maanantai 23. toukokuuta 2016

Ihan kuin ulkomailla...

...olisi tullut pistäydyttyä tänä viikonloppuna. Lauantaina nimittäin suunnistin espanjan kielikokeen jälkeen Dubliniin, kaverin nelikymppisille. Kun Corkin bussista astuu O’Connoll Streetin hulinaan, sitä tuntee olevansa kuin maalaisserkku kaupungissa. Ympärillä kuulee puhuttavan kaikkia mahdollisia kieliä, ja joka puolella pyörii turisteja. Siinä pitää maalaisserkun vähäksi aikaa pysyähtyä ja sitten sukeltaa sisään ihmisvilinään.
Viime viikko oli sellaista menemistä, että suorastaan nautin kolmen tunnin bussimatkoissa. Espanjaa kävin puhumassa perjantaina 15 min ja varsinainen koe ja kuulunymmärtäminen (tai luullun arvaaminen) oli sitten lauantai-aamuna. Tässä tohinassa pakkaaminen jäi viime meterille ja sillä seurauksella, että kamera lähti kyllä mukaan, mutta ilman muistikorttia.
Nautin sunnattomasti siitä, että sain mennä ihan omaan huoneeseen yöksi, eikä tarvinnut olla kenenkään nurkissa. Sain siis tulla ja mennä mieleni mukaan. Vaatteiden vaihto ja pikainen pyörähdys parissa kaupassa, ja sitten syömään hyvin ja hartaasti. 
Täällä ja varmasti muuallakin ovat muodissa nyt aasialaiset ravintolat, joiden ruokalistalta löytyy iloinen sekoitus intialiasta, thaimaalaista, kiinalaista jne. ruokaa. Tässä ravintolassa ruokalistalla oli thaimaalaista ja veitnamilasta ruokaa ja hyvää oli. Eikä seurassakaan ollut valittamista. Oli myös mukava nähdä entisiä työkaverita vuosien takaa. He tulivat ihan varta vasten Helsingistä Dubliniin.
Kävimme katsastamassa myös Temple Barin menoa. Ei ollenkaan meikäläisen paikka. Liikaa polttariporukoita ja ihmisiä yleensä. Kaikki paikat täpötäysiä ja istumisesta saa vain haaveilla. Tulen vuosi vuodelta vain vaatimammaksi. Pitää saada istua, musiikki ei saa olla liian kovalla, eikä paikassa saa olla liikaa ihmisiä. Lue: kannattaisi pysyä lauantai-iltana ihan vaan kotisohvalla! Nimittäin jos pubi ei ole täynä lauantaina, on sen loppulaskenta jo alkanut ja pian on suljettu-lappu ovessa. Onneksi tälläinen hiljaisempi versio löytyi, mutta ei Temple Barista. Se nyt on turistirysä, mutta kesällä kaunis selainen.
Sunnuntai-aamuna jatkoimme sitten kulttuurin ja kansanperinteen parissa. Siitä tässä viikolla teenkin ihan oman postauksen. Tiedän, tässä vaiheessa tätä lukevat, mukana olleet hymyilevät, sillä tämä ei ollutkaan ihan perinteinen museo.
Iltalentoa Helsinkiin odottavat jatkoivat päivää shoppailun merkeissä. Minun shoppailuni jäivät yhteet halpaan t-paitaan. Sitten kipaisin hakemassa eväsleivät ja teet mukaan ja hyppäsin Corkin-bussiin. Kotona olin jo viiden jälkeen. Jääkiekoakin olisi illalla voinut mennä katsomaan, mutta minä olen niin epäurheilullinen, että jätin väliin, niin kuin kaiken muunkin urheilun televisiossa.
Joskus ihan lyhytkin pyräys pois kotoa ja arkirutiineista piristää kummasti. Valitettavasti Ikea jäi tällä kertaa väliin, mutta pääsehän sinne taas. Tällä latauksella pitäisi nyt päästä kesäkuun lopulle asti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos!