keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Missä yötä Irlannissa?

Irlannissa lomaillessa voi yöpymiseen panostaa asumalla upeissa kartanohotelleissa tai sitten halvasti hostellissa. Suurin osa löytää itselleen sopivan majoitusmuodon jostain siellä välimaastossa. Majoistusvaihtoehdoja on paljon, eikä B&B (aamiaismajoitus) ole suinkaan se ainut vaihtoehto. Hotelleja löytyy pienemmissätäkin kaupungeista ja jopa kylistä. Eikä poissuljettu vaihtoehto ole loma-asunnonkaan vuokraaminen. 

Kenmaren viikonloppuna yövyimme B&Bssa, ihan siinä pääkadun tai paremminkin tien varrella. En itse välttämättä valitsisi yöpaikasi B&Btä  etenkään, jos huone on omistajien omassa kodissa. Sitä tuntee olevansa toisten nurkissa, vaikka huoneesta maksaakin. Omistajat ovat tietysti tottuneet turisteihin ja jaksaavat olla kiinnostunteita sinusta ja tekemisistäsi. Persoonattomaan hotelliin verrattuna varmasti ihan mukava vaihtoehto, Irlannissa käymässä oleville ulkomaalaisille.

Täällä pitkään olleena olen jo vähän kyllästynyt jatkuvaan kysymystenvirtaan siitä, mistä olen, mitä teen, miksi olen täällä jne... Minä valitsen mielummin sen persoonattoman hotellin, jossa voi mennä ja tulla kenenkään sitä kommentoimatta. Lomalaiselle B&B on ihan kiva ja erillainen vaihtoehto. Joten suosittelen sitä kokeilemaan!

B&B paikoissa on eroja. Lauantai-yön vietin ihan kivassa sellaisessa. Ensinnäkin se ei ollut kenenkään talossa, vaan kahvilan ja kaupan yläkerrassa. Huone oli siisti ja yhdelle hengelle ihan sopiva. Lämmitys pelasi ja lämmintä vettä tuli sopivalla paineella. Oli hiustenkuivaaja, wifi ja TV. Mitäpä sitä muuta olisin kaivannut? Teetä ja kahvia sai käydä keittämässä olohuoneessa. Siellä oli myös jääkaappi ja mikrouuni, jos niitä kaipasi. 

Ihan normi B&B tämä ei kuitenkaan ollut, sillä aamiainen ei kuulunut huoneen hintaan.
Se taas sopi minulle, sillä en halua syödä tyhjään vatsaan tuhtia irlantiasta aamiaista. Älkää nyt säikähtäkö, kyllä murojakin varmasti löytyy ja kasvissyöjille tehdään aamiaisesta oma versio. Erityisruokavaljoista muuten kannattaa mainita jo majapaikkaan saapuessaan.

Me juoksimme aamupalalle vesisattessa läheiseen, kivaan kahvilaan, jonka jo edellis iltana valitsimme. Munakokkeli savustetulla lohella teki tehtävänsä. Täydellisesti! Eikä kaveritkaan nähneet nälkää.

Hotellit eivät tule välttämättä yhtään sen kalliimmiksi, kuin B&Bt, joten kannattaa vertailla hintoja. Hotelleista vielä sen verran, että usein niiden yhteydessä on myös leisure-centre eli kuntosali ja uima-allas, jota hotellivieraat saavat käyttää ilmaiseksi. Itseään voi hemmotella myös vaikkapa kasvohoidolla tai hieronnalla. Etenkin lasten tai nuoren kanssa matkustaville uima-allas on plussaa, sillä merivesi täällä on kesälläkin aika kylmää.

Sesonkiaikoina varaisin kyllä majapaikan etukäteen. Netin kauttahan se sujuu vaivattomasti. Muistakaa muuten se, että hotellit ja B&B maksavat tietyn prosentin huoneen hinnasta esim hotel.comille. Saattaa siis tulla edullisemaksi ottaa yhteyttä suoraan majapaikkaan. Etenkin jos kyseessä on pieni yksityinen yritys. Silloinhan kukaan ei vie komissioita välistä. Ja tämä tietysti pätee kaikialla maailmassa. 

Kaikki B&B eivät suinkaan ota luotto- eikä pankkikortteja, joten on syytä tarkastaa miten voitte maksaa. Nimittäin pankkiautomaatille Irlannin maaseudulla voi olla pitkä ja mutkainen matka... Sama pätee myös pienempiin kahviloihin, ravintoloihin ja jopa kauppoihin. Niin, ja taksikin maksetaan yleensä käteisellä. Kannattaa siis pitää  jonkin verran euroja aina taskussa. Visan vinguttaminen on kätevää turistille, mutta pienen kahvilanpitäjälle vingutuskoneen vuokra ja komissiot tulevat kalliiksi. Siinä syy.
Viikonloppuna kirjoitan autonvuokraamisesta ja ajamisesta yleensäkin, väärällä puolella tietä!

2 kommenttia:

  1. Kaunis kyltti tuohon B&B-paikkaan:) Ja vaikuttaa muutenkin mukavalta paikalta.

    VastaaPoista
  2. Noihin kyltteihin kiinnitin huomitoa. Olivat suorastaan kauniita. Tämä ei kuitenkaa ollut se meidän B & B.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!