keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Muutosten mukana

Työelämässä mukana olevien on oltava valmis oppimaan jatkuvasti uutta ja kestämään muutoksia. Firmoja myydään, ostetaan ja valitettavasti myös lopetetaan. Ja sitten niitä jatkuvia sisäisiä organisaatiouudistuksia, jolloin pistetään pakka sekaisin. Suomessa eletään nyt niitä aikoja, että väkeä vähennettään kovalla kädellä. Kovin tuuttua täälläkin, vaikka ne pahimmat ajat ovat onneksi jo takanapäin.

Nekin ajat ovat historiaa, jolloin nuorena aloitettiin ja eläkeiässä lopetettiin saman työnantajan palveluksessa. Pitää siis pysytä sopeutumaan, oppimaan uutta ja tarvittaessa myymään itsensä nopeasti. CV olisi hyvä pitää aina ajantasalla ja haastatteluvastaukset harjoiteltuina. En haluaisi haastatella ketään, sillä CVssähän kaikki kuulostavat täydellisiltä työntekijöitä. Haastattelussa puolestaan laiskasta tulee ahkera, kaavoihinsa kangistuneesta mukautuva, yksinäisestä sudesta tiimityöskentelystä pitävä jne.

Mieheni sanookin, että olo on välillä kuin ilotytöllä. Parhaimman hinnan maksava saa mukaansa! En yhtään ihmettele, että puolen vuoden välein vaihtuvat projekit ja työpaikat väsyttävät. Meillä onkin nyt meneillään projekti kotona. Miten saada elämä rullaamaan niin, että muutaman kuukauden tauot välillä olisivat mahdollisia, ilman hirveää stressiä uudesta työstä? Sekin olisi suuri helpotus, jos projektien suhteen voisi olla vähän valikoivampi. On siis oltava valmis muutoksiin myös yksityiselämässä. Mikään ei muutu, ellei itse ole valmis muuttamaan ja muuttumaan. Jotenkin sitä on niin helppo vain mennä eteenpäin vanhoja tuttuja latuja, vaikka kiertäisikin samaa lenkkiä,vuodesta toiseen. 

Töissäkin puhaltavat uudet tuulet. Jokapäiväinen työni ei sinäänsä muutu miksikään, mutta organisaatio ympärillä muuttuu. Pitää siis sopeutua ja olla joustava. Päätökset tehdään jossain ihan muualla, eikä niitä tekevät ajattele, että siellä se Saara istuu, Corkin toimistossa, pöytänsä takana, eikä halua mitään muutoksia. Minun on nyt todistettava, ennen kaikkea itselleni, että pystyn sopeutumaan.

On paljon helpompaa tehdä elämässä suuria muutoksia ja ratkaisuja, jos on vain ja ainoastaan vastuussa itsestään. Silloin voi tehdä pahankin vikasiirron, koska se vaikuttaa vain omaan itseensä ja tilanteen voi toivottavasti korjata. Mutta kun pelissä on mukana talot, lapset, lainat, koirat, kissat, isovanhemmat jne on tilanne paljon monimutkaisempi. Silloin siirtoja pitää harkita kuin shakkia pelaisi. Miten siirto vaikuttaa muihin nappuloihin? Ja niitä nappuloitahan perheellisen laudalla riittää. 

Meidän shakkilaudalla tapahtuu juuri nyt kaikenlaista. Ollaan myymässä rakasta kotia, joka on liian suuri meille. Ollaan ostamassa ja vuokraamassa pääkaupungissa ja täällä. Pitää pitää pää kylmänä ja uskoa, että parin vuoden päästä näemme tulosta. Ei saa antaa tunteille valtaa, vaan pitää ajatella järkevästi. Ei aina ihan helppoa, tämmöiselle helposti kiintyvälle. Toisaalta tekee hyvää, kun välillä asiat ovat auki, vähän siellä sun täällä. Tuttu ja turvallinen pitemmän päälle turruttaa. Se on kuitenkin selvää, että Cork pysyy meidän perheen tukikohtana ja Dublin sivupisteenä. Liikekielellä meillä tehdään juuri nyt organisaatiouudistuksia ja mietittään uutta strategiaa.8 kommenttia:

 1. Peukkuja teidan perheelle, etta muutokset sujuvat hyvin ja tuovat tulevaisuudessa vain positiivisia asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   onko Irlannissa ollut juttua tästä sarjasta? http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/29/rebellion-verella-ja-sydamella

   Poista
  2. Kiitos, Anu. Eiköhän ne asiat taas järjesty. En aio tällä kertaa stressata. Ainakaan vielä!

   Poista
  3. Sarja on tuttu ja tykkäsin kovasti. Hieno työtä suomalaiselta ohjaajalta. Kirjoitin siitä pari kuukautta sitten ihan oman postauksenkin. Löytyy Kirjat/elokuvat/teatteri-tunnisteen alta.

   Poista
 2. Tsemppiä noissa muutoksissa uusissa asunnoissa!

  Tuo anonyymin vinkkaama sarja alkoi eilen ja katsoinkin siitä sen eilisen eka osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä nämä asiat etenevät hitaasti, mutta tällä kertaa se sopii meille.
   Tuo eka osa oli vähän sekava, mutta seuraavat osat paljon parempia, kun pääsee juoneen mukaan. Kerro sitten mitä tykkäsit, kun sarja on ohi.

   Poista
 3. Niin, joskus se on vaan pakko tehdä muutoksia. Ja harjoitella luopumista. Toivottavasti löydätte talon, johon kotiutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo on jäädä paikalleen, mutta nyt olen itsekkin valmis muutoksiin. Katsotaan mitä tuleman pitää.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!