maanantai 13. kesäkuuta 2016

Irlanti v Sverige

Vihreältä Saarelta on lähdetty sankoin joukoin Ranskaan jalkapallomaajoukkuetta kannustamaan. On kaivettu kartat esiin ja mietitty, miten päästä edullisimmin saaresta mantereelle. Ne suorat lennot, kun maksoivat taas maltaita. Kuka lentää minnekkin ja jatkaa sieltä jostakin junalla, bussilla, asuntoautolla... Ranskaan on päästävä, vaikka sitten mutkan kautta kiertäen.

On se vaan helppoa tuo liikkuminen tuolla keskellä Eurooppaa. Täältä kun pitää aina oikein kunnolla suunnitella ja sitten matkustaa joko lautalla tai lentäen. Ja tietysti aina, kun on joku suurempi tapahtuma, kuten nyt Euro 2016, nousevat lentojen hinnat silmissä. Siksipä täällä pitää aina toimia nopeasti, kun ottelupäivät ilmoitetaan. Lentojen varaaminen on minusta suorastaan ärsyttävää. Pitäisi olla suunnitelmat selvillä ainakin puoli vuotta etukäteen. Pitää tietää menot, paluut ja lomat töistä. Eikä niitä sitten voi vaihdella. 

Kun olin saanut kesälomalennot varattua, kuulin Norwegian tarjouksesta ja sain meidän poppoolle 400 eurolla joululennot Suomeen. Siis piti päättää jo nyt, että mitä jouluna tehdään, kuinka kauan lomaillaan jne. Koulujen lomat tietysti nostavat myös hintoja ja heinä-elokuussa matkustaminen on arvokasta, ellei sitten ole ollut taas todella aikaisin liikkeellä. Parempi olla ajattelematta kuinka monta tuhatta euroa olen viimeisen 26 vuoden aikana käyttänyt Suomen lentoihin. No, nyt ainakin sain edulliset lennot. Toivoa sopii, että Norwegian ei yhtäkkiä päätä, että lopettavat Dublin-Helsinki reitin, juuri ennen joulua!

En tiedä tajuavatko Keski-Euroopassa asuvat, kuinka vaivatonta matkustaminen siellä on. Kun voi vain hypätä autoon tai junaan ja maat vaan matkalla vaihtuvat. Sitten meillä on vielä tämä rattiongelma. Mikäs sitä on naapurisaarella ajellessa, mutta jos mantereelle mielii, niin silloin mielummin ajaisin autolla, jossa
ratti on vasemmalla puolella. Ihan vain näkyvyyden kannaltakin.

Niin, tänään siis Irlanti kohtasi Pariisissa Ruotsin. Ne, jotka eivät pääseet paikan päälle ottelua katsomaan, virittävät kisakatsomon joko koteihinsa tai lähtiävät sankoin joukoin, vedonlyöntitoimiston kautta, pubiin. Viiden aikaan täällä oli kaduilla, kaupoissa ja työpaikoilla tosi hiljaista.

Huono ajoitus sinänsä, sillä meidän veljeksillä on kummallakin isot kokeet huomenna. Pojista vanhempaa lainatakseni: "Ei sikaakaan lihoteta markkinapäivänä". Eli jos mitään ei ole jäänyt tunneilta päähän, ei sitä enää yhdessä illassa voi tilannetta korjata. 
 
En jaksa jalkapallosta kauheasti innostua, enkä otteluita yleensä edes katso, mutta kyllähän se vähän harmitti, kun ottelu päättyi tasapeliin. 
13 kommenttia:

 1. Tuo peli olikin ainoa, jota olen hetken katsonut. Oli hauska näky kun yleisöllä oli keltaiset tai vihreät paidat. Urheilu ja erityisesti jalkapallo ei oo mun juttu. Liian hidastempoista minulle...:) Minusta on tosi kiva kyllä katsella sporttifanien innostusta! Reissaaminen on vielä vieraampi alue kun futis, että pysyn hiljaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikäs matsi minustakin, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Itse en jaksa jalkapalloa katsoa. Jätän sen homman meidän miehille.

