torstai 1. joulukuuta 2016

Ulkomaalainen ja vielä kovapäinen sellainen

Tykkään ihan hirveästi valmistella joulua. Koristeet kannoin tai sanotaanko, että kannatin jo viikonloppuna ullakolta alas. Seuraan tässä englantilaisten esimerkkiä ja laitan ne esille heti joulukuun alussa eli tänään. Irlantilaiset ovat yrittäneet minua kouluttaa, että vasta 8.12 talo koristellaan. Välillä suorastaan ärsyttää sellaiset pinttyneet tavat, ja niistä jatkuva muistuttaminen. Toisaalta kunnioitan perinteitä ja ne ovat ihan hyvä asia, mutta ei niihin pidä takertua liian tiukasti kiinni.

Ihan varmasti saan tänäkin vuonna kuulla taas esitelmää aiheesta, että täällä meillä Irlannissa jne. Joo, joo mutta täällä meidän kotona toimitaankin vähän erillä tavalla. Koristelua rakastava rouva haluaa nauttia kuin harakka konsanaan kaikesta kimaltelevasta, mahdollisimman pitkään. Koska joulu vietetään tänäkin vuonna Suomessa, pitää saada nauttia oman kodin jouluvaloista ja kimalluksista varastoon. Nyt on niin pimeää ulkona, että jouluvalot tulevat enemmän kuin tarpeeseen ja ihan varmasti tekevät hyvää myös mielenterveydelle.

Tai irlantilaiseen makuun meillä ei edes kimalla tarpeeksi. Täällähän sellaisia minimalisti - vain valkoisia joulukoristeita kotiin - näkee ainoastaan sisustuslehdissä,jos sielläkään. Ei,että meillä sellaista edes olisi. Hieman hailakampaa kuitenkin kuin perinteinen irlantilainen koristelu. Joulu on Irlannissa paljon värikkäämpi, räiskyvämpi ja räväkämpi juhla kuin Suomessa, eikä vain lasten vaan aikustenkin kesken. Joulurauhasta ei täällä niinkään haaveilla. 

Koska aloitan jouluvalmistelut jo aikaisin olenkin huomannut, että itse jouluaato tai päivä ei välttämättä olekkaan sitten niin ihmeellinen. Etenkin Suomessa suorastaan kärsin siitä, että koko maa on kiinni monta päivää ja kaikki tiukasti omissa oloissaan. Jos vielä taivaalta sataa vettä, eikä uloskaan ole menemistä, alan kärsiä mökkihöperyydestää alta aikayksikön.

Enää ei onneksi tarvitse kuunnella koulunportilla äitien kälätystä joululahjoista. Onhan se ihan kauheaa, jos sitä tiettyä lelua ei löydykkään. Menee kaikkien joulu pilalle ja maailmanloppu on edessä. Minähän olen tunnetusti se outolintu, joka ei ymmärrä miksi täällä isojen lasten joulupukkiin uskominen on niin kauhean tärkeää.Valehdellaan maat ja taivaat, että karmea totuus ei vain paljastuisi: joulupukki on silkkaa satua. Joka maassa on omat omituisuutensa, mutta ei anneta niiden pilta omia joulufiiliksiä.  

Niin, että olen tälläinen pre-Christmas ihminen, ja kun tapaninpäivä painuu iltaan on joulu ohi ja koristeetkin voisin kerätä jo pois. No, sekään ei käy Irlannissa, sillä jos koristeet laittaa pois ennen 6.1 niin siitä seuraa huonoa onnea. Minulla taitaa olla kova pää, kun en millään opi.

Kuvat Corkin ihanimmasta kukkakaupasta.

14 kommenttia:

 1. Voi Tämä on just kuin mun näppiksestä :D Juurikin aamulla käytiin keskustelua, että minä haluan laittaa kuusen pystyyn tänään ja mies vielä odottelisi. Meidänkin koristeet on varsin maltillisia väritykseltään, mutta silti niin ihanan jouluisia <3 Ja kuin myös itse joulu oli ainakin viime vuonna varsinainen antikliimaksi ja siksipä haluan ottaa ilon tästä sitä edeltävästä ajasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli täällä taas niin pimeä päivä, että kun tulin kotiin pistin kaikki valot päälle. Ei tätä tahdo kestää...

