sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Sateista sunnuntaita

Sunnuntaitervehdys täältä Irlannista. Meillä sataa, paistaa, sataa, paistaa. Olin jo lähdössä lenkille, mutta aurinko katosi jonnekkin ja samalla, joku jossakin, käänsi hanan auki. No, ihan hukkaan ei aamu ole mennyt, sillä sain järjestettyä vaatekaapin ja sukkalaatikon. En kylläkään kysynyt, joka parittoman sukan kohdalla, että tuoko tämä harmaa sukka elämääni iloa...

Makuuhuone sai viime viikonloppuna uudet verhot. Ihan sellaiset ohuet ja simppelit Ikeasta. Lyhensin ne taas millilleen saman pituisiksi, ja kuinka sitten taas kävikään: toinen verhoista on no 4 cm pidempi. Meidän talon katon täytyy olla vinossa ja samoin verhotangon. Iltapäiväksi on siis ohjelmaa. Toinen verhoista alas, ompelukone esiin ja taas lyhentämään. Ai, että ärsyttää, mutta tälläisiä nämä irlantilaiset talot ovat. Meidän koti sentään on rakennettu 1969, joten annettakoon anteeksi. Sitä en kyllä ymmärrä, että ystäväni kolme vuotta vahassa talossa on sama ongelma. Irlantilaiset vatupassit ovat vinot, muuta selitystä en keksi!

Koska keväiset ulkokuvat jäävät tänään(kin) ottamatta, ajattelin esitellä teille viimeisen käsityöprojektini. Innostuin uusien verhojen myötä päällystämään kukkaruukut uudestaan. Virkkaamalla taas, mutta erillä tavalla kuin viime kerralla. Eikä ole vaikeudella pilattu tämäkään pieni lisäys. Virkkasin vain reippaasti helminauhaa ja tämmöisiä näistä tuli. Harmaan helminauhan "virkkasin" reunoihin kiinni ja tuon valkoisen puolestaan ompelin valkoisella langalla kiinni.






Kameran kanssa makuuhuoneessa hyöriessäni napsin kuvia myös meidän vähän erillaisesta tapetista. Tätä katsellessa tulee Lontoo mieleen, ja välillä vähän jopa sinne ikävä. Ei ihan tyypillinen makuuhoneen tapetti, mutta minusta se sopii juuri meille. Eikös se niin ole, että kodin pitää olla asukkaidensa näköinen? Eikä jostakin sisustuslehdestä kopioitu.





Nyt vuorossa sunnuntai-lounas pubissa, ja sitten niiden verhojen pariin. Mukavaa, ja toivottavasti kuivempaa, sunnuntainta ystävät!



8 kommenttia:

 1. Mulla oli myös ajatuksena nappailla tänään ensimmäiset kevätkuvat Kölnin puistoista, mutta täällä on aika sama meininki: sataa, paistaa, tuulee, paistaa, sataa. Kevättä tekee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli ensimmäinen päivä, jolloin sain otettua enemmänkin kuvia. Toivottavasti tämä kevät nyt jatkuu sateettomana vähän aikaa. Olen korviani myöten täynä sateisia viikonloppuja.

   Poista
 2. Aivan ihana tuo kukkaruukkuidea!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat ruukunpäälliset! Systeri juuri näytti kuinka sukkahousuilla tai vaikka pitsireunaisilla stay up- sukilla voi myös päällystää ruukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole tullut mieleen päälystää sukkahousuilla ruukkuja. Täytyy pitää mielessä!

   Poista
 4. Olet tutustunut Kon Mariin? Minä kyllä nykyisin oikeasti mietin, mikä tuottaa minulle iloa ja mikä ei. Upeat makkarin tapetti ja ruukkujen päälliset, sekä kauniit ilmavat verhot. Näissä Australian taloissa on osassa samaa kuin ikkunasta pilkottavissa irlantilaisissa. Mutta onko se ihme? Monen aussin juuret ovat Irlannissa. Mukavaa alkavaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen mielestä olen varsinainen hamsteri, vaikka ei se kyllä niin ole.
   Vaikka kyllä meillä on paljon tavaraa, joista pitäisi päästä eroon. Jotenkin sitä vaan kiintyy tavaroihin.
   Oletko muuten huomannut, että siellä on nykyisin paljon nuoria irlantilaisia. Lähtivät täältä lamaa pakoon. Osa on palanut ja osa jäänyt sinne pysyvästi. Meidän naapurin poika on ollut siellä jo viisi vuotta. On kyllä sanonut, että tulee vielä takaisin.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!