maanantai 26. syyskuuta 2016

Muutetaanko Strömssööseen?

Viime viikolla tuli mieleen usemman kerran, että minkähänlaista olisi asua Strömssöössä? Asiat sujuisivat sukkelasti, ilman stressiä tai byrokratiaa. Mitään ikävää ei koskaan sattuisi kenellekkään. Ruoka ei koskaan palaisi pohjaan tai pyykkikori pursuaisi yli, pesemättömistä vaatteista. Strömssöössä ei olisi edes lääkäriä, koska kukaan siellä ei koskaan sairastuisi, edes nuhaan. Pihat olisivat aina kunnossa, eikä rikkaruohoista olisi kuultukkaan.

Strömssöössä olisi vain kahdenlaisia kelejä: kesäisiä ja tietysi aurinkoisia sellaisia. Lintujen laulua ja laineiden liplatusta, yhdistettynä koivujen huminaan ja makeisiin mansikohin. Tai sitten valkoisia talvipäiviä, pikkupakkasella ja puuterilumella höystetteyinä. Juhannusjuhlia ja tunnelmallista joulua, tietysti.

Suloisissa taloissa asuisi suloisia ja kilttejä lapsia ja hymyileviä vanhempia. Isovanhemmat asuisivat ihan siinä lähtellä ja mummulaan ovi olisi aika auki. Olisi serkut, sedät, enot ja tädit kaikki sulassa sovussa, pienen pyöräilymatkan päässä.

Strömssöössä ei kukaan stressaa työllä tai sen puutteella. Kaikki pitävät kaikista huolta. Kukaan ei siellä heitä roskia luontoon. Kaikkialla kasvaa ihania kukkia ja puutarhoissa pulleita porkkanoita ja perunoita. Jouluna kauniisti paketoiduista paketeista paljastuisi ihania itsetehtyjä lahjoja. Joulukuusissa palaisivat oikeat kynttilät, keittiöstä leijailisi tupaan herkulliset jouluiset tuoksut. Ulkona lyhdyt ohjaisivat joulupukkia oikeaan suuntaan...

Sellaista siis Strömssöössä. Ei tännekkään mitään hirveänkamalankauheanhuonoa kuulu, mutta kun tarpeeksi monta asiaa menee pieleen, ja samalla yskii keuhkonsa pihalle ja nappaa antibiootteja purkista, tulee pakostakin muutto Strömsööseen mieleen!

Vaan yksi asia meni juuri niinkuin sen pitkin. Katsokaapa täältä.14 kommenttia:

 1. Olit mielessä, kun urheilu-uutisista huomasin pesiksen voittajan. Onnea!

  Nykyäänhän muuten käytetään sanontaa, ettei kaikki mennyt kuin Strömsöössä, jos joku menee pieleen. Siitä kai on tehty kirjakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! On kuulemma koko kylä sekaisin onnesta.
   Ystäväni sanoi minulle noin jokunen vuosi sitten, enkä tajunnut, että mistä puhuu. No, hän sitten kertoi tästä ohjelmasta ja sain vielä kirjankin lahjaksi.

   Poista
 2. Olen tainnut katsoa Strömsö-ohjelman kerran,ja kauan sitten.
  Mä luulen että aika kävisi aika pitkäksi ajan mittaan jos joutuisi asumaan Strömsössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Tylsäähän se olisi, jos aina kaikki sujuisi täydellisesti. Mistäs sitä sitten valittaisi?

   Poista
 3. Eihän sitä onnea ja autuutta kukaan kestäisi. Ja mistä sen edes huomaisi, minkälaatuista elämää elää, jos ei olisi joskus niitä huonojakin hetkiä? Ajatuksella on kyllä mukava leikitellä. Onnea voitosta. Olen sen verran uusi blogissasi, että arvaan sen, mitä en tiedä. Hyvää illan jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että ne huonot hetket opettavat kaikista eniten. Toisaalta voisihan sitä viikon tai pari viettää tuolla paratiisissä!
   Kiitos vaan onnitteluista.

   Poista
 4. Voi lukihäiriö! Sain hyvät naurut, kun luin vähän väärin: "Joulukuusissa palaisivat oikeat kynttilät, keittiöstä leijailisi tupakka" Anteeks mitä mä just luin :D :D Ah eikun TUPAAN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän vasta tunnelmallista olisikin, kun Strömssöön keittiössä istuisi väki pöydän ympärillä kessuttelemassa! Senkin he varmasti osaisivat tehdä kauniisti ja kuvauksellisesti.

   Poista
 5. Minä en ole koskaan katsonut kyseistä ohjelmaa. Ehkä pitäisi, kun on niin auvoista. Ei mennyt niin kuin Strömsöössä on sen sijaan sanontana jatkuvasti käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katso vaan, niin toinen kotimainenkin saa vähän harjoitusta.

   Poista
 6. Linkin mukaan arvaan,etta ollaan sitten molemmat Pohjanmaalta lahtoisin!Niin,minkahanlaista noin taydellinen elama olisi?Varmaan aika tylsaakin.Ainakin sen flunssan jalkeen nauttii taas terveydesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjanmaan tyttöjä ollaan! Pitää joskus mennä käymään Strömssöössä, tai siis siellä kuvauspaikalla, Vaasan lähellä. Kyllä se liian täydellinen elämäkin kävisi pitemmän päälle tylsäksi. Nyt tosiaan tuntuu hyvältä, kun ei tarvitse koko ajan yskiä. Vielä kun saisi energiaa vähän enemmän...

   Poista
 7. Katselen Strömsötä toisinaan, joten tämä tekstisi sai kyllä hymyilemään!
  Eniten ihailen heidän taitoaan nikkaroida helposti kivoja juttuja - liimapistoolit, kulmahiomakoneet yms. kätevästi esillä aina. Meillä kaikenlainen nikkarointi päättyy aina ärräpäihin ja siihen, että ei ole tarvittavia välineitä tai osia ;)
  Toisaalta, huomaan, että maalla ollessani tulee enemmän tuota Strömsöön menoa vähän niinkuin itsestään! Verkkaista, leppoista ja normaaliverenpaineista :D Siellä intoutuu laittamaan hillopurkkiin tuollaisen ruudullisen kankaankin - eli menee ihan niinkuin Strömsössä :)

  Paranemista flunssaiselle! ...Strömsössä hoitaisivat hunajalla, inkiväärillä ja nokkosista tehdyllä teellä. Ihan vaan vinkiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kuule mieheni aina sanoo, että ei ole sopivia työkaluja, kun pyydän vaikka korjaaman jotain.
   Minusta olisi kiva nikkaroida enemmän, mutta kun ei ole niitä työkaluja...eikä aikaa. Ehkä sitten eläkkeellä menen jollekkin huonekalukurssille.
   Minä se vaan hoitelin itseni ihan antibiooteilla ja yskänlääkkeellä!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!