sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Jatkuuko jooga?

Muistatteko kun kerroin täällä kokemuksiani kundaliinijoogasta? Tarkoitukseni oli käydä joogaamassa kuusi kertaa, ja sitten joko jatkaa tai vaihtaa toisen tyyppiseen joogaan. No,flunssat, matkat ja vanhempainillat ovat sattuneet samalle illalle, joten vieläkään en ole käynyt kuudella tunnilla. Viidennen kerran jälkeen tuntuu kuitenkin siltä, että jatkan tunneilla edelleen. Tunnin jälkeen minulla nimittäin on uskomattoman enerignen ja hyvä olo. Mandrojen toistaminen ja kolmannella silmällä katsominen eivät ole- no- ihan minua. Jotkut eneriavirrat tunnilla kuitenkin aina avautuvat. Ihan sama, olipa syy sitten tunnin lopuksi tehtävä rentoutumisharjoitus tai ruumini läpi virtaavat energiapurot! Keskitynkin niihin asioihin, jotka sopivat minulle, ja annan mandrojen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.   

Ehdotona plussaa on se, että siellä keskitytään tähän hetkeen, ja yritetään olla ajattelematta mitään. Nykyään pitäisi olla aina tavoitettavissa ja ottamassa vastaan tietoa,jota tulee pelkästään yhden päivän mittaan valtavia määriä. Ei ihmisen pieni pää pysty olemaan skarppina 24/7 ja vastaanottamaan jatkuvast uutta. Välillä pitää antaa aivojen ja koko kropan levätä. Keskittyä vain hengittämään ja olemaan tässä hetkessä. Menneitä ei auta märehtiminen, eikä tulevia kannata murehtia. Ehkä tämän kundaliinijoogan juttu onkin juuri se, että keskellä viikkoa minun on lupa vain olla ja rentoutua. Saan ladata akun täyteen uutta virtaa ja sitten taas jaksan loppuviikon.  

Jokin aika sitten meidän lähelle avattiin uusi jooga-pilatessali. Sinne sai varata ilmaistunnin, jossa näytettiin mitä kaikkea siellä voi harrastaa. Meksikolainen  ohjaaja,joka muuten on entinen tanssija, on aivan huippu. Hän yhdistää tunneilla pilatesta ja joogaa. Olin heti myyty. Nyt olenkin käynyt saman ohjaajan tunneilla kahdesti viikossa. Töitä tehdään tosissaan ja välillä tuntuu, että en jaksa enkä pysty. Vatsamakkarat ovat tiellä ja arvet kiristävät. Pinnistelen kuitenkin mukana ja olen jopa huomannut, että kroppa antaa enemmän periksi kuin ensimmäisillä tunneilla. Ohjaaja korjaa väärintehdyt liikkeet. Sitä ei tapahtunut suurten kuntosalien ylisuurissa ryhmissä. 

Eli joogaaminen jatkuu, mutta osittain pilatekseen yhdistettynä.

Olen todella iloinen siitä, että minulla on nykyisin aikaa, energiaa ja ennen kaikkea mahdollisuuus harrastaa.

Yritän pitää huolen siitä, että tämä kivi ei sammaloidu! 
14 kommenttia:

 1. Ihanaa kun löytää itselleen jonkin tavan saada energiaa ja toisaalta myös rentoutusta! Paras kombo ikinä!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa niin hyvältä tuo miten olet löytänyt uuden liikunnan ja rentoutuksen muodon! Mie olen kokeillut sekä joogaa että pilatesta, mutta ne eivät ole sopineet minulle. Ehkä pilatus sopii vuoden kuluttua, mutta nyt tulee tietyistä liikkeistä vieläkin niin paha olo. Eli minulle nyt tuota energiaa tulee ulkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se helppoa ole löytää itselleen sopivaa lajia, kun ei liikunta oikein innosta. Pilates ja jooga ovat sellaisia lahjeja, että niihin ei pääse heti sisälle. Vähitellen sitä alkaa löytämään niitä kadoksissa olleita lihaksia!
   Ulkoilla pitäisi minunkin enemmän. Toivottavasti vielä joskus pystyt harrastamaan pilatesta. Tekee kyllä hyvää esim selälle.

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalta, haluaisin ehdottomasti kokeilla joogaa. Tuntuu etta elama on valilla liian hetkista ja mulla on aina kiire paikasta toiseen, tarvitsisin jotain kokonaisvaltaista rentoutus/rauhoittumista ja jooga voisi kylla ajaa asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita ihmeessä joogaa. Tunteja on varmasti sielläkin tarjoilla. Voi sitten eri joogatyyleistä valita sen, joka tuntuu omillalta. Ihanan rentoutunut olo valtaa koko kropan ja mielen tunnin jälkeen!

   Poista
 4. Tuo pilateksen ja joogan yhdistelmä on minunkin suosikkini,sitä oli kuntosalissani kun kävin siellä,tässä lähellä,Nyt en ole vuoteen käynyt,kyllä pitäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän käydä kolme kertaa viikossa tunneilla. Varaan ne aina viikon alussa, että en ehdi keksimään mitään tekosyitä. On se edelleen toisina päivinä sellaista itsensä potkimista. Onneksi tunnin jälkeen on hyvä olo ja aina olen sanonut, että kannatti mennä.

   Poista
 5. Olen niin iloinen puolestasi, että olet löytänyt tuollaisen harrastuksen. Ja vielä läheltä kotiasi! Ihan huippua. Minulla on vielä sopiva sali etsinnässä, mutta tuollainen kandaliinijooga kuulostaa kyllä juuri siltä mitä minäkin kaipailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo salin läheisyys on kyllä suuri plussa. Lauantaina kävelin sinne ja takaisin. Tänään menin autolla, kun oli jo niin pimeää. Voi, että minua sitten ärsyttää tämä kellojen vaihto. Toivottavasti sopiva sali löytyy pian. Luulisi, että siellä niitä on pilvin pimein.

   Poista
 6. Sain talon maalaamisesta ja pihahommista iskiaksen vaivakseni, enkä ole kyennyt käymään pilateksessa kipujen takia. Vähän venyttelen kotona kun kipulääkkeet antavat myöten. Tuosta'uskonnollisesta' puolesta joogassa en ole koskaan pitänyt, ehkä paras olla kuuntelematta siinä vaiheessa. Mutta on tosi tärkeää, että opettajalla on aikaa ja taitoa korjata jos tekee liikkeen väärin, muuten se on joko tehoton tai jopa vahingollinen! Hienoa kun olet löytänyt lajisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekkin niin väärin, että kun ahkeroi kotona, niin sitten saa palkaksi kipuja? Joogassa suljen korvani näiltä maailamankaikkeusjutuilta ja kolmansilta silmiltä. Energiavirtoihin olen kyllä alkanut uskomaan.
   En enää suostuisi menemään sellaisille tunneille, jossa on 50 muuta. Pieni ryhmä on kyllä suuri plussa.

   Poista
 7. Kiitos kuulumisten kertomisesta ja kauniista kuvista. Hyvää ensi viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan tänään oltu kotona, kun on yleinen vapaapäivä. Edessä siis lyhyt viikko.Kuvat otin reilu kuukausi sitten Youghalissa.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!