keskiviikko 22. helmikuuta 2017

"Sveitsin rulla"

Tiesittekö, että englanniksi kääretorttu on swiss roll? Piti googlettaa, että mistä moinen nimi johtuu. No, sitten selvisi, että Sveitsillä ja kääretortulla ei ole mitään yhteistä. Veikataan, että kääretorttu on "kotoisin" keski-Euroopasta ja ehkä Itävallasta. Minä tähän terävänä, että jaaha tämä on taas sitä enkkujen onnetonta maantietoa. Siinä on mennyt ilmiselvästi Sveitsi ja Itävalta sekaisin. 

Meidät oli kutsuttu ystäväni luokse sunnuntaina, ja koska hänen miehensä on ihan ehta sveitsiläinen, niin päätin leipoa Swiss Rollin. Sveitsissä kuulemma käytetään myös paljon rahkaa, joten väliin laitoin kerman ja vadelmien lisäksi myös rahkaa. Rahkaa muuten löytyy nykyisin jopa meidän lähikaupasta. Päälle pursotin vielä lisää samaa sekoitusta. Kuten kuvasta näkyy, koristelin tortun tarhamustikoilla ja vadelmilla. 

Olen aikaisemminkin täällä maininnut, että marjat täällä ovat arvokkaita. Onneksi pakastemarjoja saa edullisemmin ja niitä ostankin harva se viikko. Teemme Juniorin kanssa usein smootheja ja minä syön niitä myös aina puuron kanssa. 

Ystävän luona oli tarjolla monenlaisia kakkuja ja niitä vähän maistelin. Irlantilasiset leivonnaiset ovat äkkimakeita, eikä niitä pysty syömään paljon. Eikä siinä vielä kaikki, ihan normaalia on, että päälle listätään vielä kermaa tai vaikkapa jäätelöä. 

En ole leiponut pitkään aikaan, joten illalla olo oli epämukava kaikesta makeasta. Oikein tunsin, että sorkeria on tullut syötyä aivan liikaa. En ole sokerilakossa, mutta olen vähentänyt sen käyttöä huomattavasti. Ilmeisesti jotain on korpassa tapahtunut, kun kakut eivät oikein maistuneet. 

2 kommenttia:

  1. Suussa sulavan näköinen Sveitsin rulla. Minäkään en normaalisti ole makean perään, mutta kuviasi katsellessa herahti vesi kielelle. Kun asun Suomessa, marjastan hullun lailla kaiket kesät ja alkusyksyt. Marjat ruokavaliossa ovat ihan must juttu. Hyvää viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kateellinen olen suomalaisten pakasteista, jotka suorastaan pullistelevat marjoista. Minä käyn kerran viikossa ostamassa pakastemarjoja. Niillä pärjätään, mutta ei ne Suomen marjoja voita.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!