maanantai 30. toukokuuta 2016

Porottaa ja mulla on hame päällä!

Se nyt on sanomattakin selvää, että kun jauhot ovat keittiössä pöllynneet, on myös tullut maistettua taikinoita ja leivonnaisia. Liikuttua on taas tullut aivan liian vähän, joten on jälleen kerran aika ryhdistäytyä ja varata viikoksi parit pilatekset ja potkaista itsensä lenkille.

Lauantaina täällä oli aivan ihana ilma (lue irlantilainen kesä) ja kun muutenkin olin vähän niinkuin pää pilvissä, päätin lähteä pitkälle kävelylenkille. En saanut kaverikseni ketään, joten otin mukaan kameran. Viisas valinta, sillä blogiin tarvitsin uusia kuvia ja niitä myös sain. Kävelin reipaasti yli tunnin Crosshavenissä ja nautin kesästä ja meren läheisyydestä. Aurinko paistoi ja auton lämpömittari näytti melkein kahtakymmentä. Me täällä ei olla liian vaativia noiden asteiden suhteen. Kunhan vaan arska paistaa, eikä sada, niin ollaan oikein tyytyväisiä.

Sunnuntaina sitten paistoi taas ja ukkostakin oli ilmassa. Juniorilla oli vihoviimeinen jalkapallo-ottelu koulupoikien liigassa. Hänhän aloitti harjoitukset viisi vuotiaana ja sai tarpeekseen viime syksynä, eikä enää halunnut mennä harjoituksiin. 10 vuotta kuulemma riitti pallon potkimista. Sitten joulun jälkeen valmentaja soitti, että mites olisi, jos Juniori vetäisi taas pelipaidan päälle. Uudella innolla hän palasi vanhan harrastuksen pariin ja olin salaa onnellinen, sillä tämä oli se viimeinen vuosi tuossa liigassa.

Pienistä palloa potkivista viisi vuotiaista on tullut nuoria miehiä. Tuli sellainen olo, että taas on tullut aika todeta, että yksi aikakausi on ohi. On seisottu vesisateessa, kummparit mudassa ja väristy kentän reunalla. Viime kuukausina en ole enää kulkenut otteluita katsomassa, mutta viimeiseen otteluun oli pakko mennä. Valmentajat ovat tehneet hyvää työtä, ja pojat ovat oppineet paljon muutakin kuin miten palloa potkitaan.

Täällä ukkosta on todella harvoin, joten kun ehdotin perheen miesväelle, että joskos pistäisimme telkkarin kiinni, he katsoivat minua ihmeissään. En sitten jaksanut asiasta sen enempää vääntämään kättä, joten televisio pysyi päällä, vaikka salamat vilahtelivat ulkona. Ja sitten alkoi sellainen suomalaistyyppinen ukkossade, joka alkaa yhtäkkiä ja myös loppuu kuin seinään. Eikä niin kuin täällä, että hana jää päälle pitkäksi aikaan. Ihan kuin olisi yhtäkkiä istunut lapsuudenkodin sohvalla koti-Suomessa, sateen rapistessa peltikattoon.

Tänä aamuna vasta kaunis aamu olikin ja niin lämmin, että  pitkästä aikaan pistin hameen päälle ja lähdin töihin. Eikä muuten ollut kylmä! Töissä laskin tunteja, että pääsisin kotiin ja ulos. Ja koittihan se vapaus vihdoinkin. Voi, kun olisi sellainen laki, että kun täällä on lämmin päivä saisi lähteä heti töistä kotiin!


6 kommenttia:

 1. Sellainen laki olisi kivaa täälläkin. Tosin silloin olisi toukokuu mennyt aika tavalla laiskotellessa koko kuukausi. Aivan ihanat on ollut täällä kelit. Ja jos kesäkuu kylmenee, niin ei haittaaa, sillä mehän olemme enemmän ja vähemmän reissussa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että toimistossa istuminen on tuntunut viime päivinä yhdeltä kidutukselta. Ulkona, kun on niin kaunista ja aurinko paistaa. Lakiuudistusta odotellessa!

   Poista
 2. Täällä Connemarassakin on niin upeat säät! Uskomattoman ihanaa ja toivottavasti näitä lämpöaaltoja tulisi kesällä useampikin. About 18-20 astettakin on todella riittävää.mä en vieläkään ole ukkosta Irlannissa nähnyt, vaikka säätiedotuksessa olisi luvattukkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlanti muuttuu ihan toiseksi maaksi, kun aurinko paistaa. Olen ihaillut kuviasi rannalta. Niistä sainkin idean, että miedänkin pitää lähteä haistelemaan merituulia tuonne Kinsalen lähelle. Shortsit on jo jalassa!

   Poista
 3. Kivaa, että teillä Irlannissa ja Suomessa on kaunista.Toivottavasti ei sitten taas ole Suomessa juhannuksena jäätävän kylmää ja märkää. Kiva, että bloggaajat kertovat ilmoista.TV-utiset kertovat, että tasan ei käy onnen lahjat: 4 vahvaa korkeapainetta jumitti Friederike-nimisen matalapaineen meidän yllemme Saksaan ja Ranskaan.Ukkonen jylisee, vettä tulee Friederikeltä kuin kuuluisalta Esteriltä ahterista. Friederike raukka ei pääse mihinkään, vaan sataa, sataa, sataa. Baijerin itäkolkka on veden alla Pariisi hukkumassa. Mansikat eivät kypsy, parsat ja varhaisperunat opettelevat uimista, salaattipellot on ukkonen korjannut. Itä-Eurooppalaiset sadonkorjuuapulaiset pyörittävät peukaloitaan, eivätkä tienaa mitää ja isännät surevat täydellistä katoa ja velkojaan. Salaatit ja perunat eivät kasva supermarketissa. Keski-Euroopan kesät ovat tätä: riippuu siitä, miten Azorien ja Venäjän korkepaineet ja Islannin matalapaineet leikkivät keskenään piirileikkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keski-Euroopan kesä kuulostaa samalta kuin meidän järkyttävä talvi. Satoi vaan viikosta ja kuukaudesta toiseen. Eikös se viime juhannus ollut Suomessa "vähäluminen"?

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!