keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Missä olin?

Viime perjantaina täällä Corkissa vietettiin kultuuri-iltaa. Kaupungilla oli paljon nähtävää ja ovet auki moneen sellaiseen rakennukseen, johon normaalisti ei pääse sisälle. Yhteen paikkaan menimme Juniorin kanssa ja totesimme, että onpas aika erikoinen rakennus. Taustalla soi vielä urkumusiikkia, mutta soittaja oli sanalla sanoen surkea.

Juniorille periaattessa ovet aikuisena voisivat auetakkin, mutta minulle ei koskaan. Laitan tänne nyt muutamia kuvia, ja saatte arvata missä olimme käymässä. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, joten kuvaaminen oli vaikeaa. Mielenkiinnolla odotan keksiikö joku heti, mistä on kyse vai tuleeko monenlaisia vastauksia.


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ei ole UCC. Se vanha rakennus on kyllä aivan ihana. Ensi viikolla menen taas sinne, mutta yhteen uusista rakennuksista.

   Poista
 2. Varmaan joku herrojen / ammattikiltojen klubi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrojen klubi hyvinkin. Naisilla ei ole tänne mitään asiaa.

   Poista
 3. Olet päässyt paikkaan, johon naisilla ei ole asiaa, kuten sanoit. Harvat ja valitut kaiketi miehistäkin pääsevät jäseniksi Vapaamuurareihin, joiden pyhimmässä tai loosissa olet vieraillut. Kas, kun sai kuvatakin siellä ! Eikö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Ovet ovat yleisölle auki tietääkseni vain kerran vuodessa, ja silloin jopa naiset pääsevät sisälle. Kuvata sai ja väkeä oli paljon. Ihan vain uteliaisuuttani menin katsomaan. Paljon lippuja ja viirejä ja alakerran ruokahuonetta lukuunottamatta, istuimet olivat seinien vieressä ja jokaisella jäsenellä oma paikka. Tilat olivat kolmessa kerroksessa. Tuli sellainen tunne, että olisi ollut jossain keskiaikaisen elokuvan kuvauksissa. En ymmärrä miten kukaan nykyisin haluaisi olla osana näitä riittejä ja rituaaleja, jotka paistoivat sisustuksesta. Kammottava urkumusiikki lisäsi vielä oman mausteensa soppaan. Luotaantyöntävä paikka...Paikkaa esittelemässä oli peräti kolme minulle tuttua ihmistä. Arvasin jo aikoja sitten, että kuuluivat Vapaamuurareihin. En vain oikein ymmärrä miksi? Tai, kyllähän se yleistä tietoa on, että veli veljeä auttaa ja tukee. No, jokainen tyylillään ja makunsa mukaan. Luulen, että pienessä Corkissa jäseneksi pääsee helpommin kuin suurissa miljoonakaupungeissa. Juniori sanoi ulos pääsyämme, että olipas outo paikka!

   Poista
 4. Vapaamuurariksi arvelisin minäkin, tunnen yhden ja noi vaatteet on vähän samannäköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet. Jostain kumman syystä, eivät pyytäneet liittymään jäseneksi.

   Poista
 5. Vapaamuurareita minakin veikkaan, joku herrain klubi kuitenkin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrain klubi oikein isolla Hoolla hyvkinkin. Erikoinen paikka, täytyy sanoa. Haluaisin olla kärpäsenä katossa ja nähdä kun herrat istuvat tuoleissaan ja urkuja soitetaan. Juniori vain pyöritteli päätään. Mielenkiintoista oli nähdä Vapaamuurareiden kokoontumispaikka täällä Corkissa.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!