tiistai 17. tammikuuta 2017

Kyllästyin ja sitten taas innostuin

Viime syksynä palasin taas espanjan pariin. Luvassa oli vain kaksi tuntia viikossa. No, jo parin viikon jälkeen koko touhu alkoi maistua puulta. Tunnilla ei puhuttu espanjaa, eikä opettaja näyttänyt mitenkään valmistelevan tuntejaan.

Roikuin mukana ja motivaationi laski laskemistaan. Kun joululoma alkoi päätin, että noin surkeista tunneista en ole valmis maksamaan. Alkoi uuden opettajan metsästys. Onneksi kaupungilta löytyi yksityinen kielikoulu, jossa on espanjalaiset opettajat. Kurssikaverini lähti mukaani, ja näin me aloitimme viime viikolla uudella innolla opiskelut.

Uudessa luokassa törmäsimme kahteen toiseenkin kurssikaveriimme, jotka olivat saaneet tarpeekseen. Nyt meitä on vain neljä luokassa, ja meillä on todella hyvä ja innostava alicantelainen opettaja. Jouduimme heti puhumaan, joten tästä on hyvä jatkaa. Luokkahuone tai paremminkin koppi, on kyllä ihan järkyttävä loukko, mutta mielummin hyvä opettaja ja huonot tilat kuin toisinpäin.

Tälläinen harrastelija-varttuneempi-itsemaksava opiskelija on siinä mielessä hyvässä asemassa, että jos ei tunne saavansa rahoilleen vastinetta, voi sanoa adios ja vaihtaa opettajaa ja koulua. Kuinka moni aine olisi aikoinaan avautunut paremmin, jos samoin olisi voinut toimia koulussa?

Tänä iltana on joogatunnin jälkeen istuttava kiltisti tekemään läksyjä. Pitkästä aikaan lähden espanjantunneille ihan mielelläni!8 kommenttia:

 1. Que bien que encontraste un nuevo/nueva maestro/maestra? Y mucha suerte con tus estudios:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana Jael! Uusi ope on todella innostava ja tekee kaiken materiaalin tunteja varten itse. Puhuu myös 95 % tunnista vain ja ainoastaan espanjaa ja vaatii sitä myös meiltä.

   Poista
 2. Yli kuukauden tauon jälkeen raahauduin eilen taas tanssitunnille. Tai oikeammin sanottuna minut kirjaimellisesti raahattiin sinne. Jostakin syystä olin valmis vaikka lopettamaan koko harrastuksen.
  Ja sitten kas, tunnin jälkeen olin iloinen, punaposkinen ja valmiina syleilemään vaikka koko maailmaa. Joskus se on pienestä kiinni.

  Ihanaa, että olet taas löytänyt iloa opiskeluun. Kateeksi käy tuo espanjan kielitaitosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että joku raahasi ja tuo tunnin jälkeinen tunne auttaa taas jaksamaan. Ei nyt vielä kuitenkaan puhuta mistään espanjan kielitaidosta...

   Poista
 3. Yritän imeä innostuneisuutta tännekin 😁

  VastaaPoista
 4. Ah! Espanjaa! Minäkin haluaisin taas aloittaa. Kovasti haaveilen seuraavasta lomasta tuolla rajan takana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinua onnellista. Sehän on siinä ihan lähellä. Suosittelen San Sebastinia....

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!