maanantai 16. toukokuuta 2016

Viisautta elämään

Luin jostakin, että vain sivistymättömät ja tyhmät lukevat ja jakavat aforismeja ja elämänviisauksia. Fiksuilla ei ilmeisesti ole niille tarvetta, kun  homma on muutenkin hanskassa, elämä noususuunnassa ja elo etenee suunnitellusti.
Itse taas olen sitä mieltä, että ihan jokaisen pitäisi joskus pysähtyä miettimään lukemaansa tai kuulemaansa aforismia.Parhaat ovat niitä, jotka sopivat juuri siihen hetkeen tai elämäntilanteeseen. Niistä saa voimaa ja kykyä nähdä asiat selvemmin. Parhaimmillaan aforismit ravistavat pois kaiken turhan ja auttavat keskittymään siihen tärkeimpään.
Oikein huonona päivänä aforismi saattaa olla se piristysruiske, joka viimein saa sinut nauramaan. Ja sitten on niitä jotka eivät aukea heti, vaan joita pitää funtsailla. 
Jos siis se, että jään miettimään lauseeseen tiivistettyä viisautta tai elämänohjetta tarkoittaa, että olen vähän simppeli, niin sitten olen. Ja vielä ihan hyvillä mielin! Uskon nimittäin, että viisastun ja sivistyn joka kerta, kun joku lause pysäyttää minut. Nuuskamuikkunen ja Nalle Puh käyvät ihan yhtä hyvin minua sivistämään kuin Gandhikin.
Sain joulukuussa lahjukseksi joltain firmalta kalenterin, jossa on joka päivälle historiallinen tapahtuma ja mietelause. Siitä on tullut jo ihan tapa, että töissä aamuteetä hörppiessäni luen päivän mietelauseeen ja mietin sitä hetken. Tämä aamu alkoi seuraavalla mietelauseella: "If you are not sure whether someone understands what you mean, ask them."
Onko teillä joku erityisen tärkeä mietelause?

 ”Kauneimmat asiat elämässä eivät ole nähtävissä. Ne ovat tunnettavissa sydämellä.” — Antoine de Saint-Exupery, Pikku Prinssi


20 kommenttia:

 1. Yritän noudattaa päivittäin Elastisen kappaleen ohjetta: Eteen ja ylös. Lisäksi olen tilannut Positiivareiden Ajatusten aamiaisen http://www.positiivarit.fi/ajatusten_aamiainen sillä on hyvä aloittaa jokainen arkiaamu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekkin tulee positiivarin sähköposti, mutta en ole lukenut niitä aikoihin. Pitääpäs taas aloittaa!

   Poista
 2. Minä olen sitten tyhmä. Rakastan kaikkenlaisia mottoja, ajatuksia, runonpätkiä yms.

  VastaaPoista
 3. Jos ei ole unelmia niin ne eivät voi toteutua. T unelmaansa rakentava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmia pitää olla aina ja onneksi jotkut niistä toteutuvat.

   Poista
 4. Parastaikaa on elämäsi parasta aikaa. -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kun muistaisi sanoa itselleen ihan joka päivä.

   Poista
 5. "Your best teacher is your last mistake." Tuo on niin totta :)
  -Lellu

  VastaaPoista
 6. Yksi tyhmä ilmottautuu. Rakastan mietelauseita, jakelen niitä mielelläni ja itse olen sitä mieltä että jos joku ei niitä ymmärrä on ongelma ihan muualla kuin ihmisessä joka niitä ymmärtää ;)

  Joskus tekisi mieli laittaa feissariin muutamia etittäin hauskoja/ syvällisiä/ osuvia mietelauseita, mutta ongelmana on se että a) niistä voi joku ottaa nokkiinsa b) ihminen jolle sen tarkottaisin, ei tajuaisikaan sitä c) joku luulee että tarkotan kaikella itseäni tai omia kokemuksiani. Joten jaan ajatuksia jotka eivät ole NIIN kantaaottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, joskus mietelauseet ovat vähän liian osuvia ja joku tosiaan saattaa ottaa nokkiinsa. Siksi kannattaakkin valita sellaisia vähän kevyempiä, joita julkaisee.

   Poista
 7. Mina tykkaan mietelauseista ja jaan monesti niita miettimaan. Mun lemppareita on Kahlil Gibranin aforismit ja mietelauseet, palaan niihin aina uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekkin jää mietelauseet joskus "soimaan" päähän. Usein käy niin, että lause avautuu vasta myöhemmin. Tulee sellainen ahaa-elämys.

   Poista
 8. Minä pidän aforismeista ja toi Pikku Prinssin mietelause on yksi lempi lauseistani. Viimeisin, jonka opin on mielestäni erittäin hieno. "Jos haluat saada viimeisen sanan väittelyssä, niin sano, että saatatkin olla oikeassa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mietelause ON heino ja niin totta. Minä ainakin haluan aina saada sen viimeisen sanan. Tyhmyyttähän se kyllä on.

   Poista
 9. Minäkin pidän mietelauseista! "Ikinä ei tule vapaaksi, jos ihailee toista liikaa" - Nuuskamuikkunen <3
  Tove Jansson Muumien kautta on suosikkejani, eikä takuulla tyhmä!

  "Ajatuksillamme teemme maailman" - Buddha, on yksi rakkaimmista mietelauseistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tove Jansson oli kyllä taitava kielenkäyttäjä ja Nuuskamuikkunen todella viisas!

   Poista
 10. Vo kauheeta! Mä pidän itseäni ihan fiksuna tyyppina, ja RAKASTAN mietelauseita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me mietelauseista pitävät olla mitään tyhmiä, eihän?

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!