maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kauniissa Kenmaressa

En ole joulun jälkeen tainnut käydä tämän läänin rajojen ulkopuolella. Viikonloputkin ovat kuluneet lähes tulkoon kotona. Viikot vaan vilisevät silmissä ja pian on taas viikonloppu, jolloin se oma kotisohva on kaikista parhain paikka. Olenkohan tulossa mökkihöperöksi?

Onneksi yksissä illanistujaisissa, joku sai hyvän idean ja nyt viikonloppuna se viimein toteutui. Lähdimme nimittäin suomineitoporukalla käymään Kenmaren piskuisessa kaupungissa tai paremminkin kylässä, kauniissa Kerryssä. Se on suosittu lomanviettopaikka, ja mielestäni oikein hyvä vaihtoehto mini-breakille. Paikan hyvin tuntenut suomineito, tai rouva hän kyllä on, tiesi mitä tehdä ja minne mennä. Mikäs oli  mukaan lähtiessä, kun koordinaatit olivat selvillä ja ohjelma valmiiksi järjestetty. 

Ympäristössä on paljon nähtävää, joten Kenmaresta voisi hyvinkin varata majoituksen,  vaikkapa 4-5 päiväksi ja tehdä sieltä päiväretkiä ympäristöön. Maisemat ovat henkeäsalpaavat, myös meille täällä pysyvästi asuville. Tulikin taas todettua, että kyllä tämä onkin kaunis saari. Niin, ja vaellusta harrastaville löytyy ympäristöstä eri pituisia reittejä, eli valelluskengät ja vaatteet mukaan.


Auto on mielestäni must, sillä muuten liikkuminen on aika vaikeaa. Kenmare on kuuluisalla Ring of Kerry-kieroksella , sekä uudehkolla Wild Atlantic Way-reitillä. Lisäsin tuonne linkit, jos haluatte niistä lisää tietoa.
Lauantai-aamuna siis suomineidot lähtivät vaeltamaan vuoren rinteelle. Minä jätin tämän osuuden väliin, sillä voimat eivät ole vielä palanneet täysin, enkä halunnut olla se, jota kaikki odottavat. Hitaammalla ryhmällä oli mennyt neljä tuntia urakassa, joten ihan hyvä, että en lähtenyt. Vaikka kyllähän se kieltämättä vähän harmitti. Seuraavalla kerralla sitten!

Otin kameran kaverikseni ja lähdin kiertelemään kävellen värikästä pientä kaupunkia ja sen lähiympäristöä. Huomaamatta tuli käveltyä lähes kolme tuntia (tasaisella maalla kylläkin). Siellä kierrellessä näin myös yhden paikallisen julkkiksen, joka on viime aikoina ollut esillä tiedotusvälineissä harva se päivä. Hänestä lisää myöhemmin.

"Vuorikiipeilijät" saapuivat retkeltään ja olivat tietysti nälissään. Kävimme lounaalla ja sitten B&Bhen vähän lepäämään ja laittautumaan ja taas syömään. Olipa mukava rupatella pitkästä aikaan oikein ajan kanssa. Me kaksi synttärisankaria saimme kivan yllätyksen, kun eteemme ilmestyi kynttilällä varustettu jälkiruoka. Iltaelämä oli kylässä vielä aika hiljaista, mutta voin kuvitella, että kesällä paikka on paljon vilkkaampi ja irlantilaista musiikkia löytyy etsimättäkin. 

