lauantai 22. lokakuuta 2016

Huppuja ruukuille ja purkeille

Jonkin asteista kyllästymistä neulomiseen on ollut havaittavissa viime aikoina. Puseron purkaminen ja osittainen uudelleen neulominen tökkii ja pahasti. En enää ikinä neulo puseroita, sillä niistä ei koskaan tule sellaisia kuin kuvassa. Aikaa menee paljon, eikä lopputulos koskaan miellytä silmää. 

Vaihdoikin vartaat virkkuukoukkuun ja aloin pitkästä aikaan virkkaamaan. Halusin nimittäin tehdä jotain simppeliä ja sellaista, joka varmasti onnistuu ja vielä valmistuukin nopeasti. Kukkaruukun keltainen väri ärsytti, joten sitä saatiin säädettyä hieman hailakammaksi ruukun peittävällä hupulla. Sitten tarvitsin makuuhuoneen ikkunaludalle purkin, johon pistän sellaista pikkuroinaa, jonka jos heittää roskiin, niin heti seuraavana päivänä sille on tarvetta. Ja kun roinapurkki työpaikalta pöllitystä, tyhjästä pikakahvipurkista, oli tuunattu näytti vieressä nököttävä kukkaruukku puolestaan väärän väriseltä. Virkkasin sitten saman tien hupun senkin päälle. Noiden huppujen raidat ovat kyllä ihan suorat, vaikka kuvat muuta kertoisivatkin!

Että tälläisiä tosi helppoja ja nopeita käsitöitä tällä kertaa. Nyt olen jo siirtynyt patalappuihin, joita teen langanpätkistä ja joulutonttuihin, joista sain idean serkultani. Kunhan ne ovat valmiita, niin esittelen teillekkin. 

Mitäs siellä ruutujen toisella puolella närperrellään syksyisinä iltoina?

Ps. Olen löytänyt kaksi kivaa minulle uutta näpertelyblogia. Käykääpä kurkaamassa Outi's Lifeä ja Aleksin ja Janin Kaikki Paketissa- blogeja. 6 kommenttia:

 1. Ihanat huput. Tulkoot syksy! Nyt ei kukkienkaan varpaita palella ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kuule välillä sisälläkin niin viileää, että ruukut ovat huppunsa ansainneet. Lämmitys on täällä ajastimella eli, kun talo on tyhjä, niin lämmitys on pois päältä. Yölläkään ei lämmitystä pidetä päällä, mutta ajastimen avulla uuteen aamuun voi herätä ilman, että jäätyy pystyyn!

  VastaaPoista
 3. Kiitos hienosta ideasta, jolla voi stailata aina tarvittaessa uudelleen. Minä olen neulonut arkisesti villasukkia. Kiitos myös blogivinkeistä. Hyvää päivän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä haittaa vaikka väri alkaa kyllästyttämään. Ruukunpäällisen virkaa nopeasti langanlopuista.
   Lähden tästä pilates/joogatunnille. Lauantait ovat kivoja päiviä, kun voi tehdä just sitä mistä tykkää. Mukavaa viikonloppua sinullekkin.

   Poista
 4. Hienoja virkkauksia!
  Mun virkkuujälki on niin tiukkaa, että mitä tahansa sitten virkkaankin niin ne kupristuu aina barbin pipoksi! :D

  Kutominen tulee mulla aina kausissa. Voi olla todellakin pitkiä aikoja (kuten nyt) etten kudo mitään, ja sitten yhtäkkiä taas otan neuleen esiin ja kudon viikkotolkulla kasan sukkia, pipoja, lapasia yms. Villapaitaa en kyllä ole edes ajatellut ikinä tehdä - en malttaisi niin pitkään odottaa lopputulosta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villapaitaa ei kyllä ala enää koskaan kutomaan. Siinä menee hermot! Töiden pitää valmistua suht nopeaa. Mullakin oli 20 vuoden tauko, mutta nyt pitää tehdä koko ajan jotain.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!