maanantai 24. huhtikuuta 2017

Aiiiiiiiiii

Kävin lauantaiaamuna ulkojoogatunnilla elämäni ensimmäistä kertaa. Täällä on ollut aivan mahtavat säät. Lauantaina aurinko paistoi lämpimästi, eikä sunnuntaissakaan ollut mitään vikaa. Levitimme mattomme puistoon, lammen rannalle eikä aurinkotervehdys ole koskaan tuntunut yhtä hyvältä. Toivottavasti sää on suosiollinen tulevanikin lauantaina, niin kiva kokemus tuo oli.

Otsikko puolestaan kuvaa tämän hetkistä olotilaani. Sen siitä saa, kun kyykkii monta tuntia pihalla. Olisin varmasti ihan romuna, ellei joogaopen opit olisi pyörineet päässä. Kuuliaisesti menin urakan jälkeen olohuoneen lattialle ja tein lehmät ja kissat ja vieläpä alaspäin katsovat koiratkin. Muistin myös kobrat ja lapsiasennon. Ja ei muuten ole alaselkä kipeä, mutta reisiin sattuu ja käsivarsiin.  

Minä revin nuukahtaneita kasveja ja pirteitä rikkaruohoja juurineen irti kukkarikkaruohopenkistä ja mies käänsi maan. Siinä sitä oli urakkaa. Sitten alle multaa, muovipeite päälle ja sen päälle vielä haketta (vai mitä se puusilppu on oikealta nimeltään). Luulisi pysyvän rikkaruohojen kaukana. Nyt sitten pitää päättää, että mitä seuraavaksi. Jotain puskaa penkkiin vai mitä? No, se jääköön tulevan viikonlopun ongelmaksi. Kertokaa te puutarhaihmiset, että mikä puska tai kasvi viihtyy hyvin varjossa?

Sitä kun on tälläinen toimistorotta, niin ruumiillinen työ käy voimille. Tuli vaan mieleen siinä hikoillessa, että jotkut tekevät paljon raskaampaakin työtä, vuodesta toiseen ja vieläpä järkyttävässä kuumuudessa. Työnjohtajana toimi meidän kissa, joka sekin vihdoin siirtyi arvokkaasti ulos nauttmaan kauniista säästä.  
Mies aloitti tänään uuden projektin ja arvatkaapas missä? No, ei Dublinissa, vaan ihan täällä Corkissa. Luulenpa, että pari kertaa vielä otetaan yhteen oikein kunnolla, ja sitten totutaan taas toistemme pinttyneille tavoille!  

12 kommenttia:

 1. Kiitos keväisestä postauksesta. Ulkojooga kuulosta hienolta. Meillä vielä odotellaan tuota kevätkukkien loistoa, jota näkyy kauniissa kuvissasi. Yksi varjossa viihtyvä kukkiva pensas on rhdodendron eli alppiruusu. Kaikki eivät siitä pidä. Hyvää alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistänpä tuon nimen mieleen, kun käyn taimitarhalla.
   Ulkojooga oli tosi kivaa aurinkoisella säällä. Huomiseksi on luvattu sadetta ja muutenkin kylmempää, joten menen ihan vain sisäjoogaan.

   Poista
 2. Koskahan se lämpö ehtii tänne asti...ei tulisi mieleenkään näillä ilmoilla, joogata ulkona..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se juhannukseksi lämpene siellä. Lumessa joogaaminen ei tosiaan kuullosta kovin kivalta.

   Poista
 3. Olipa mukavaa, että mies saa joskus tehdä töitä kotoa käsin. Sen vuoksi kannattaa jo vähän joustaa pinttyneimmistäkin tavoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeiden aika ei ole ohi...isäntä vihdoinkin kotona viikot. On tässä vähän totuttelemista, mutta ihan hyvin on arki lähtenyt pyörimään.

   Poista
 4. Kiva kun joogasta on apua:) Minäkin turvaudun aina siihen kun on selkä tai jotain sellaista kivuliaana. Mukavaa että mies sai projektin ihan kotiseudulta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooga tosiaan pitää paikat kunnossa. Kivalta tuntuu, kun mies on kotona. Minusta ei kyllä ole paljonkaan seuraa, kun olen aina menossa.

   Poista
 5. Samoin taalla ollaan oltu ahkerasti kadet mullassa.Tosin meilla on jo lahes kesa ja viikonloppuna lampotila kohosi yli +30 asteen.
  Luin edellisen postauksesi matkasta vahan kateellisena.Olisipa kiva pyorahtaa viikonlopuksi Pohjanmaalle...No,ensi kesan lennot on jo ostettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuinka teillä on jo suorastaan kuuma. En muuten ole vielä varannut lentoja ensi kesäksi. Taidan mennä tänä kesänä sinne ihan yksin, kun miehellä on töitä ja pojilla omia juttujaan.

   Poista
 6. Erilaiset kuunliljat (hosta) tykkää varjosta. Kasvaa meidän pihassa paikassa, johon keskikesälläkin tarvitsisi kasvilampun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuunliljoja täytyykin ostaa 2-3 kpl. Ne ovat ihan kivan näköisiäkin. Kiitos vinkistä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!