   Poista
 2. Palloilusta en sano mitään, mutta paras maa matkailuun on mielestäni Saksa. Sieltä pääsi edullisesti ja helposti moneen paikkaan. Autolla, junalla tai lentokoneella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän kateellinen noille Keski-Euroopassa asuville. Sieltä kun pääsee niin näppärärsi matkustamaan vaikka, joka viikonloppu jonnekkin!

   Poista
 3. Tuo lentolippuongelma on sanasta sanaan sama kuin taalla Israelissa. Paitsi etta taalta ei ole lauttojakaan. Ja todella pyhien ja koulujen lomien aikaan hinnat pilvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on niin riippuvainen noista lentokoneista ja niiden välillä järkyttävistä hinnoista. Meillä on nyt asiat paremmin täällä, koska Dublin-Helsinki väliä lentää kaksi lentoyhtiötä. Kilpaillu on hyväksi hinnoille, mutta vähän pelkään, että toinen lopettaa ennen pitkää.

   Poista
 4. Minä en jaksa kiinnostua jalkapallosta pennin vertaa. Kakkosen pelejä lukuunottamatta:D. Ja ihmettelen suuresti tätä fanien veren vuodatusta, kun hakataan toisen joukkueen kannattajia puolin ja toisin. Eikö ne nyt saa nimiä ylös ja asetettua elinikäistä peleihin tulo kieltoa tollaisille "kannustajille"? Keski-Euroopassa asujilla on tosiaan melkoisen mukavaa tuo matkustelu ainakin Euroopassa. On kaikki lähellä ja valinnanvalaa millä kulkea. Täältä Suomesta alkaa jo kallistumaan mihin tahansa meneminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo fanien tappelu on kyllä niin typerää. Ovat tietysti juoneet koko päivän ja sitten ei paljon tarvita, kun syttyy ilmiriita. Naapuri Venäjää syytän tällä kertaa kyllä enemmän. Kylmästi maasta pois ja ikuinen ottelukielto.

   Luin juuri teidän viisumiongelmia. Olipas aika show. Sitä luulee olevansa varautunut kaikkeen, mutta tämä kyllä oli yllätys minullekkin. Sen muistan, että kun viisumiasioita hoidin, että arabimaihin matkustatessa Israelin leima oli kuin punainen vaate härälle.
   Toivottavasti nautitte lomasta ja tapaatte sitten taas Islannissa!

   Poista
 5. En sano mitään, en ainakaan sitä maata, jota fanitan jalkapallossa, mutta Zlatan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuohon loppuun piti tulla sydän!

   Poista
  2. Kyllähän hän palloon osuu ihan mukavasti, mutta komeampiakin pelaajia kyllä löytyy!!!!

   Poista
 6. Jalkapalloa katson sivusilmällä ja vähän tarkemmin, kun Italia pelaa :D ....silmänruokaa ;)

  Toivottavasti Venäjä saa nyt pakata kamansa ja lähteä kotiin, sillä niin järkyttävää on fanien väkivaltaisuus ollut. Ihan kauheaa katsoa, kun lapsetkin joutuvat raavaiden miesten alta pois juoksemaan ja veri lentää - urheilutapahtumassa :(

  Lennot ovat kalliita täältäkin ja varsinkin koulun lomien aikaan.
  Norja ei Suomesta niin kaukana ole, mutta täältä länsirannikolta on lennettävä mutkien kautta ja sehän nostaa hintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Italian, Portugalin ja Espanjan pelaajia (ei peliä) katsoessa tälläisen vähän varttuneemmakin rouvan silmä lepää.
   Nuo Venäjän fanit olivat kyllä aivan hirveitä. Tuli mieleen, että olikohan tullut käsky ylemmiltä tahoilta pistää hulinaksi. En yhtään ihmetteleisi.
   Lentoihin on mennyt meiltä järkyttäviä summia rahaa. Mielläni matkustaisin muuallakin ja moni paikka on jäänyt näkemättä.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!