lauantai 9. heinäkuuta 2016

Serkku Dublinista

Dublinin karvainen serkku tuli kylään.  Tai oikeastaan lomalle. Mags ei innostunut asiasta yhtään. Kahtena ensimmäisenä päivänä ei suostunut tulemaan edes sisälle ja sitten meni nälkälakkoon. Nyt kohtelee serkkua kuin ilmaa. Kävelee ohi nenä ja häntä pystyssä. Eikä edes vilkaise koiraan päin. Hänen tunteitaan on loukattu ja hänen reviirilleen on astuttu.
Juniori pelkäsi, että kissa kuolee nälkään. Minä taas luulen, että sillä oli paremmat pidot jossain muualla. Mies veikkasi, että kesällä on enemmän hiiriä liikenteessä. Sen verran kuitenkin tunnen huonoa omatuntoa tästä serkun vierailusta, että ostin kaupasta oikein kallista kissanruokaa. Sillekkin Mags vain nyrpisti pientä nenäänsä.
Koira puolestaan taitaa olla niin hölmö, että ei edes tajua olevansa ei-toivottu vieras. Se yrittää olla kissalle mieliksi, mutta Mags ei lämpene, vaikka toinen kuinka katsoo sitä kaunilla ruskeilla silmillään. 
Koiran kanssa olen käynyt kävelyllä. Ikää raukalla alkaa jo olla, eikä lenkkeily taida olla niistä harrastuksista mieleisimpiä. Niinpä kävelemme koiran tahtiin ja pysähdymme nuuskimaan milloin mitäkin lyhtypylvästä tai puunrunkoa. Keskiviikkona olisi ollut täydelliset leikkipolut, mutta 20 min päästä ruskeat silmät napittivat minua kuin sanoakseen, että nyt riittää. Mentiin takaisin autoon.
Serkku palaa Dubliniin miehen mukana sunnuntaina. Sitten Magskin saa taas olla kuningatar linnassaan. Ellei sitten saada toista koiraa lomailemaan. Näitä karvaisia serkkuja meillä nimittäin riittää!
Ottaisinko koiran? Vaikka serkku kovin söpö onkin, on koirasta paljon enemmän vastuuta ja vaivaa kuin kissasta. Kissa menee omia menojaan, mutta koiraa ei voi päästää yksin ulos. Koirasta on kyllä enemmän seuraa, mutta taidan olla enemmän kissaihminen. Mags ei siis tule saamaan vakituista seuraa!
Serkkua eivät meidän lenkkimaastot kiinnostaneet.


Kuten huomaatte, selvä hajurako!

6 kommenttia:

 1. Eläinten ei tarvitse esittää vieraskoreita. Jos ei kiinnosta niin ei sitten kiinnosta:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, seura ei kiinnostanut ja sen kyllä huomasi kaikki muut, paitsi koira.

   Poista
 2. Minakin enempi kissaihminen, vaikkei sellaista omassa kodissa olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissan kanssa on helpompaa. Menee itse ulos ja on siisti. Ei tarvitse kakkoja kerätä pussiin!

   Poista
 3. Minä olen koira ihminen, kun minulla koira on.
  Osallistu kastehelmi kulhojen(6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!