Sunnuntai-aamuna juoksimme läheiseen kahvilaan vesisateessa aamiaiselle, ja sen jälkeen lähdimme ajelemaan takaisin kotiin.  Sää oli taas tälläinen mielenkiintoinen sekoitus aurinkoa, räntää, ja vettä. Paluumatkalla tuli mieleen, että ollaanko jossain muualla kuin Irlannissa.
Vaikka aurinko näyttäytyi lauantaina, oli ilma edelleen kovin kylmä.  Onneksi minulla kassissa pipo ja hanskat. Niitä todellakin tarvitsin. Tämä talvi ja kevät ovat säiden puolesta olleet kyllä ehdoton pohjanoteeraus. Siis, että huhtikuu ja Irlannissa lunta.Kunhan ehdin, kirjoitan tänne postaukset majoitusvaihtodehdoista ja autonvuokrauksesta ja autoilusta yleensä Irlannissa. Veikkaan, että tänä kesänä täällä nähdään ennätysmäärä suomalaisia turisteja, sillä niin monta lentoa tänne on viikossa Helsingistä, joko Finnairilla tai Norwegianilla. Niin ja tiedoksi, että bloggaaja kirjoittaa näitä matkailupostauksia ihan omaksi ja teidän iloksenne, eikä tee yhteistyötä muuta kuin tietsikkansa ja kameransa kanssa.16 kommenttia:

 1. Hei! Kiitos vinkistä! Ensi kuussa Irlannin matka ja katselen juuri mahdollisia kohteita. Wicklow on jo listalla ja lisää haeskelen. Majoitus Dublinissa ja tarkoitus tehdä kokopäivän matkoja muutama tai kenties myös yöpyä jossain. Majoitusvinkkejä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kivaa matkaa teille tänne. Se oikea Irlanti tosiaan on mielestäni ihan muualla kuin Dublinissa. Toivottavasti säät suosivat!

   Poista
 2. Voi voi. Joskus sitten vielä, toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varamasti vielä joskus. Kutsu on edeleen voimassa.

   Poista
 3. Ei malttaisi odottaa että pääsee tutustumaan Irlantiin :) Hyvältä kuulosti reissunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa ihmeessä joskus käymään. Oikein kunnon kiertomatkalle, jossa pidempi pysäys täällä Corkissa!

   Poista
 4. Lennot on jo ostettu heinäkuulle. Koko nelihenkisen perheen (mukana pojat 14 v ja 17 v)viikon reissulle on suunnitteilla jokunen päivä Dublinissa ja sitten autonvuokraus. Ring of Kerry on aikomuksena, mutta vaikeutena on miettiä mitä kaikkea ehtii nähdä ja kuinka paljon kilometrejä kannattaa ajella. Tämä mainio blogisi on yhtenä "syyllisenä" matkakohteemme valinnassa. Pitkään olen lukijanasi ollut, mutta kommentointi on jäänyt. Anne V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt olen kyllä ihan mielelläni syyllinen. Tosi kiva, että joku on saanut blogista idean lähteä tänne lomalle. Ring of Kerry on kyllä must. Sen voi kyllä ajaa päivässä, mutta suosittelisin jäämään yhdeksi yöksi,jonnekin matkan varrelle. Vaikkapa Valentia saarelle. Toivottavasti pojat myös viihtyvät.

   Poista
 5. Kyllä Irlannissa on sitten kaunista ja viehättävää. Tosin toi ilma ei nyt se kaikkein paras ole, mutta kovasti tekeisi mieli katselamaan Irlantia laajemmalti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sään on mitä on, mutta kun täällä on hyvä ilma niin tuntuu, että on ihan eri maassa. Nyt tänne on helppo tulla lomalle, kun on niin paljon lentoja.

   Poista
 6. Ei tuomosista kauniista paikoista kuin Kerrystä saa kirjoittaa, kun en ole siellä vuosikausiin ollut eikä matkaa sinne ole lähimaillakaan. :) Siellä on niin hienoa, kuten aika monessa muussakin paikassa Irlannissa. Mm. se Aran on vielä käymättä!
  Noita kumppareita en kyllä ottais jalkaani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sun kiusaksi kirjoitin. Hae Allu mukaan ja lähdetään porukalla käymään Aran saarilla. Minäkään en ole sielä vielä käynyt.

   Poista
  2. Nuo kumpparit ovat kyllä kamalat, joten jätin sinne kaupan ikkunaan.

   Poista
 7. Kyllä tonne pitäisi todella joskus ehtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena tulee sut hakemaan ja sitten lähdetään katsomaan miltä Aran saarilla näyttää. Käykö? Ja hommaan Helenalle uudet kummparit!

   Poista
  2. Se kyllä sopii, mutta otan kuitenkin kumpparit Suomesta mukaan!

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!