keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Miten kestää sekoamatta Irlannin Ilmoja?

Kuulostaa ja etenkin näyttää siltä, että kaikkialla muualla on aurinkoista ja lämmitä, mutta ei meillä täällä Corkissa. En tiedä mistä synneistä nyt maksetaan, mutta arska on kääntänyt meille selkänsä ja joku pahuksen musta pilvi on ja pysyy meidän päällä. Ja lomaakin saa vielä odottaa...Täältä olisi nyt päästävä pois ja äkkiä! 

Jotenkin on nurinkurista, että postiluukusta tippuu jatkuvasti kesään ja lämpöön liittyviä mainoksia. On upeita puutarhahuonekaluja, jos jonkin moisilla tyynyillä varustettuna. Viikonloppuna ihastelin pehmeäksi vuorattua ulkokeinua. Siinä olisi kiva istuskella ja heilutella varpaitaan. Siis, noin teoriassa. Käytännössä se olisi tässä maassa erittäin typerä ostos, ellei keinua sijottaisi katoksen alle. Parhaat puutarhakalusteet täällä ovat joko muoviset tai sellaiset, jotka eivät kärsi sateesta. Ja ne tyynyt ja pehmusteet saa kyllä unohtaa kokonaan. Kuka jaksaa/viitsii roudata kalusteita ja tyynyjä sisälle ja ulos koko kesää.

Onhan tässä vuosien varrella tullut opittua yhtä jos toista aiheesta "Miten kestää sekoamatta irlantilaista säätä"? Oikeastaan se on aika yksinkertaista. Tässä muutamia esimerkkejä.

Mitä tahansa suunnittelet ota aina laskuihin mukaan sateen mahdollisuus. Täällä on ihan tuhra järjestää vaikapa grillijuhlia ja luottaa siihen, että ollaan ulkona. Meidän grilli on katoksen alla ja kun grillataan niin silloin grillataan satoi tai pastoi. 

Pyykki kuivaa, jos kuivaa ja kun kuivaa. Viimeinen satsi roikkuu ulkona märkänä jo kolmatta päivää. Miksi? Koska sunnuntaina näytti aamulla siltä, että tulee kaunis ja kuiva päivä. Tänään on pakko heittää ne uudestaan pesukoneeseen ja kuivata kuivausrummussa. 

Jos mielii lenkille, pitää lähteä heti, kun ei sada. Jättää keittiö kaaokseen ja perunoiden kuoriminen kesken. Seuraavaa tilaisuutta nimittäin saattaa joutua odottamaan pitkään. 

Sadettapitävä, hupullinen takki ei ole ollenkaan huono sijoitus.

Kampaus kannattaa myös pitää sellaisena, että yllätyssadekuuro ei sitä täysin tuhoa. Sateenvarjo ei täällä takaa kuivia hiuksia.

Tekemistä minulla riittää aina, satoi tai paistoi. Lasten kanssa onkin sitten vähän eri asia, sillä ainakin meidän pojat mielellään leikkivät ja pelasivat ulkona. Onneksi täällä on nykyisin näitä sisäleikkipaikkoja, jossa on tilaa juosta ja peuhata. Valitettavasti yleiset uimahallit eivät aina innosta uimaan, joten jäsenyys uima-altaalla varustetulle kuntosalille on hyvä sijoitus. Monena sateisena sunnuntaina kävimme poikien kanssa uimassa. Sinne altaalle jäi paljon energiaa ja pesukin sujui siinä samalla.

XBoxeille ja PlayStaioneille on tilausta näinä vetisinä päivinä. Pelaaminen onneksi meillä loppui siihen, kun pääsi taas ulos.

Se, että vettä sataa kaatamalla ei tarkoita, että jalkapallot yms. on automaattisesti peruttu. 
Kumisaappaat jalassa ja sadetakkiin vuorautuneena olen katsonut monta peliä, mutaisien kentän reunalla. Auto vuorataan pelin jälkeen mustilla jätesäkeillä, sillä palaajat ovat yltäpäältä märkiä ja likaisia, eikä pesumahdollisuuksia aina ole.

