sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kääretorttua pöytään

Leivoin viikko sitten työpaikalle kääretorttuja, jotka saivat erittäin hyvän vastaantoton. Vein torttua myös naapuriin maistettavaksi ja hekin tykkäsivät kovasti. Tein ihan tavallisen kääretortun pohjan, jonka väliin laitoin mansikka-rahka-kermasekoituksen. Unelmatorttupohja täyttyi puolestaan vadelma-rahka-kermalla.

Rullatessa meinasin jo antaa periksi, kun pohja halkeili ja täytettä pursusi molemmista päistä.  Yllätyin iloisesti, kun seuraavana aamuna otin jääkääpista tiukasti paketoidun rullat esille. Ne nimittäin näyttivät ja maistuivatkin paremmilta kuin edellisenä iltana.

Täältä perunajauhoja saa vain joistakin luonnontuotekaupoista. Rahkaa on myynnissä, mutta ei valmiiksi maustetuina. Minähän rakastan kuningatarrahkaa, ja syön sitä purkillisen päivässä Suomessa lomaillessa. Sitä olen käyttänyt täytekakkujen välissä, ja kääretorttuun se sopii täydellisesti. Sekaan voi sotkea lisää marjoja makua antamaan.

Niin, että siitä vaan rullaamaan. Kääretorttua kutsutaan täällä swiss roll, mutta ainakaan näihin irlantilaisiin leipomoiden torttuihin en ole ihastunut. Välissä on liikaa kermaa, vähän ylimakeaa hilloa ja pohja on aivan liian paksu ja kuiva. Kananmunia on myös käytetty liikaa, joten ne maistuvat. No, nyt tuli varsinainen murska-arvostelu irlantilaisille tortuille, mutta sellaisia ne ovat.

Suomalaisen, paljon paremman, kääretortun ohjeet löytyvät täältä.








***




Meillä nautitaan täällä huomenna yleisestä vapaapäivästä. Tekisi mieli käydä katsastamassa yksi vanha linnoitus tai sitten lähteä käymään rannalla. Pojilla on kummallakin edessä koeviikot, joten
he, toivon mukaan, istuvat nenät kiinni kirjoissa. Me miehen kanssa olemme vain tiellä, joten voimme hyvin häipyä paikalta. 







8 kommenttia:

  1. Huomenta ja mukavaa "pankkipyhää". Oih - kääretorttu! Ei tule leivottua kun olisin meidän perheessä ainoa syöjä. Mä olen löytänyt perunajauhoja sekä puolalaisesta että liettualaisesta kaupasta (huomattavasti edullisemmin kuin luontaistuotekaupan), oisikohan teilläkin päin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas mukavaa kuulla sinusta. Ihan tuli hyvä mieli. Eipä tullut nuo kaupat mieleen. Tässä lähellä on aika suuri puolalainen kauppa, eli sieltä varmasti niitä löytyy, kuten tuorehiivaakin. Minä sitten tykkään näistä pankkipyhistä. Niitä saisi olla vaikka joka viikko. Terkkuja sinne kaikille ja tulkaa ihmeessä kesällä Corkkiin meitä tapaamaan!

      Poista
  2. Mina olen kayttanyt maissitarkkelysta perunajauhojen sijaan ja hyvin on toiminut. Olisiko sita paremmin saatavilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maissitärkkelystä on myynnissä kyllä. Hyvä vinkki. Nyt vasta tajusin - kiitos Heljän- että olisi pitänyt piipahtaa puolalaisessa kaupassa.

      Poista
  3. Kääretorttu on niin hyvää. Minä laitan vain yleensä hilloa. Eniten tykkään lakka-,omena- ja mansikkahilloista. Ei oo perunajauhoja tarjolla yleisesti. Olipa yllätys. Miten kiisselit siellä tehdään? Maizenallako??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, ei täällä kiisseleitä tehdä. Sekin on sellaista suomalaista herrkua. Nyt rupesi tekemään mieli riisipuuroa ja soppaa. Jos suurrusta tarvitaan, niin se tehdään maissijauhoista, joita kyllä saa joka ruokakaupasta.

      Poista
  4. Kääretorttu on niin hyvää!
    Täällä Norjassa se tunnetaan kyllä, mutta eipä sitä kukaan leivo. Kaupasta saa niitä valmiita (eivät hyviä).
    Olen pari kertaa tehnyt myös unelmaversiona ja kovasti ovat tykänneet kaikki.

    Mansikka-rahkatäyte oli taatusti mumsmums-hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, unelmatorttu on kyllä taivaallisen hyvää. Mun on pakko lopettaa taas leipominen, kun maha vaan kasvaa. Luulevat pian, että olen raskaana. Voi, kun täältä saisi noita maustettuja rahkoja.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!