tiistai 31. tammikuuta 2017

Ideoita ja gerberoita

Suomessa minua odottaa aina kasa lehtiä. Äiti niitä minulle keräilee, eikä lukemisesta ole koskaan tullut lomilla pulaa. Kirjastosta käyn sitten hakemassa vielä lisää luettavaa, ja mikä parasta sieltä saa myös lainata sisustuslehtiä. Hyvä, Suomen huippukirjastot!

Mitä enemmän sisustuslehtiä luen, sitä enemmän niistä saan ideoita, jotka pitää tietysti toteuttaa heti, kun pääsen taas kotiin Irlantiin. No, osa nistä unohtuu jo matkalla ja osan hylkään. Näin tammikuussa, kun budjetti ei veny mahdottomasti, ei toteuteta mitään kalliita sisustusideoita. Mistäköhän johtuu, että joulun jälkeen alkaa tammikuu aina samoissa tunnelmissa?

Huonekaluja haluasin vaihtaa, mutta tyydytään nyt aluksi ihan vain sellaisiin pienempiin muutoksiin. Meillähän on aina ollut aika värikästä, ja nyt haluaisin vähän hillitympiä sävyjä. Mitään mustavalkoista sisustusta en kuitenkaan kaipaa, ja väriä haluan ympärilleni tulevaisuudessakin. Kun ulkona on aivan liian usein harmaata, niin väriä tarvitaan sisällä.

Yllättäen aika iso muutos tuli jo pelkällä verhojen vaihdolla. Löysin Ikeasta sopivan väriset verhot, jotka sitten lyhensin peräti kolmeen kertaan. Joko meidän verhotanko tai katto ovat vinossa, mutta vaikka millilleen verhot mittasin ja leikkasin, oli toinen verhoista vain aina itsepäisesti pidempi.
Nyt pitäisi sitten pestä ikkunat, mutta se saa kyllä odottaa. Ei minusta ole ikkunanpesijäksi vielä hetkeen.

Pöydän hyvinpalvellut vahakangas meni myös vaihtoon, ja tilalle löytyi tälläinen vaalearuutuinen.
Olen vannoutunut vahakangasfani, eikä elämästä kangasliinan kanssa tulisi kyllä yhtään mitään. En jaksaisi sitä ainaista tahranpoistoa ja liinojen pesua ja silitystä. Siksipä vahakangas on helppo vaihtoehto, vaikka pienten lasten kanssa en enää arkea eläkkään.

Ihanat kukat puolestani sain naapuriltani ja ystävältäni. Tulpaanit ostin jo viikolla. Eikö muuten gerbera olekkin se kukkien kukka? Siis sellainen kukka, jonka me kaikki osaamme piirtää, vähän huonommillakin taidoilla?

Ja joulukuun vaihtuminen tammikuuhun ei tietenkään tarkoita sitä, että kynttilät pitäisi kerätä laatikkoon. Niitä poltetaan vielä monen iltana, eikö niin? Keräsin komerosta lasisia kynttiläjalkoja, joiden parit ovat joko särkyneet tai kadonneet mustaan aukkoon. Täältä en ole vielä onnisnunut löytämään lasisia mansetteja, joten niitä tuon mukanani Suomesta.

Toinen arkipäivä kotona on ollut kyllä kieltämättä vähän pitkästyttävä. Nyt lähden päiväunille ja sitten on vuorossa parituntia Netflixiä. Orange is new black ja Crown-sarjoja katson juuri nyt. Ovat erillaisia kuin yö ja päivä, mutta kumpaankin olen jäänyt jo koukkuun. Kiitos teille sarjasuosituksista. Kunhan saan nämä katsottua, valitsen suosittelemistanne sarjoista pari... Mitä olisi elämä ilman Netflixiä?8 kommenttia:

 1. Kevaan lahestyessa minuakin huvittaisi sisustaa kaikenlaista uutta, tytön huonetta laitettiin jo hieman uusiksi mutta uudet verhot, terassin pöyta ja keittiöön uusi kaappi olisivat nyt ykkössijalla. Olohuoneen kaluston verhoilu kiinnostaa mutta se joutunee nyt odottamaan sita omaa aikaansa, budjetointia budjetointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideoita minullakin on vaikka muille jakaa, mutta aina ei budjetti veny tarpeeksi! Toisaalta tuskin sitä osaisi nauttia uusista sisustusjutuista, jos saisi ne kaikki heti kerralla. Yritetään olla kärsivällisiä.

   Poista
 2. Minäkin aina välillä isnpiroidun kauniita kuvia katsellessani, mutta isoja muutoksia en ole tehnyt pitkään aikaan. Tekstiileillä saa tosiaan jo aika paljon muutosta. Viimeksi ilahduin kun huomasin, miten turhan tavaran karsiminen kylppäristä ja uudet kivan väriset pyyhkeet piristivät.
  Tsemppiä toipumiseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritän karsia turhaa tavaraa olematta siinä kuitenkaan kovin hyvä. Sehän ei edes maksa mitään. Eikä pyyhkeillekkään tule varmasti liikaa hintaa. Minun pitäisi vielä vaihtaa makuhuoneeseen verhot, mutta se saa nyt odottaa.

   Poista
 3. Kirjoituksesi sai minut suunnittelemaan kevätsiivousta, joka jää odottamaan kotiutumistamme. Ihanan piristävät ja värikkäät kuvat taas kerran sinulla. Kiitos. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätsiivoukselle täälläkin olisi kyllä tarvetta. Kun olen viikon täällä kotoillut, sitä huomaa miten pölyä ja likaa on joka nurkassa. Mukavaa viikonloppua sinnekkin.

   Poista
 4. Samoissa tunnelmissa täälläkin, eli jotakin uutta ja piristävää pitäisi keksiä! Toistaiseksi se on rajoittunut keltaisiin munakuppeihin :)

  Kivasti se kodin ilme muuttuu jo ihan kevätkukillakin (kuten kuvissasi), joten niitä harrastan minäkin. Tuon sisälle myös sipulikukkia.

  Oikein hyvää viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on kyllä piristävä väri ja jotenkin niin keväinen.
   Täytyykin käydä ostamassa mininarsisseja ruukuissa. Tulee kevät sisälle hetkessä!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!