   Poista
 2. Kiitos taas kerran maailmankuvaani avartavasta jutustasi. Kuvat ovat kerrassaan ihastuttavia. Itsepäisen ihanaa joulukuuta sinne Vihreälle Saarelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Itsepäinen olen ja viikonloppuna laitoin kuuseen koristeet. Nyt on kiva istua olohuoneessa, kun on valoja vähän joka paikassa.

   Poista
 3. Minä aloitan koristelun 1.adventista. Kuusi tulee sitten aatonaattona tai aattona. Joskus jo aikaisemmin. Riippuen siitä milloin se saadaan ostettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kuusia jo myynnissä ja sunnuntaina näytti olevan ihan jonoa ostajista. Toivottavasti eivät varise ennen joulua.

   Poista
 4. Koristelut heti eka adventtina - haluaahan sitä kauniista joulukoristeista nauttia hieman pitempään.

  VastaaPoista
 5. Neljäs kuva alhaalta laskettuna voisi olla joukortti omasta kuvasta<3

  Minä rrrakastan joulunpyhiä, jolloin perhe on parasta! Rakastan koko joulukuuta ja kun joulunpyhät ovat ohitse, me jatkamme joulunaikaa vielä loppiaiseen tai joskus jopa viikon sen yli. Olemme onnistuneet löytämään nyt kuusia, jotka ovat aitoja, mutta ne eivät varise, joten kuusemme, joka kantaa vain hopeisia koristeita ja ripauksen punaista Aarikkaa, saa vaikuttaa viikkoja. Nyt on jo valkoista jouluruusua ja amaryllistä kukassa, ja varmaan lisää tulee. Valkoinen mattokin piti tulla ennen joulua, mutta saa tulla sen jälkeen...en jaksa stressata, koska se sijoitetaan olohuoneen ruokapöydän alle:) Ei, ei ole valkoista kaikki, vain jotkut asiat pitää olla valkoisia ja sitten yllätänkin pinkeillä kynttilöillä, tummanpunaisilla tuikuilla, Pentikin uusilla Amaryllis -tyynyillä...,joista tosin sain tänään kuulla, että 'hui, näyttää niin brittiläiseltä'. Minusta jouluna ei tarvitse olla niin riisuttua, vaan saa olle ledejä ja ihan helmikuun lopulle, kunhan ovat pieniä ja valon väri on kaunis, joulukortit saisivat olla vähän enemmän glitteriä saksalaiseen tyyliin ja ...Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se tunne, kun matkaamme kohti joulua: Rakastan joka hetkeä ja toivoisin voivani pysäyttää ajan virran tähän hetkeen, tähän kuukauteen, tähän jouluun.

  Kaunista joulukuuta sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jouluna saa kimaltaa! Minäkin rakastan tätä joulun odotusta. Kirjoitin juuri joulukortit. Se postissa jonottaminen ei vain oikein innosta. Välillä meinasin jo lähettää vain e-kortteja, mutta sitten tajusin, että kyllä tätä korttiperinnettä pitää jatkaa.
   Istutin itse hyasintit ruukkuihin, mutta eivät taida vielä jouluna kukkia. Kaksi joulutähteä hankin myös, valkoisen ja perinteisen punaisen...emmekä edes ole kotona jouluna!

   Poista
 6. Ihania kukkakuvia! Hyvää adventtiaikaa sinne ja joulunodotusta! Itsehän olen joulut aina poissa täältä, joten en ehdi koskaan vaihtamaan esim. jouluseimestä tiettyjä osia jouluyönä ja loppiaisena! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kukkakauppa on aika uusi ja omistaja näyttää näkevän hurjan paljon vaivaa koristelun suhteen. Pakkohan se on aina käydä katsastamassa. Vietätkö joulun taas pohjoisessa?

   Poista
 7. Kertakaikkiaan ihania kukkakuvia! Linda-isoäitini puolelta sukuni tulee Etelä-Irlannista. Minua on aina suuresti harmittanut tämä totinen suomalainen joulunvietto. Hieman enemmän räväkkyyttä, räiskyvyyttä jouluun - sitä kaipaan. Kiitos näistä kivoista blogikirjoituksistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sen näkee, että sinussa on irlantilaista verta, koska haluat vähän vilkaampaa joulua. Voi, kun oli kiva lukea, että pidät kirjoituksistani.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!