perjantai 10. kesäkuuta 2016

Löytyipä mielenkiintoinen blogi


Mitä yhteistä on vatsatanssijalla, lähetystyöllä ja Bangkokilla? Ei mielestäni paljoa mitään. Käykääpä tässä mielenkiintoisessa blogissa, niin huomaatte, että niillä on paljonkin yhteistä.
Thaimaa ei ole ollenkaan yhtä suosittu lomakohde täällä Irlannissa kuin Suomessa. Patayalle on lähdetty sankoin joukoin pohjolasta, eikä aina vaan aurinkoa ottamaan. Tiedän, Thaimaa on paljon muutakin kuin Patayan ja Bangkokin baarikadut, jossa seuraa löytyy joka makuun tai mauttomuuteen.
En vaan voisi kuvitella lomailevani paikassa, jossa kadulla tulee vastaan isomahainen turistimies, joka vie selvästi alaikäisiä lapsia, härskisti hymyillen, hotellihuoneeseensa. Tai jossa ihmiskauppa  kukoistaa ja maalta tulleet tytöt, pojat ja tyttöpojat myyvät itseään, elättääkseen perhettään siellä jossain, Jumalan selän takana. Se kuuluisa thaihymy, ei taidakkaan olla aina aitoa ja kertoa koko totuutta.
Ja senkin tiedän, että samanlaista kauppaa käydään joka puolella maailmaa. Jotenkin se vaan Thaimaassa on niin kovin avointa. Kaikki tietävät, että pedofiilit suorastaaan pesivät siellä. Virkavalta ummistaa silmänsä, eikä mitään seksiturismiongelmaa maassa kuulemma ole. 
Blogia lukiessa oli jotenkin lohduttavaa huomata, että on ihmisiä, jotka aidosti välittävät. He tekevät työtä ruohonjuuritasolla prostituoitujen parissa, välillä oman henkensä kaupalla.  

Välittäjät, ympärillä pyörivät huumekauppiaat, elätettävät perheet ja asiakkaat haluavat kaikki oman osuutensa. Heitä ei kiinnosta ilotytön tarina, tunteet tai haaveet. Pienelle joukolle pystytään tarjoamaan uusi alku ja elämä. Toiset taas eivät ota tarjousta vastaan. Minusta kaikista surullisinta luettavaa oli postaus pienestä 6-vuotiaasta vietnamilaisesta tytöstä, joka rakasti värittämistä. Kyllä aika tunteeton tapaus pitää olla, jos tä tarina ei kosketa.

Blogin kirjoittaja on vatsatanssija ja lähetystyöntekijä, joka asuu Bangkokissa. Postauksia lukiessa muistin, joskus lukeneeni hänestä artikkelin. Siinä rohkea nainen, joka kulkee omaa tietään, muiden mielipiteistä välittämättä.  6 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen linkki - ja pakko oli heti tutkia lisää!
  Löytyi esim. tämä: http://static-sls.smf.aws.sanomacloud.net/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/attachments/Kivikangas_tanssii.pdf

  Kiitos blogivinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon artikkelin olen minäkin lukenut. Tämä oli sellainen blogi, jonka luin nopeasti alusta nykypäivään. Pisti ajattelemaan.

   Poista
 2. Kiitos tasta, jaan kylla seuraamaan. Olen myös lukenut hanesta aiemmin mutta en tiennyt etta blogikin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen blogi ja persoona. Pitääkin lisätä tuonne sivupalkkiin.

   Poista
  2. Hei! Olipas kauniisti kirjoitettu teksti. Törmäsin tähän sivuun sattumalta, kun olin etsimässä aivan muuta. Kiitos blogini mainostamisesta. Kaikkea hyvää tämän sivun kirjoittajalle ja lukijoille!

   Poista
  3. Olipa hauska sattuma, että eksyit blogiini. Sinun postauksiasi on aina yhtä mielenkiintoista lukea.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!