maanantai 31. lokakuuta 2016

Ei edes yhtä kurpitsaa

Niin tässä on päässyt käymään, että meillä ei enää kukaan innostu halloweenistä. En viitsinyt edes ostaa yhtä kurpitsaa, vaikka niitä olisi ollut vielä tänäänkin kaupoissa kasakaupalla. Jätän haloweenin kummitukset ja luurangot suosiolla väliin ja siiryyn suoraan tonttuihin ja enkeleihin!

Meillä on ollut tänään täällä yleinen vapaapäivä, joka tuli kyllä ihan tarpeeseen. Olen saanut monta rästihommaa hoidettua alta pois. Ilma on myös ollut lähes koko kuukauden sateeton ja leuto, joten ei ollenkaan hullumpi lokakuu.

Meidän dublinilaiset olivat viikonlopun Lontoossa, joten kovin on ollut hiljasta tässä talossa. Enkä muuten yhtään valita! Eilen illalla oli tarkoitus lähteä ystäväni kanssa kuuntelemaan jazzia. Täällä on nimittäin ollut Guiness Jazz Festarit koko viikonlopun. No, eihän me meinattu mahtua edes pubiin sisälle, joten päädyimme istumaan ulkona, eikä tullut edes kylmä. No, kyllä sinnekkin musiikki kuului, mutta ensi vuonna ostan kyllä ennakkoon liput pariin konserttiin.

Saara Aalto se pääsi taas X-Factorissa jatkoon. Kaiman puolesta täällä jännitän joka viikonloppu.
Uskomattoman monipuolinen esiintyjä, ja mikä ääni.

Eipä tässä muuta kuin, että huomenna taas sorvin ääreen. Juniori lomailee ensi viikon ja aloittaa sen jälkeen kahden viikon työharjottelun. Ei tarvitse minunkaan autoilla kodin ja koulun väliä kolmeen viikkoon.

Voi, kun aina olisi maanantaina vapaapäivä!


6 kommenttia:

 1. No joo, minä ostin 2 Buttenut-kurpitsaa ja tein taas kurpitssäilykettä.Se on minun kurpitsaperinteeni. Tekee joka syksy mieli sitä, kun muistelen äitivainaata,joka kasvatti kurpitsaa ja teki säilykettä. Minulla ei ole puutarhaa ja Saksan kaupoista ei ennen 1990-luvun loppua kurpisoita juuri saanut. Nyt saa runsaasti ja monta eri lajiakin.
  Halloween ei ole minun juttuni yhtä vähän kuin suomalaisperinteinen kekri. Sen sijaan saksalaiset kaupat ovat löytäneet halloweenin ja markkinoivat sitä hyvällä menstyksellä. Ei liene salaisuus, että saksalaiset suorastaan rakastavat kaikenlaisia naamiaisia, kepposia ja roolileikkejä.Koko maassa varsinkin lapset tekevät vapunaattona noitakepposia, pohjoisessa Brockenin vuorella aikuiset pitävät noitajuhlia,lapset ja aikuiset lännessä ja etelässä karnevaaleja (sesonki alkaa 11.11. klo 11.11.). Halloween on uusin kaupallinen löytö, joka sopii lapsille ja kaikille aikuisille, jotka inhoavat "vanhanaikaisia" perinteitä.Halloweenin kanssa ei täällä mielletä mitään perinteitä, paremminkin Amerikan way of life. Kauppa on löytänyt krääsälle hyvän myyntivaltin muuten heikkoon myyntiaikkaan ennen joulumarkkinoita. Sen jälkeen tulevat karnevaali- ja pääsiäiskrääsän myynti. Se on ok,jos jotakin muuta huvittaa hullutella halloweeninä. Okeastaan eilen oli evankelinen reformaatiopäivä, joka oli itä-Saksassa juhlapäivä ja tänään meillä lännessä katolinen pyhäinpäivä, juhlapäivä, jolloin kuuluu käydä kirkossa ja hautausmailla. Jokaisella on siinä vara valita, mitä juhlii tai jättää juhlimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä halloweeniä on suuri "juhla" ja karkkia myydään ja syödään kilokaupalla. Ennen joulu tuli kauppoihin vasta halloweenin jälkeen, mutta nykyisin ovat enkelit ja pirut sulassa sovussa hyllyllä. Lapsille tietysti hyvä ja makea juhla, mutta itse en enää jaksa innostua.

   Poista
 2. Halloween on minulle melko vieras juhla silla eihan sellaisesta tiedetty mitaan minun lapsuudessa Suomessa. Nyt se on viime vuosina rantautunut Turkkiin ja olin viime viikolla kaksissa halloween juhlissa tytön kanssa, huh huh vaan ja sain tarpeeksi kurpitsoista ja noidista hetkeksi niita naamiaisasuja miettiessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, se on siis rantautunut jo sinnekkin. No, lapsilla on hauskaa ja hammaslääkärit saavat lisää työtä. Täällä tämä on sellainen karkkijuhla.

   Poista
 3. Elämää on ilman kurpitsaakin! Täällä syödään hyviä kurpitsaruokia pitkin syksyä. Hyvä niin. Kiva tietää jotain myös toiselta saarelta! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei oikein kurpitsa maistu, joten hukkaan olisi mennyt sekin ostos. Tervetuoloa seuraamaan tämän saaren elämää!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!