria suklaamunia, korkeissa kasoissa. Lapset saavat niitä sukulaisiltaan, ja luulen tiedän, että osa jää syömättä. Itse ole usein pääsiäisen jälkeen leiponut kaikkea mahdollista, kunhan vaan sen tekemiseen voi käyttää suklaata. Teimmekin päätöksen, että emme osta yhtään isoa suklaamunaa tänä vuonna. Minulle riittää ihan sellainen pieni Kinderin yllätysmuna!

Koululaiset ovat kahden viikon pääsiäislomalla, Juniori mukaan lukien. Loman jälkeen pari hullua viikkoa koulua, ja sitten yli kolmen kuukauden kesäloma. Niin se yksi lukuvuosi on taas mennyt. Enää kaksi jäljellä, ja sitten on koulut käyty ja on opiskelujen vuoro. Siis, meidän Junsku on jo melkein aikuinen!

Meidän työssäkäyvien pääsiäisloma on virallisesti vain yhden ylimääräisen vapaapäivän mittainen. Itse lisäsin siihen lomapäiviä, että saan vähän pidemmän loman. Kesälomasuunnitelmat kun ovat vieläkin auki. En halua varata yhtään mitään ennen kuin tiedän, missä miehen seuraava projekti "sijaitsee".

Irlantilainen pääsiäinen ei ole harras eikä hiljainen.  Ainoastaan pitkänäperjantaina alkoholin myynti on kielletty. Siitäkin keskustellaan jatkuvasti, mutta ainakaan vielä lakia ei ole muutettu. Pubit haluaisivat pitää ovensa auki, sillä Irlantiin virtaa pääsiäisen aikaan paljon turisteja. Siksipä kiirastorstaina kansa kantaa kaupoista pulloja koteihinsa... Tulee mieleen pakostakin, että uhkaako maata joku kriisi, kun ihmiset hamstraavat juotavaa.Ihan niin kuin Tallinan risteilyiltä, suomalaiset konsanaan...


***

Vara mistä valita!
7 kommenttia:

 1. Teillä on lapsilla kunnon kevätloma. Se saattaa aiheuttaa ongelmia pienten koululaisten perheille, jos vanhemmat ovat töissä. Myös meillä täällä Suomessa munatarjontaa on enemmän kuin riittävästi. Pienemmät ovat haltioissaan. Onneksi isompien kanssa voi sopia, mikä on kohtuus. Tuo hamstraus tuntuu tarttuvan ihmisestä toiseen, olipa kysymyksessä mikä hyvänsä tuota. Hyvää pääsiäisviikkoa sinne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pitkät lomat, joita täällä riittää todellakin aiheuttavat päänsärkyä vanhemmille. Usein äiti jää kotiin tai käy töissä osa-aikaisesti. Sekin tietysti auttaa, jos on paljon perhettä ympärillä. Maksullisa päiväleirejä on myös tarjolla, mutta aikataulut eivät välttämättä aina sovi yhteen. Kokemuksesta tiedän, että työn ja lasten yhdistäminen on täällä vaikeaa. Ellei sitten ole niin hyväpalkkaisessa työssä, että voi maksaa vaikkapa kotona asuvalle nannylle.

   Poista
 2. Täällähän ei ole kristittyä pääsiäisen viettoa paitsi ehkä Nasaretissa ja vähän Jaffassa,ja parissa muussa paikassa.Samaan aikaan taas on juutalainen pääsiäinen,ja lapsilla jopa 3 viikon loma mikä on kyllä vaikeaa vanhemmille.Nyt tämän juhlaviikon aikana monilla on lomaa mutta se on vain yksi viikko,ja olenkin nähnyt monta isovanhempaa lapsenlapsiensa kanssa,hoito osuu sitten usein heille...Täällä löysin suklaamunia yhdestä kaupasta,ja vein niitä suomalaisen kirjaston viimeiseen tapaamiseen vanhassa tutussa paikassa.Onneksi ovat niin makeita etteivät minulle maistu;D Oikein hyvää pääsiäisviikkoa Irlantiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä loma-ajat ovat kyllä hankalia, kun töissäkin pitäisi käydä. Ei ihme jos mummut ja vaarit nousevat arvoon arvaamatomaan lomien aikana. Onneksi meillä ei näitä ongelmia enää ole, mutta hyvin muistan minkälaista järjestelemistä lomat aina aiheuttivat.
   Tuntuu jotenkin hassulta, että kristittyä pääsiäistä ei vietetä siellä, missä kaikki aikoinaan tapahtui. Kurjaa kun teidän kirjaston täytyy muuttaa. Se oli teille kaikille siellä asuville tärkeä kohtaamispaikka. Hienoa, että Anu otti kirjat kotiinsa!

   Poista
 3. Minulla on vapaata vain lauantai ja sunnuntai. Ei se haittaa. Olen ollut nyt tänään ja eilen vapailla ja levännyt urakalla taudin loppuja pois. Huomenna sitten pääsiäissiivo ja illaksi töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorotyön hyviä ja huonoja puolia!!! Minä olen niin tottunut näihin normaaleihin lomiin ja vapaisiin. Silloin kun olin töissä call centerissä tehtiin siellä töitä suomalaisten vapaiden mukaan.

   Poista
 4. Eläköön koulujen pitkät lomat : ) Ihanaa työntekijöille ja oppilaille. En tiedä miten työssäkäyvät vanhemmat hoitavat alakouluikäisten hoidon, vanhemmat lapset taitavat jo pärjätä yksin päivät. Itse ostin muuten yhden ainoan pääsiäismunan, nuorimmalle. Aivan liian isoja ja kalliita!
  Pääsiäisloman jälkeen opettajat alkavat jo virkisryä. Enää pari hullua viikkoa kuten sanoit, ja sitten pitkä kesäloma. Tosin nämä viimeiset viikot ovat rasittavia niille, joilla on Junior tai Leaving Cert luokkia. Koepaine alkaa! Oma juniorisi saa vielä nauttia kesälomasta...nopsaan tämä elämä menee!

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!