maanantai 28. maaliskuuta 2016

100 vuotta sitten...

Irlanti on pysähtynyt tänä pääsiäisenä muistelemaan 100 vuotta sitten tapahtunutta pääsiäiskapina, josta syttyi kipinä maan itsenäistymiselle. Jos Pyhää Patrickia juhlittiin vähän aikaa sitten riehakkaasti, nyt muistettiin kapinaan osallistujia ja heidän omaisiaan arvokkaammin ja rauhallisemmin. Dublinissa oli eilen suuri paraati ja paljon muitakin tapahtumia. Televisiossa oli lähes koko päivän aiheeseen liittyvää ohjelmaa, ja me pääsimme tunnelmaan mukaan täältä kotisohvalta.

Mitä enemmän opin Irlannin historiasta, sitä enemmän se alkaa muistuttamaan erästä toista rakasta maata tuolla pohjoisessa. Suomikin muuten mainittiin eilen pariinkin kertaan. Irlantilaiset ja suomalaiset ovat olleet useammankin kerran turvaamassa maailmalla rauhaa yhdessä. Nytkin täällä valmistaudutaan lähtöön Libanoniin, ja jälleen kerran se tapahtuu yhteistyössä suomalaisten kanssa. Sanoinkin miehelleni, että kuten huomaan irlantilaiset ja suomalaiset sopivat hyvin yhteen - marriage made in heaven!

Helsinigin Sanomissa oli myös juttua Irlanninsta ja irlantilaisuudesta. Lukekaapa ja katsokaapa lisää täältä.

Me kävimme tänään kaupungilla kuuntelemassa puheita, musiikkia ja katsomassa seppelten laskua. Aurinko paistoi pitkästä aikaan ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Irlanti on Irlanti hyvine ja huonoine puolineen. Siitä on vuosien kuluessa tullut minulle hyvin rakas, vaikka välillä hiuksiani revinkin ja täällä blogissani päästelen höyryjä. Tänään kuitenkin keskityttiin niihin hyviin puoliin ja on iloittu itsenäisestä Irlannista. Tekee ihan hyvää kaikille välillä pystähtyä miettimään, että se mitä meillä on täällä tänään on, ei ole tullut ilmaiseksi.


Huomenna koittaakin sitten arki oikein isolla Aalla. Ihan 100% kunnossa en kyllä vielä ole, mutta onneksi edessä on nelipäiväinen viikko. Juniori jatkaa vielä pääsiäislomaa ja pojista vanhempi puolestaan lomailee Suomessa. Mies aloittaa toisen työviikon Dublinissa ja kissa nukkuu tyytyväisenä ikkunalaudalla. Valtakunnassa siis kaikki hyvin!


8 kommenttia:

 1. Olen kyllä oppinut paljon Irlannista täältä kauttasi.
  Mukavaa työviikkoa ja paluuta arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että täältä joku jotain oppiikin. Minäkin opin koko ajan uutta toisen blogeista.

   Poista
 2. Kohtuullisen epäselväksi jäänyt itselle tuo Irlannin itsenäistyminen. Hyvä kun vanhanakin vielä oppii!! Todellakin Suomella ja Irlannilla on paljon samaa historiassaan.

  VastaaPoista
 3. Pitää yhtyä edellisiin kirjoittajiin...aina näköjään oppii uutta..:) Hyvää tätä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jutut kiinnostavat. Irlannista ei paljoa Suomessa puhuta.

   Poista
 4. Ikä oppia kaikki! Blogien lukeminen kannattaa, sillä taas opin uutta :)
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin. Minäkin olen oppinut vaikka mitä Norjasta ja Kreikasta blogistasi.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!