maanantai 8. elokuuta 2016

Elokuu on KESÄkuu

Blogeissa olen jo ollut haistavinani syksyn. Kirjoitetaan koulujen alkamisesta, syksyn muodista ja niistä pimenevistä illoista. Meillä elokuu on vielä täysi lomakuu ja töissäkin on normaalia hiljaisempaa. Kouluthan alkavat vasta ihan elokuun lopulla, joten tässä on ainakin kalenterin mukaan vielä pari viikkoa kesää. Syyskuu on täällä lempeä, eikä oikeastaan vielä ollenkaan syksyinen. Meillähän nämä vuodenajat eivät erotu kovinkaan paljon toisistaan. 

Mennyt viikonloppu odotettiin täällä lämpöaaltoa. Siitä kirjoitettiin lehdissä ja metereologit hehkuttivat tulevasta helteestä televisiossa. Lauantaina pistin shortsit jalkaan jo aamusta, että ei tule sitten kuuma, kun se aalto heittää helteet päälle ja mittarin lukeman yli 20 asteeseen. Olin siis valmis. Kaupungille lähtiessä laitoin nenälleni tietysti aurinkolasit, ettei aurinko sokaisisi silmiäni. No, ei tullut helleaaltoa, vaan tuli tihkusade!

Sunnuntaina oli sitten lämmin, mutta tuulinen päivä. Toisaalta ihan ymmärrettävää, sillä jos on niitä mainostettuja "aaltoja", niin silloinhan tuulee. Mistään hikihelteestä, nyt ei kyllä ollut kyse, mutta niin lämmin oli, että luin kirjaa ulkona yli tunnin. Eikä tullut kylmä. Eli se siitä lämpöaallosta. Better luck next time.

Viikonlopuksi olen suunnitellut Dublinissa käyntiä. Olisi Ikeaan asiaa ja haluaisin leikkiä vaihteeksi päivän turistia. Dublinin linna jäi viime kerralla näkemättä, joten sinne haluaisin mennä kiertelemään. 

Viikonloppuun on vielä aikaa, joten nyt pitäisi potkaista itseni pilatestunnille venymään. Torstaisella tunnilla olin kankea kuin rautakanki. Kaksi viikkoa lomailua oli ilmeisesti tehnyt  tehtävänsä. 

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille lukijoille!


6 kommenttia:

 1. Minäkin olen hiljaa mielessäni ihmetellyt, että jotkut ihmiset puhuvat jo elokuun alussa syksystä. Yleensä olen päässyt lomalle Suomeen vasta elokuussa ja ollut syyskuun puolellekin asti. Silloin on kylläkin ollut täysi kesä.Joskus elokuu on ollut lämpimämpi kuin kesä- ja heinäkuu ja vedet uimalämpimiä. Kaikki kesän herkut ovat kasvaneet ja kypsyneet. Minusta myös elokuun kuutamot ovat satumaisia: iso punainen kuu nousee majesteettimaisen hitaasti horisontiin. Muinoin koulut alkoivat tosiaan syyskuun ensimmäisenä päivänä. Syyskuun nimikin sanoo, että siitä alkaa syksy.Kaupat mainostavat aina etuajassa sesonkitavaroitaan. Olisikohan niin, että mainonta on jonkinlaista "aivopesua"ja siksi ihmiset surevat etuajassa synkkää syksyä? Keski-Euroopan koulujen 6 viikon kesälomat eivät merkitse kesän alkua ja loppua.Etelässä taas kaiketi helteen takia ei jakseta käydä koulua kesä-, heinä- ja elokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa annetaan syksylle periksi aivan liian aikaisin. Kun lapset menevät kouluun alkaa syksy. Jos asuisin Suomessa pitäisin kesällä lomaa mielummin elo- kuin kesäkuussa. Usein alkukesä on vielä kovin kylmää. Meillä koululaisten lomat jatkuvat vielä ja töissäkin on edelleen rauhallista.

   Poista
 2. Minusta on ärsyttävää kun elokuusta tehdään väkisin syksyä.. Elokuu on KESÄkuukausi, ja syksyä saamme kyllä ihan tarpeeksi täällä Suomessa :) Nautitaan vielä tästä kesäkuukaudesta nimeltään elokuu! Upean lämpimät vedet ja ihanat illat, aurinko on vielä kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englannissa asuessamme kouluissa alkoi loma vasta heinäkuun puolenvälin jälkeen. Piti lähteä heti Suomeen, sillä elokuussa ei ollut enää juuri kukaan kesälomalla. Kyllä sitä pimeää syksyä saa siellä kärsiä ihan tarpeeksi pitkään, eli nauttikaapa kaikki vain elokuusta KESÄkuuna.

   Poista
 3. Kyllä mä soisin, että meterologit nyt osuisivat nappiin sen verran, että nämä seuraavat pari päivää olisivat oikeasti lämpöisiä. Täällä Connemarassa on kyllä ollut nimenomaan syksyistä, vaikka vihdoin itsekkin miellän elokuun vielä kesäksi ja lomaksi. Niin juurtunut Suomen kouluvuoden merkkaama syksyn käynnistys mielen sopukoissa on ollut.

  Mäkin tein torstaina Dubliniin ees taas ajelun ja oli kiva pyörähtää siinä Henry streetillä ja O'Connell streetillä ennen kuin vein siakon tytön lentokentälle. Ja unohdin käydä ikeassa lähtiessä, arvaa harmittaako nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä alkoi satamaan vasta eilen illalla. Toivottavasti viikonloppuna Dublinissa ei sada. Ei ole kiva kävellä kaupungilla vesisateessa, ei. Miten sulta jäi Dublinin tärkein nähtävyys eli Ikea väliin? Mies yrittää aina keksiä syitä miksi sinne ei ole asiaa. Pari kertaa oli käynyt siellä minulta salaa. Arvaa riemastuinko, kun siitä kuulin. Mustikkamehu on nimittäin ollut lopussa jo pitkään.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!