perjantai 8. huhtikuuta 2016

Baarissa kynsiasioilla

Huomasin juuri, että suomen kielessäkin käytetään nykyisin tätä baari-sanaa. Siis vaikka kyseessä ei mikään juottola olekkaan. Viime vuoden aikana tänne meillekkin on avautunut uusia kynsibaareja (nailbar) kuin sieniä sateella. Tottahan niitä on aina ollut, mutta juuri nyt näyttää olevan meneillään varsinainen kynsibuumi. Kilpailu baarien kesken on kovaa, ja se tarkoittaa tietysti meille kuluttajille edullisia hintoja ja jos jonkinmoisia tarjouksia.

Tälläinen kynsienpureskelija ihailee aina toisen kauniita ja hyvin hoidettuja kynsiä. Lakkaan ahkerasti lyhyitä kysiäni, mutta onnistun aina törkkäämään mukamaskuivan kynteni johonkin ja sitten taas aloitetaan alusta. Vaikka kuinka käyttäisin alus ja päälyslakkaa, niin 4-5 päivää enempää ei niistä lakkauksista saa irti. Paniikkilakkaus pelastaa silloin, kun kalenteri näyttää menoa, mutta aika on kortilla. Yksi tai kaksi kerrosta lakaa, mielellään jotain aika neutraalia ja sillä pärjää yhden päivän.

Päätin sitten minäkin poiketa baariin ja tilata itselleni kestolakatut kynnet. 30 min myöhemmin minulla oli upeat, kiiltävät kynnet. Ei mitään rakennesellaisia, vaan ihan normaalin pituiset, omat kynnet, joissa täydellinen lakkaus. Tätä onnea kesti kolme viikkoa, ja sitten poikkesin taas baariin, jossa ensin poistettiin vanha lakka ja päälle uutta. Millään tavallisella kynsilakanpoistoaineella ei näitä lakkoja poisteta, vaan kynsiin laitetaan jotain myrkkyä ainetta. Sitten ne kääritään yksitellen folioon ja laitetaan kuivuriin. Lopuksi vanhat lakat rapsutellaan pois, ja sitten vaan uutta kehiin. Koska näitä kynsiä en pureskele, ja muutenkin käytin käsineitä esim tiskatessa, näyttivät ne vielä kolmen viikonkin kuluttua ihan hyviltä. Ainoastaan kasvua oli tapahtunut niin paljon, että se vako haittasi.

Kaikki mainokset ylistävät, että tämä lakkaus ei vaurioita kynsiä. Ja niin nämä kynsiteknikotkin väittävät. No, eihän se totta ole. Kaikki käsittelyssä aikaisemmin käyneet sanoivatkin, että omat kynnet kärsivät, joten kannattaa pitää välillä tauko. Kosmetologi (jolla on kokemusta ja asiantuntemusta enemmän), joka poisti lakat ennen leikkaukseen menoa sanoikin, että kaikki käsittelyt kuluttavat omia kynsiä. Hänen ohjeensa oli, että kolmannen käsittelyn jälkeen pitäisi, lakan poistattamisen jälkeen, pitää ainakin kuukauden tauko. Ja oikeassa hän olikin. Lakan alta paljastui normaalia ohuemmat ja huonokuntoisemmat kynnet, jotka lohkeilivat ja näyttivät jotenkin elottomilta. Tauon paikka siis kynsiparoille.

Mitään rakennekynsiä en kyllä halua, sillä niillä ei raaputella paistinpannuja eikä kitketä rikkaruohoja. Kestolakkaus kannattaa ottaa esimerkiksi ennen lomaa tai juhlia. Se voidaan tehdä myös varpaisiin. 

Tällä kertaa tälläista naisellista hömpää. Katsokaapas omia kynsiänne. Olisiko lakkauksen paikka? Minulla ainakin on, sillä huomenna lähden suomineitojen kanssa retkeilemään. Siitä enemmän sunnuntaina.

Mukavaa perjantaita kaikille! 


Kolme viikkoa laitosta.4 kommenttia:

 1. Mä en pureskele kynsiäni, mutta töissä joudun käyttämään paljon käsidesiä, joka kuivattaa kynsiä. Noi kestolakkauksetkaan ei oikein kestä käsidesiä, olen kokeillut. Toisaalta mä en voi myöskään pitää pitkiä kynsiä, joten lakoista nautin vain loma-aikoina. Mutta toi sun kynsilakan väri on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin sairaalassa hoitajien käsienpesua. Toiset valittivat, että kädet kärsivät, kun pitää joka välissä niitä pestä. Ei siinä kestä mikään kynsilakka, eikä kai se ole sallituakaan. Joskus on kyllä tullut mieleen, että lopetan koko lakkauksen tai käytän vain ihan vaaleita värejä.

   Poista
 2. Mulla kasvaa melkosen nopeasti kynnet joten pitäis olla neutraali väri. Rakennekynsien jälkeen omat kynteni ovat olleet viirulliset ja peukalon kynsi on vääntynyt... Mutta rakastin rakennekynsiäni yli kaiken. Sormenpäät eivät rakastaneet, mokomat herkkikset.

  Pitäis varmaan hoitaa kynsiä vähän paremmin. Ostaa edes uusi lakka. Tai voisihan sitä käydä kynsihoitolassa ihan perushoitoja ottamassa, jotenkin se vaan jäi kun luovuin rakennekynsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakennekynnet kyllä näyttävät upeilta, mutta ei niitä voi loputtomiin pitää. Käy hemmottelemassa itseäsi hoitolassa, vaikka et uusia rakennekynsiä laittattaisikaan.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!