sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Maailman menoa ihmetellessä...

...on mennyt tämä viikonloppu. Veti ja vetää hiljaiseksi. Katsoin viikolla kolme dokumenttiä, joista kaksi liittyi Isikseen. Ja sitten perjantai-aamuna uutisissa kuulin Nizzan tapahtumista. Ja entäs sitten Turkki?

Eiköhän olisi jo korkea aika pistää rajat kiinni täällä Euroopassa? Eihän se tietysti terrorismiä poista, mutta ainakin liikkuminen maasta toiseen olisi vaikeampaa ja hitaampaa. Mitähän elokuu tuo tullessaan, kun Eurooppa lomailee? Rannat täyttyvät turisteista ja ihmisiä on muutenkin paljon liikkeellä. Parempi olla ajattelematta.

Tälläisten uutisten jälkeen pieni Irlanti ja vielä pienempi Cork tuntuvat todella turvallisilta. Täällä Euroopan laidalla ei onneksi tarvitse pelätä itsemurhaiskuja.

Sitten vähän positiivisempaan asiaan, nimittäin meille tuli tänään iltapäivällä kesä. Aivan ihanan ilman saimme ja toivottavasti sitä riittää alkavalle viikollekkin. Loppuviikosta lähdemme Juniorin kanssa Suomeen ja kovasti toivomme, että sinnekkin tulisi vihdoin kesä. Jospas kerrankin meidän ajoitus menisi sään puolesta nappiin. Sitä kun on hikoitu toppavaatteissa jouluna ja väristy shortseissa vesisateessa kesällä!


Blogi jää nyt pariksi viikoksi lomalle. Palaan linjoille taas elokuun alussa.18 kommenttia:

 1. Hyvää lomaa ja toivottavasti täällä Suomessakin tulee vihdoin se kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli se kesä, koska Allu pysyi kiltisti Saksassa meidän loman ajan.

   Poista
 2. Nautitaan Irlannin auringosta, ja kuulemma Suomessakin alkaa sää jo paranemaan! Missään mailmassa ei tunnu enää olevan turvallista. Loma Galway'ssä alkaa vaikuttaa houkuttelevalta ; ) Muualle me emme taida tänä kesänä päästä. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin siinä taitaa käydä, että jos pommit rähjähtelevät lomakohteissa, suuntaamme menkin kohta Kerryyn lomalle.

   Poista
 3. Hyvää lomaa. Kauniita ilmoja luvassa Suomeen.

  VastaaPoista
 4. Viikonlopuksi tulee tietenkin kesä, koska minulla alkaa maanantaina työt. Ja olen samaa mieltä. Rajat kiinni ja homma seis hetkeksi. Terrorismi on tullut jäädäkseen Eurooppaan, ellei jotakin saada nyt tehdyksi siihen ajavien seikkojen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti työt ovat sujuneet hyvin. Jos liikkuminen on liian vapaata ja helppoa maasta toiseen meille taviksille on se sitä myös terroristeille. Rajat kiinni ja pian.

   Poista
 5. Hyvää lomaa sinulle:) Ne rajat voisi kyllä laittaa kiinni,mutta sääli sillä ajatus on ollut hyvä alunperin,kun ei vielä ollut tiedossa tällaisia riskejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan rauhallista elokuuta, mutta ihan oikeasti pelkään, että missähän seuraavaksi räjähtää.

   Poista
 6. Näinkö on ihmisen muisti lyhyt? Jo vappuna tuli Suomeen kesä, vain kesäkuussa oli pari viikkoa viileämpää ja heinäkuussa satoi viikon ajan, sanoisin että onpas ollut lämmin kesä lähes koko ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä ainakin onnisti kerrankin ja nautimme täysillä ihanan lämpimistä päivistä.

   Poista
 7. Hyvää lomaa ja aurinkoa sinulle :)
  Täällä se keltainen kummajainen vilahti eilen ja meni sitten taas piiloon :( Huomiseksi luvassa hellettä - uskon, kun näen!

  Terrorismi heittää kyllä ikävän varjon Euroopan ja koko maailman ylle, eikä parannuskeinoa taida ihan heti löytyä. Olen itsekin sitä mieltä, että Euroopan rajat on suljettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei teitä taideta liialla auringolla helliä siellä Norjassakaan.
   Valitettavasti nykyisin joutuu miettimään, että onkohan turvallista matkustaa maahan X. En usko, että rajojen sulkemisesta mitään haittaakaan olisi.

   Poista
 8. Viimeisten iskujen tekijät eussa ovat olleet ihan oman kylän poikia ja tyttäjä lähes naapurista. Eipä heitä olisi rajojen sulkemisella pystytty pois pitämään. Jossain muualla falskaa, vaikka rajavalvonnan tehostaminen olisikin hyvä asia.
  Nizzan isku on niin järkyttävä ja järjetön ettei sitä oikein pysty käsittelemään. Jälkiselvittelyä tehdään pitkään ja ihmiset ovat enemmän kuin kiukkuisia hallitukselle ja virkavallalle kun eivät pysty takaamaan kansalaisten turvallisuutta. Aina vain selitetään, kukaan ei koskaan ole tehnyt virhettä tai laiminlyöntä. Monet menettivät useita perheenjäseniä.
  Kuitenkin teille leppoisaa ja antoisaa lomaa Suomessa.
  paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Televisiossa oli vähän aikaa sitten dokumentti toisen polven maahanmuuttajista, juuri etelä-Ranskasta ja siitä kuinka työnsaanti oli lähes mahdotonta. Kaupungin rakentama vuokralähiö oli niin vaarallinen, että sinne ei poliisi halunnut mennä. Siellä vallitsi viidakon lait ja huumekauppa kukoisti. Näillä nuorilla ei ollut tulevaisuutta. Ei ihme jos heidät sai helposti mukaan esim Isiksen toimintaan, lupailemalla pääsystä paratiisiin... Niin surkeaa se elämä tässä "ajassa" oli.

   Syitä ja syyllisiä on monia, mutta uskon kuitenkin, että rajojen sulkeminen tekee kulkemisen vaikeammaksi niille, joilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa.

   Poista
 9. Meilläkin saa täällä ihmetellä maailman menoa eli miten 30000 turkkilaista marssii kadulla ja vaatii kuolemanrangaistusta. Joku kirjoitti, että "vapaana elävät kanat vaativat häkkiä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis marssivat Saksassa? Ei tässä ole enää mitään järkeä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!