tiistai 5. tammikuuta 2016

Vuoden tylsin kuukausi

Täällä sitä yritetään päästä arkeen kiinni. Työpöydällä oli paperia ja pakettia odottamassa. Eikä sekään yhtään piristänyt, että ensimmäisen työpäiväni aloitin kaatamalla litratolkulla vanhentunutta maitoa lavuaariin. En muuten ole koskaan lomien jälkeen oikein juttutuulella, ja small talk suorastaan ärsyttää. Sitä haluasi vain hypätä suoraan vanhaan tuttuun rutiiniin, ilman näitä how was your holiday, any snow...kysymyksiä. No, onneksi me kaikki olimme samassa venessä ja lomaltapaluublues vaivasi jopa irlantilaisia.
Tammikuu on kyllä kuukausista se ehdottomasti tylsin. Edessä vielä monta pimeää ja vetistä viikkoa ennen kevättä. Kukkarossa vilkuttaa Matti ja kesää en viitsi edes ajatellakkaan. Kinkut, kalkkunat ja suklaat ovat jämähtäneet vyötärölle. Kalenterikin näyttää vain töitä ja roskapönttöjen tyhjennyspäiviä. Muutenkin on sellainen epävireinen olo. Eikä se auta yhtään, että sääennuste näyttää sitä samaa vesisadetta.
Tulvivat joet ovat täällä edelleen suuri ongelma. Taloja ja liikehuoneistoja on tuhoutunut ympäri maata. Teitä on myös poikki ja pellot lainehtivat. Irlannissa, jos missä, ei kannata edes ajatella ostavansa tai rakentavansa taloa joen lähelle. Vakuutus korvaa, jos hyvin käy, ensimmäisen tulvan tuhot, mutta seuraavalla kerralla oletkin sitten ihan yksin. Täällä tyypilliset vuorovesivaihtelut tuovat tietysti lisämausteita tulvan torjuntaan.
Koska en itse asu veden äädellä, unohtuu minulta nousu- ja laskuvedet ja niiden vaikutukset ja aikataulut. Silloin harvoin kun täällä rannalla käyn, en koskaan muista, että kannattaisi ehkä vilkaista myös vuorovesiaikataulua, jos haluaa kävellä rantaviivaa pitkin.  Sillä kun vesi alkaa nousta, niin siinä voi tulla kiire karkuun.
Huomenna on täällä loppiaisen lisäksi se päivä, jolloin joulukuusenkoristeet saavat viimeinkin kyytiä. Jos ne pakkaa pois liian aikaisin, tuo se kuulemma mukanaan huonoa onnea alkaneelle vuodelle. Itse pakkasin joulun pois jo viikonloppuna, joten edessä saattaa olla normaalia surkeampi vuosi. 
Nyt pitäisi keksiä jotain piristystä tammikuuksi. Olisiko mitään ideoita? Onko teistäkin tammikuu tappavan tylsä kuukausi?
Tässä viimeiset joulukuvat, jotka otin sunnuntaina. Silloin nimittäin pilvissä oli kävelylenkin kokoinen aukko!

14 kommenttia:

 1. Luinkin noista tulvista, hurjia kuvia. Olivat kylla sielta isomman saaren puolelta. En tiennyt etta teillakin. Koita jaksaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurissa tulvat olivat paljon pahemmat kuin täällä. Televisiosta olen katsonut kuvia kodeista, joissa on metri vettä lattialla. Ei niistä kaikista tule enää koskaan asuttavia. Vakuutus korvaa, jos korvaa. Tänäänkin taas satoi...loppuukohan tämä ikinä?

   Poista
 2. Loma loppuu huomenna, naama rutussa minullakin. Yhtään ei huvittaisi arkeen paluu. Tammikuussa meidän perheessä vietetään useita sntymäpäiviä ja muita juhlapäiviä esim. miehen kanssa juhlistamme ensitreffivuosipäivää. Näillä selviää tammikuusta joten kuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sulla on juhlia tiedossa. Eka viikko töissä otti kyllä lujille, mutta jotenkin siitä selvittiin. Nyt illalla kävimme miehen kanssa syömässä thai-ravintolassa, sen kunniaksi että selvittiin ekasta viikosta.

   Poista
 3. Samaa mieltä Saara, tammikuu on tylsin kaikista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tylsä ja masentava kuukausi. Ja täällä vaan sataa...

   Poista
 4. Tammikuu on tylsä. Tosin eipä loka-marraskuu ole kummoisempia. Onneksi on töissä ns. pehmeä lasku edessä 2 päivää ja viikonloppu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olisin tarvinnut tuollaisen pehmeän lastun. No, ensi viikko meneekin sitten jo vanhalla rutiinilla.

   Poista
 5. Samaa mieltä. Tammikuu on pitkä ja tylsä. Tänne armaaseen Suomenmaahan saatiin kuitenki kunnon pakkaset. Täällä etelässä -25 ja Muoniossa paukuteltiin jo -40 astetta. Yllättävää kyllä tää pakkanen jopa vähän piristää. Sitten en tiedä miten käy jos tää pitempään jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tosiaan tuli kunnon paukkupakkaset. Äidin kanssa juttelin ja mittari näytti sielläkin lähes 30 miinusta. Lunta ei kuitenkaan ollut maassa. Ihme talvi se teilläkin. Toivottavasti tuollaisia pakkasia ei kuitenkaan jatku liian pitkään.

   Poista
 6. Nuuttihan vasta joulun viepi! Nuttipukki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin tänä jouluna ajoissa koristeiden laittamisessa ja samoin otin ne pois liian aikaisin. Ensi joulua odotellessa!

   Poista
 7. En ole samaa mieltä. Tammikuu on loistava kuu verrattuna vaikka marraskuuhun, jonka voi mielestäni poistaa kalenterista kokonaan. Tammikuu on kirkastanut päivät ja tuonut talven. Olen suorastaan hykerrellyt koko kuun:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tammikuu-paralla on edes joku fanittaja. Meidän syksy jatkuu pitkään, joten marraskuukin menettelee. Nauti täysillä tammikuusta. Minä vain odototan, että tämä ikuinen sade loppuisi.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!