tiistai 25. lokakuuta 2016

Niin romanttista

Kun maailman romanttisimpia kansakuntia listataan, ei Suomi ja suomalaiset pääse koskaan listan kärkeen. Mehän olemme niitä Euroopan tuppisuita, ja etenkään miehet eivät osaa puhua tunteistaan. Näin meistä muualla ajatellaan. 

Niinhän se sitten menee, että kun etelän tummasilmä kehuu pohjolan tytärtä maailman kauneimmaksi ja ihanimmaksi naiseksi, tämä on kuin sulaa vahaa. Hunajaiset rakkaudentunnustukset etelän samettisessa yössä tekevät mannaa itsetunnolle. Suomessa kun miehet eivät naisiaan ääneen kehu. Vai hehkuvatko?

Taitaa olla ihan pötyä molemmat väittämät, ainakin jos Suomen televisiota on uskominen. Peräti kolmessa katsomassani ohjelmassa suomalaiset miehet puhuivat avoimesti tunteistaan. Puhaltaako pohjolassa nykyisin romanttiset tuulet, vai mistä on kysymys? Sinkuille etsitään partnereita televisiossa ihan tosissaan, ja ilmeisesti jopa onnistutaan.

Maajussit eivät olekkan hiljaisia ja sisäänpäin kääntyneitä reppanoita, vaan reippaita ja puheliaita nuoria ja vähän vanhempiakin miehiä. 

Ensitreffit alttarilla ohjelmasta näin vain pienen osan, mutta kyllä siinäkin tunteista puhuttiin. Ja sitten oli vielä joku ohjelma, jossa miehet kertoivat, kuka on heidän elämänsä tärkein nainen ja miksi. Ja entäs sitten Satuhäät?

Niin, että kyllä sitä osataan hempeillä ja tunteilla Suomessakin, ja vielä koko kansan edessä. Olin kuin puulla päähän löyty, kun katselin näitä ohjelmia. Tällä menolla päästään vielä romanttisin kansa-listan kärkisijoille!
  

8 kommenttia:

 1. Juu. Tulee kyllä mieleen, että ovatkohan suomalaiset niin juroja, että tarvitaan tv-ohjelmia ja puhemiehiä avuksi hommaan ;).
  Toisaalta vähän samalla sapluunalla tehdään muutamia ohjelmia myös täällä Hollannissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kari Salmelainenhan se jo muinoin pyöritti Napakymppiä. Ei aina menneet ne palkintomatkat putkeen. Kyllä se niin taitaa olla, että puheenmiehille olisi kysyntää nykyäänkin.

   Poista
 2. Katsopas myös tuo Ummikot ulkomailla. Siinä sitä on suomalaista romantiikkaa tarjolla:). Jotenkin hellyyttävää.

  VastaaPoista
 3. Samalla sapluunalla tehdään ohjelmia meilläkin ja esim. Bonderomantikk (maajussille morsian) on supersuosittu täällä meillä.

  Suomalainen mies on kenties muuttunut ja oppinut puhumaan, vaikka ujous meillä finskeillä aina mukana kuvioissa onkin.
  "Minä rakastan sinua" on sekin kömpelö ja pitkä tapa ilmaista rakkautta, kun vertaa muihin kieliin, joten ei ihmekään, että etelässä se sujautetaan huulilta paljon helpommin. S'agapo tai Ti amo ovat kuin luotuja kuiskittavaksi :D

  Suomalainen on sitäpaitsi tottumaton kehumaan tai ottamaan kehuja vastaan, joten lirkutukset jäävät vähemmälle siitäkin syystä.
  Liiallinen kehuminen koetaan epäilyttäväksi ..heh...., paitsi jos kehuja on pehmeästi ja luonteikkaasti kuiskiva ulkomaalainen, jonka kulttuuriin moisen katsotaan kuuluvankin :D Hassua!

  Omalla kohdalla romanttisin kokemukseni on kuitenkin ollut nuoruuden poikaystäväni minulle kirjoittama kirje, jonka hän kirjoitti armeijassa ollessaan karttapaperin takapuolelle ja vieläpä vanhanaikaiseen, teitittelevään tyyliin. Se oli rakkaudentunnustus mitä suloisemmalla tavalla ja kirje on tallessa yhä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan sinua on kyllä aivan liian pitkä ja vaikea lause. I love you kuulostaa paljon helpommalta. Kyllä sitä suomalaisena alkaa heti epäilemään, että mikä on homman nimi, jos koku oikein lepertelee. No, ei nämä irlantilaisetkaan lepertele, vaikka hyviä suustaan ovatkin.
   Aivan ihan tuo armeijan harmaista lähetetty rakkauskirje.

   Poista
 4. Ehkä aikakin on toinen kuin ennen. Oma yli 60-vuotias ukkoni osaa olla nykyään romanttinen. Nuorempana "hempeilyt" kuuluivat vain kahdenkeskiseen aikaan. Se koski meitä molempia. Nyt voi näyttää tunteitaan avoimemmin myös seurassa.

  Kun isäpuoleni ja äitini asuivat eri osoitteessa äiti sai kirjeen, jossa luki RAKAS VAINO. Tahallista? Romanttisinta, mitä lapsuudessani kuulin isäpuoleni sanovan äidilleni oli, "Älä laita sitä yöpaitaa turhaan päälle." Vanhana miehenä hänkin kutsui äitiä hellittelynimillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se niin, että mitä enemmän ikää tulee, niin sitä vähemmän välittää mitä muut ajattelevat. Tunteita voi näyttää vaikaa vieraat näkisivätkin.
   Oli se muuten hienoa, kun ennen tuli postissa oikein kunnon kirjeitä. Siinä on moni mies pyöritellyt kynää, ennen kuin sai sanaisen arkkunsa auki.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!