torstai 22. syyskuuta 2016

Annoin periksi

Vaikka väkitukko olenkin (meidän murretta ja tarkoittaa itsepäistä), tänä aamuna oli pakko antaa periksi. Kesä oli ja meni ja nyt on syksy. Ensimmäistä kertaa nimittäin tuntui, että voi kun olisi aamulla lämmityslaite ollut ajastimella ja patterit lämpimät, kun nousin sängystä.

Sain myös riesakseni oikein kunnon yskän, jota olen yrittäyt rohdoilla taltuttaa. Kesävaatteet pistin kiltisti laatikkoon ja pois silmistä. Toisaalta täällä ei ole niin suurta eroa kesä- eikä talvivaatteilla. Kesällä näkee naisia saapikkaissa ja talvella pikkukengissä. No, saapikkaat eivät tietysti ole arktisia olosuhteita varten vuorattuja, joten jalat eivät ala niissä ”kiehumaan” kesälläkään.

Ja koska nyt on syksy, niin eilen tein tätä omenakaurapaistosta, työkaverilta saamistani omenoista. Sitähän koko Suomi näyttää paistavan juuri nyt, mikäli lehtiin ja blogeihin on uskomista.

Joogaamiset jäivät tällä viikolla väliin, koska en halunnut mennä salille yskimään, kun toiset yrittävät rentoutua. Espanjan tunnit alkavat vihdoinkin ensi viikolla. On taas ollut irlantilaisen monimutkaista saada tietoa kurssista. No, tänään tuli vihdoin vahvistus, jossa kylläkin päivät olivat päin seiniä. Katsotaan ilmestyykö opettajaa paikalle, vai ei.

Onneksi huomenna on perjantai. Tämä viiko on ollut pitkä kuin nälkävuosi!

  


21 kommenttia:

 1. Samanlaiselta sinun syksysi siellä kuulostaa, kuin meidän täällä. Ompuista yritetään taikoa vaikka mitä ja kroppa kaipaa lämpimiä huoneita. Mutta meillä kukkivat vain valkoiset syyshortensiat, kun teillä taas nuo ihanan värikkäät. Paranemisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo värikkäät syyshortensiat ovat kyllä kauniita ja niitä on joka paikassa. Meillä ei ole omaa omenapuuta, mutta työkaveri toi latikollisen omenoita toimistoon ja siitä sai ottaa niin paljon kuin halusi. Viikonloppunan pistin olohuoneeseen irtopatterin päälle ja mies laittoi takkaan tulen. Minulla on mennyt paljon aikaa vain nukkuessa, mutta nyt alkaa jo helpottaa.

   Poista
 2. Oih, onpa teillä kauniin punaisia hortensseja! Meillä vain vaaleanpunaisia ja jo kuoleet kesän kuumuuteen.
  Väkitukko,hauska sana, olisin luullut ruuhkaksi ensi kuulemalta, minkä seudun murretta se on? Meillä päin vastaavasti kun sanotaan lapsia ällipäisiksi niin muut luulevat että kehutaan omiamme kauhean älykkäiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä on edelleen värikästä ja nyt vielä villiviinikin on aivan tulenpunainen. Väkitukko on sana, jota käytetään kotipitäjässäni Vimpelissä, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla. Minä sitten tykkään näistä murresanoista. Värittävät mukavasti kieltä.

   Poista
 3. Väkitukko! Kylläpä kuulosti kotoiselta. On sana, jota muualla Suomessa ei tunneta eikä ymmärretä - kokemukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tässä muitankin kotoisia sanoja, kuten vaikkaoa lasivaates ja se kuuluisa völjy. Taidat siis sinäkin olla Vimpelin tyttöjä, vai?

   Poista
  2. Naapuripitäjästä olen, Alajärveltä. Lasivaates ei sano minulle mitään. Völjy, olla mukana - völjyssä?

   Poista
 4. Mistäpäin Suomea on tuo sana? Olen Etelä Phjanmaalta - en ole kuullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltä Etelä-Pohjanmaalta pesäpallon Mekasta!

   Poista
 5. Ihanat hortensiat! Meillä on täällä edelleen kesä, tänäänkin varmaan +23C eli t-paidassa ja sandaaleissa liikun, vaikka kalenterin mukaan pitäisi olla syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teitä siellä hemmotellaan. Meillä on sellaista 14-16 astetta. Eli ihan ehtaa syksyä pukkaa.

   Poista
 6. Juuh, kyllä hytistiin Connemarassakin, kun auton mittari näytti kouluunvientireissulla +10. tuumasin, että viime joulukuussa taisi olla +14 :D :D Ja sanoin myöskin miehelle, että olohuoneen storageheateria voisi vääntää lämpimämmälle. jos vielä viikon pari pärjäisi ilman muita lämpöjä. Meillä on nyt vierashuoneen/pyykinkuivatushuoneen ilostuttajana iso dehumidifier (mitä liekään suomeksi) ja se kyllä mahtavasti pitänyt paikat muutenkin kuivana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen miettinut tuon kuivaajaan hankkimista. Talvella kun tulee kuivatettua vaatteita sisällä. On meillä kyllä kuivausrumpukin, mutta se tulee todella kalliiksi, jos sitä käytää jatkuvasti. Pakko on taas tottua tähän kylmään ja kosteaan. Hyi!

   Poista
 7. Pikaista paranemista! Tässä huushollissa myös yskii yksi ja toinen, muistuttelen villasukista ja kaulaliinoista, takkatuli on jokapäiväinen ilo, mutta nuukailemme vielä lämmityksen aukaisemisen kanssa. Se on syksy ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa elämä taas voittamaan. Villasukat täällä sisällä on ehdoton must ja tuli oli takassa täälläkin viikonloppuna. Keskuslämmityksen päälle panoa viivyttelen edellen. Onneksi on olohuoneessa lämpimät vilit, joihin voi itsensä kietoa ja se irtopatteri.

   Poista
 8. Kyllä se syksy on vaan tullut tännekkin..:) Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Paranemisiin, Täällä ei vielä syksyä näy,mutta ilmassa on ihan hieman sellainen tunne että voisi se syksy pian tulla tännekin.Tosin tänään taas hikoilin 30 asteen helteessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo teidän jatkuvat helteet kyllä uuvuttaisivat minut täysin. Tottuuko siihen kuumuuteen koskaan?
   Kai se niin on, että täältä sateesta kaipaa aurinko ja toisinpäin.

   Poista
 10. Terveiset täältä Väkitukkojen kylästä :) Mukavaa viikonloppua! M2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkitukkojen kylään kuuluukin todella hyvää ja kultaista. Katsoin juuri otteita ottelusta. Siellä kuulemma oli juhlat jatkuneet neljään asti aamulla!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!