torstai 23. maaliskuuta 2017

Tulevaisuus

Ei uuden kielen oppiminen tarvitse aina olla tylsää. Meidän ihana espanjan opettaja Lucia löi tunnilla laulunsanat eteen opetelessamme, miten verbit taipuvat tulevaisuudessa. Samalla tutustuimme aivan mahtavaan espanjais-palestiinalaiseen laulajaan nimeltään Marwan.

Laulunsanojen kääntäminen oli työlästä, enkä ymmärrä vieläkään ihan kaikkea. Marwanin musiikki on sitävastoin soinut meillä jatkuvasti youtubessa, ja mitä enemmän sitä kuuntelen, sitä enemmän hänestä pidän. Ja ainahan sitä ymmärtää sanan sieltä ja toisen täältä. 

Tuntien jälkeen tunnelmat vaihtelevat. Välillä sitä on tyytyväinen itseensä, mutta yleensä tuntuu, että ei osaa yhtään mitään. Uusia sanoja tulee eteen jatkuvasti, eivätkä ne jää päähän, ei sitten millään. Olenkin päättänyt ryhdistäytyä ja pakottaa itseni iltaisin edes 30 min kirjojen ääreen. Netflixiltä olen myös löytänyt espanjankielisiä elokuvia, joissa on testitys englanniksi. Valitsen elokuvan puheen nopeuden perustella. Mitä hidastempoisempi puhe ja tarinan etenemisvauhti, sitä parempi. 

Ymmärtäminen, puhumisesta nyt puhumattakaan, on kyllä vaikeaa, kun tempo on niin järkyttävän nopea. Löysin netistä hitaasti luetut uutiset espanjaksi. Niistä jopa ymmärtää jotain, ja sekin tietysti auttaa, että aihe on yleensä tuttu jo täkäläisistä uutisista. Espanjalaisia sisustuslehtiä tuotan aina kun kuulen, että joku matkustaa sinne lomalle. Täytyykin alkaa etsimään niitä myös netistä.

Materiaalista ei ole pulaa, nyt on vaan pakko käyttää siihen tutustumiseen enemmän aikaa. Yritän myös taivutella miehen ja Juniorin lomalle tänäkin vuonna, no tiedätte varmaan minne. He haluaisivat jonnekkin muualle. Katsotaan minne päädymme.

Tässä teillekkin laskuvarjoa kuunneltavaksi. Eikö vain kuulostakin espanja ihanalta korvaan? 

5 kommenttia:

 1. Espanja on lempikieliäni,rakastuin siihen 8-vuotiaana ensimmäisellä Espanjan-matkalla. Opiskelin aikuisena sitten aika systemaattisesti espanjaa Suomessa,ja lopuksi pääsin käyttämään sitä Venezuelassa,jossa oli ihan pakkokin käyttää sitä koska englanninosaajia oli harvassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä varmasti vieläkin puhut sitä hyvin. Kyllä sen niin on, että kun on maassa, jossa ei muuten pärjää kielitaito kohentuu nopeasti. Minä en näytä juuri nyt oppivan mitään uutta. Harmi!

   Poista
 2. Kiitos postauksesta ja laskuvarjosta. Itse "opiskelen" (lue istun tunnilla kerran viikossa). Nyt toisen vuoden keväällä minulla on juuri samoja tuntemuksia kuin sinulla. Jo opitun mieleen palauttaminenkin on työlästä ja uuden oppiminen hidasta. Minulla se on varmaan iästäkin (69 v) kiinni, ettei nopeasti puhutun kielen oppiminen ole helppoa. Ei kuitenkaan luovuteta. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei luovuteta, mutta kyllä välillä turhauttaa. Olen sinua nuorempi, mutta ei vaan jää uudet sanat päähän, ei. Pitäisi kai muuttaa Espanjaan vuodeksi.

   Poista
 3. Laulujen kuunteleminen on kyllä tosi hyvää ja mukavaa kielenharjoitusta! Mullakin on Spotifyssa nykyään aika montakin ranskankielistä laulua, ja on hauskaa kun osaa vähän niidenkin mukana laulaa! :)

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!