Ja vaikka kuinka tiedän, että sade loppuu aikanaa on minullakin on välillä näitä päiviä, jolloin sää saa yliotteen ja alkaa kenkuttamaan. Ei pääse ulos ja tuntuu, että pää räjähtää. Niin, ja se sateessa käveleminen jää minulta kyllä väliin, olipa sitten minkälaiset sadevaatteet tahansa. Autot roiskivat vettä päälle ja tuuli tuntuu vievän mukanaan. Juuri nyt olisin valmis hyppäämään ensimmäiseen lentokoneeseen, joka Corkin kentältä lähtee, ihan mihin vaan. Sillä siellä ihan missä vaan on varmasti parempi ilma kuin täällä.

Anteeksi marinani, mutta oli pakko päästää höyryjä tai siis vesiä ulos!


12 kommenttia:

 1. Muita: SATEEN JÄLKEEN PAISTAA AINA AURINKO - IRLANNISSAKIN!...:D Ei vaiskaan, tosi kurjaa, kun aina sataa...viimekesänä meinasin jo saada täällä Suomessakin tarpeekseni sateesta ja kylmästä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää visiin vaihtaa blogin kuvaus, että aina sataa, eikä aurinko paista koskaan!!! Meillä on ollut nyt kolme lähes sateetonta päivää. Ensi viikolle luvassa pilvistä ja sadetta...TAAS!

   Poista
 2. Jotenkin tuttua....ihan kuin omaa marmatustaan lukisi :) Täällä Norjan rannikolla on tottunut sateeseen ja siihen, että elämää on elettävä sateellakin, muuten ei voi tehdä mitään.
  Tällä hetkellä olemme tosin aika hemmoteltuja, sillä helle on vieraillut jo kuusi päivää ja asteita on parhaillaan ollut jopa 26-28. Väki on kirmannut ulkona, kuin navetasta ulos päässeet lehmät :D ja mökkilautallakin oli jäätelö myyty loppuun! Toivottavasti tämä ilma leviää sinne teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan taitaa olla aika samanlainen ilmasto. Meillä hellerajan ylitys on kyllä harvinaista. Kunhan 20 astetta saadaan mittariin, niin ollaan tosi onnellisia.

   Poista
 3. No kyllä minuakin alkaisi riepoa, jos sää olisi noin arvaamaton. Ensin ajattelin, että tuohan kuulostaa ihan Suomen (normaalilta) kesältä, mutta ehkä Suomessakaan ei ole noin arvaamattomat ilmat? Tai ainakaan aina. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa sataa ja sitten se on siinä. Täällä sataa ja sataa ja taas sataa. Ilma myös muuttuu välillä todella nopeasti, että ei meinaa perässä pysyä. No, sulla taisi olla Intiassa tarpeeksi lämmin!!

   Poista
 4. Harmittaishan tuo, mutta silti parempi sade, tuuli ja kylmyys kuin paahtava kuumuus yötä päivää ja vielä suurimman osan vuotta. Olis kiva kyllä tietää, miten paljon ilmasto vaikuttaa luonteeseen? Kuvittelisin, että suomalaiset ovat eristyneempiä johtuen pitkästä ja kylmästä talvesta?
  Älähän kastu siellä!
  Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo paahatava kuumuuskaan kyllä minulle sopisi. Sellainen + 25 astetta olisi justiin passeli ja mieluiten läpi vuoden. Kyllä se sää masentaa, ei sille mitään voi. Ihmekkös, kun etelä-Euroopplaiset ovat niin iloisia ja eläväisiä, kun saavat nauttia auringosta suurimman osan vuotta.

   Poista
 5. On sitä kestämistä välillä Suomenkin säässä. Kylmää tuntuu toisinaan piisaavan vuodenajasta riippumatta. Suosittelen myös lomamatkaa Islantiin vaikka kesällä - sen jälkeen kyllä oman maan sääolosuhteet tuntuvat erinomaisilta. -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan jättää Islannin suosiolla väliin. En halua ottaa pienintäkään riskiä, että lomamatkalla sataisi. No, Suomessa joudun kyllä sateesta kärsimään.

   Poista
 6. Ajattelin ensin, että Suomen kesältähän tuo kuulostaa. En minäkään viitsi laittaa parvekkeen tuoleihin pehmusteita, sillä sade voi tulla koska tahansa. Mutta ehkä teillä siellä on sitten kuitenkin vähän sateisempaa ja arvaamattomampaa säätä kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa sentään kesä tulee (paitsi viime vuonna) ja siellä on välillä oikein kunnon helteetkin. Täällä hellesäitä on todella harvoin. Onneksi on Espanjan matka varattu, että edes viikon saamme kunnon aurinkoannoksen.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!