sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Suuntana Santander

Emme halunneet mihinkään turistirysään. Ne on nähty moneen kertaan. Ei saa olla liian kuuma. Tässä on muutenkin, säännöllisen epäsäännöllisesti, kuuma kuin saunassa. Ja kielen pitää, kaikken pitkien keskiviikko-iltojen jälkeen, olla tietysti espanjaa. Pohjois-Espanjaan siis ja lennot Santandereen, joka sijaitsee Cantabrian maakunnassa. Espanjalainen työkaveri ihmeissään, että Santanderiinko? San Sebastiania kaikki kyllä kilvan kehuivat.

 

No,175 000 asukkaan kaupungista tulee heti mieleen samanniminen pankki. Suuri sellainen ja satama. Niitä punavalkoisia pankkeja muuten oli joka kulmassa, vähän niinkuin muistuttamassa, että täältä olemme kotoisin ja täällä on pääkonttori.
Silmään pisti jo alkumetereillä kaupungin siisteys. Ei roskia missään. Ja jos oli siistä, niin oli myös vihreää. Ei palaneita nurmikoita tai nääntyneitä kasveja. Ja kun Biskajan lahdelle katsoi, niin hei, sitähän olisi voinut olla Irlannissa. Vai mitä?
Sääennusteita aloin tiirailemaan hyvissä ajoin. Ei huippuhelteitä, välillä pilvistä ja kun saavuimme niin pian alkoin sellainen ei-irlantilainen tihkusade, jota kesti onneksi vain sen yhden illan. Siirtymäriitti meille irlantilaisille! Kukoistavat puutarhat, kauniit omakotitalot ja vehreys tekivät pankkikaupungista viehättävän. Kaupunki muuten tuhoutui tulipalossa pahasti 1941, joten rakennukset ovat keskustassa uudehkoja. Kävelimme kymmeniä kilometrejä tai liikuimme kätevästi busseilla. Oli mäkistä ja jalat suorastaan huusivat illalla armoa.

Santanderissa liikkui selvästi raha, mutta kallista siellä ei ollut. Oli rantoja, mutta ei juurikaan turisteja. Ehkä heinä-elokuussa on vähän vilkkaampaa. Kaupunki on myös suosittu konferessipaikka. Ja entäs sitten se ruoka? Söimme joko erittäin hyvin ja pari kertaa suorastaan surkeasti. Meidän ja paikalisten ruoka-ajat eivät menneet ollenkaan yksiin ja sopivan aukiolevan ravintolan löytyminen oli välillä vaikeaa. Pinchoja (tapasta) onneksi oli tarjolla vuorokauden ympäri. Lasi valkoviiniä ja lautasellinen pinchoja olisi riittänyt minulle, mutta ei meidän miehille. Sopiva välipala oli tietysti jäätelö, persikat tai kirsikat. Eli nälkää emme nähneet!Ja koska turisteja ei todellakaan ollut liikaa, olivat ihmiset todella ystävällisiä ja avuliaita. Museoita emme kierrelleet, mutta nähtävää riitti silitikin. Täältä voitte lukea lisää Santanderin nähtävyyksistä. Se tuli selville jo lentokoneessa kanssamatkustajia katsellessa, että Pohjois-Espanjassa on jokaiselle jotain. Nimittäin asusteista ja repuista päätelleen myös Camino de Santiago-valellukselle oli  meniöitä.Huomenna hyppäämme bussiin ja huristelemme Baskimaalle ja San Sebastianiin. Olkaapa kuulolla!

 

6 kommenttia:

 1. Hienot kuvat.Olen viettänyt päivän ja yön Santanderissa;road tripillä eksän kanssa 8 vuotta sitten.Muutenkin pohjoinen Espanja on erilainen ja jopa kauniimpi kuin se tutumpi eteläinen Espanja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pohjoinen voitaa etelän. Siellä oli todella siistiä ja se vihreys...

   Poista
 2. Ja mukavaa reissua San Sebastianiin,ihana kaupunki sekin:) Me matkasimme Madridista ensin kohti Baskimaata,pysähtyen monessa paikassa,ja sieltä sitten ajoimme Santiago de Compostelaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Madrid seuraavaana Espanja listalla. Viime vuosina on matkustelu jäänyt vähiin. Nyt mielummin säästän rahaa matkoihin ja jätän muut hömpötykset väliin. Dulbinista on hyvin lentoja vähän joka puolelle, joten jos vaikka sieltä löytyisi sykysllä halvat lennot Espanjan pääkaupunkiin. Sinulta espanja sujuu!

   Poista
 3. Kivan näköistä ja hyvät kuvat!
  On kyllä ilo lomailla sellaisissa paikoissa, joissa turisteja ei ole liikaa ja itse rauhassa ihmetellä asioita ja rakennuksia - ilman jonoja ja tungosta.

  Kiitos kuvamatkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ne turistirysät eivät jaksa enää kiinnostaa. Kun ei ole rannallekkaan oikein asiaa muuta kuin uimassa käynti, niin pitää olla jotain muutakin tekemistä ja näkemistä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!