maanantai 27. helmikuuta 2017

Autolautalla

Autolautta taitaa olla liian mahtipontinen sana kuvaamaan sitä pientä lauttaa, jossa viivyimme alle 5 min sunnuntaina. Lähdettiin käymään entisessä Queenstownissa, nykyisessä Cobhissa, josta Titanic aikoinaan otti viimeiset matkustajat kyytiinsä.

Tietä + siltaa pitkinkin sinne olisi päässyt, mutta halusin kokeilla lauttavaihtoehtoa, kun sitä moni käyttää ihan päivittäin työmatkoihin. Viimeisessä kuvassa mies juoksee vauhdilla lauttaan ja luultavasti jatkoi matka toisella rannallakin juosten.

Sunnuntaina oli taas oikein tyypillinen irlantilainen ilma. Välillä satoi kaatamalla ja muutenkin oli kylmä. Sitten aurinko paistoi hetken, kunnes taas alkoi satamaan. Ilma kylmeni myös niin, että aamulla meni, tovi jos toinenkin auton ikkunoita sulatellessa. No, lumitöitä emme täällä kuitenkaan ole tehneet, niin kuin Suomessa!

Tuolla Cobhissa muuten pysähtyy kesällä useita upeita ristelyaluksia. Tulevat ihan siihen keskustan tuntumaan, ja viipyvät vähän aikaa, kunnes taas jatkavat matkaa. Matkustajat jättävät mukavasti rahaa alueelle, joten risteilijät ovat aina tervetulleita.

8 kommenttia:

 1. Kiitos taas kerran. Postauksestasi tuli jotenkin mieleen Suomen lossit, joilla joskus on tullut matkustettua. Tosin Suomen maisemia eivät elävöitä noin värikkäät asumukset. Mahtoi matti-myöhäistä palella. Hyvää viikon jatkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko ne lossit pienepiä kuin tämä lautta? Muistan joskus lapsena matkustaneeni sellaisena. Matti oli juoksulenkillä ja luulen, että meni matkustajakoppiin lyhyen matkan ajaksi. Sitten lautasta ulos ja taas juoksemaan.

   Poista
 2. Sillat on tosiaan korvanneet lossit monin paikoin. Ihmisillä on aina niin kiire, että eivät ehdi losseja odotella. Harmi. Onhan niissä tunnelmansa. Ja onneksi Suomessakin on vielä muutama paikka, jossa niihin pääsee. Täällä Kemijärvelläkin kuulema yksi, joka talvella korvataan jäätiellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lautta-lossi on kovassa käytössä, sillä aikaa ja bensaa säästyy aikalailla. Ohi olen ajanut monta kertaa, mutta olen nyt vasta käytin sitä ensimmäisen kerran.

   Poista
 3. Ihania kuvia!
  Moneen kertaan palasin noihin värikkäiden talorivistöjen kuviin. Kivan näköinen paikka, jossa olisi mukavaa pistäytyä. Kiitos kun esittelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Irlantiin katsomaan värikkäitä taloja ihan livenä! Lähden mielelläni oppaaksi.

   Poista
 4. Eikös sielä Cobhissa ole joku Titanic-museo? Mietin, että voisi mun vanhempia kiinnostaa ja tuo lauttareissu voisi olla myös kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä. Todella mielenkiintoinen museo. Suosittelen!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!