tiistai 5. heinäkuuta 2016

Seuraava Stop San Sebastian

Kun kolme suuntavaistotonta lähtee yhdessä matkalle, ei reitti kohteesta A kohteeseen B ole aina välttämättä ole se lyhyin ja nopein. Siksi kävelykilometrejä kertyy. Lomalla on se hyvä puoli, että nämä detourit eivät haittaa. Yleensä ne kauneimmat ja mielenkiintoisimmat paikat löytyvät etsimättä. Niihin vaan saavutaan sattumalta, kun oltiin ilman karttaa tai sitten se oli väärinpäin. Turisti kulkee paperikartan kanssa, eikä kännykän! Jotain perinteitä pitää lomalaisenkin vaalia.
San Sebastianiin saavuimme n. neljän tunnin bussimatkan jälkeen. Teki hyvää vain istua ja ihailla maisemia. Päivän väri oli taas verde eli vihreä. Jos edellinen hotelli oli vähän tylsähkö, niin niin tämä apartomentos oli kyllä simply the best. Ei ihan halpa, mutta juuri kuin meille tehty. Majoitus San Sebastianissa on huomattavasti kalliimpaa ja kysytympää, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.


Näkymä meidän parvekkelta.


Siirryimme siis Galibrian maakunnasta Baskimaahan, joka sijaitsee Espanjan ja Ranskan rajojen molimmin puolin. Valitettavasti ainakin minulle tuli Baskimaasta ensimmäisksi mieleen ETA, joka onneksi viime vuosina on pitänyt matalaa profillia. ETA ja IRA muistuttavat toisiaan, joten oli pakko lukea lisää tuon pienen maan historiasta ja mikä ETA on.

Tyypillinen "kansallispuku".

Baskit puhuvat omaa kieltään euskaraa, jonka sanotaan olevan Euroopan vanhin kieli. Erikoinen kieli, jota voi kuunnella täältä. Maastaan, kultturistaan ja kielestään ylpeitä baskeja asuu Espanjassa ja Ranskassa n. 1 000 000. Espanjassa heillä on itsehallinto-oikeus ja kielellä virallinen asema.


San Sebastian on kaunis ja viehättävä kaupunki. Vanhan kaupungin kapeilla kujilla voi kierrellä tuntikausia. Välillä kannattaa pysähtyä haukkaamaan pintxoja (eli pinchoja / tapaksia) ja juomaan paikallista siideriä. Tuo siideri kyllä oli niin kitkerää, että se jäi minulta juomatta. Toinen kuuluisa paikallinen juoma on txakoli niminen valkoviini. Muutenkin Baskimaa  on kuuluisa hyvästä ruoasta ja ravintoloista. Jos ruokabudjetti on joustava, löytyy Michelin tähdillä palkittuja ravintoloita jopa parikymmentä.

Ja entäs ne ihanant rannat? Surffaajien paratiisi, ainakin aaltojen puolesta. Juniorin kanssa olimme menossa uimaan, mutta aallot olivat niin korkeat, että uimisesta ei tullut mitään. Ne täräyttivät rantaan sellaisella voimalla, että siinä tunsi itsensä todella pieneksi. Rantavahdeilla oli täysi työ pitää eläväiset kielikurssilaiset aisoissa. Vesi oli ihanan lämmintä ja vanhakin nuortui ja juoksi kohti aaltoja, kuten lapsena mökillä. Valitettavasti en ottanut kameraa rannalle, joten muistikortilta löytyi vain tämä yksi rantakuva.
Ihania parvekkeita ja pieniä puistoja. Ostoksia, lähinnä vaatesellaisia, teimme Juniorin kanssa vähän. San Sebastianissa oli paljon pieniä ja hintavia putiikkeja. Onneksi kävimme Santanderin lähellä olevassa ostoskeskuksessa, jossa oli "normaaleja" liikkeitä ja niissä juuri nyt hyvät alet.

Mukava ja rentouttava loma ilman kelloja ja aikatauluja! Nyt sitten reilut pari viikkoa paiskitaan taas töitä ja sen jälkeen Suomeen.
12 kommenttia:

 1. Tuo kaupunki on minun listallani paikoista, joissa haluan vielä käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Eikä nälkäkään pääse yllättämään!

   Poista
 2. Kiitos matkasta, en olekaan koskaan käynyt tuolla. Espanja on mulle aika tuntematon, mutta elokuussa pääsen Valenciaan kummipojan häihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun on pitänyt käydä Valenciassa, kun yksi kaveri asuu siellä. Seuraavana on kylläkin suunnitelmissa Madrid.

   Poista
 3. Ihanat kuvat;San Sebastian on viehättävä kaupunki ja minullakin vielä hyvin muistissa. Minäkin olen ihan onneton mitä tulee suuntavaistoon,mutta olin tuolla eksäni kanssa,jolla taas on tosi hyvä suuntavaisto;D Mitäköhän siideriä sinä maistoit;minä join paljonkin siideriä tuolla ,samoin kuin Cantabriassa ja ihan tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli sitä tunnettua paikallista siideriä, johon ei ole listätty yhtään sokeria. Ei maistunut. Tuolla vanhankaupungin kujilla menimme hukkaan monta kertaa. Onneksi oli meri suuntamerkkinä.

   Poista
 4. Espanja on meilta jaanyt ihan liian pienelle huomiolle. Ainoastaan Barcelonassa olemme kayneet aika monta vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin Pohjois-Espanjan vihreyteen ja siihen, että seillä ei ollut liikaa turisteja eikä polttavan kuuma. Autonvuokraus on hyvä idea, mutta parkkeeraus ainakin San Sebastianissa kallista lystiä. 20,00 per päivä.

   Poista
 5. Ihanan näköistä! Meillä on miehen sukulaisia Pamplonassa ja sinnekkin olisi ihana jokukerta päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös sillä ne härät juokse tiellä ja tomaatit lentävät?
   Se paikka meiltä jäi käymättä, niin kuin monta muutakin. Täytyy tehdä vielä joskus uusi reissu.

   Poista
 6. Kiitos taas :)
  Tuonne pitää vielä päästä, niin kaunista ja herkullisen näköisiä suupaloja......just mun näköinen lomakohde ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tykkäisit ja nuo tapakset...Olisin voinut syödä niitä vaikka kuinka paljon. En ole vielä ehtinyt lukemaan teidän matkakertomusta, joten tänään sen teen.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!