keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Ja kuvastin kertoo...

Naapuri on kova siivoamaan, eikä voi sietää mitään turhaa ympärillään. Auton nokka kääntyy kohti kaatopaikkaa paljon usemmin kuin meidän.
Jokin aika sitten rouvalla oli taas talonraivaus päällä, ja hän kysyi haluaisinko heidän vanhan peilinsä. Raavin päätäni ja katsoin ruskeaa, raskasta peiliä. Säälihän se olisi, jos se päätyisi kaatopaikalle. En keksinyt sille paikkaa, mutta kannoin sen tien yli kuitenkin. Mies ei tietysti ollut ollenkaan innostunut aarteestani. Hän nimittäin on naapurin kanssa samoilla linjoilla näissä raivausasioissa. Kaikki (hänen mielestään) turha kaatopaikalle vaan.
Ruskea väri ei miellyttänyt silmää. Valkoista, Antiikki-nimistä, kalkkimaalia oli vielä purkissa, joten ei kun maalaamaan. Tummanruskeat kehykset tarvitsivat  kolme maalauskertaa, enkä sittenkään ollut tyytyväinen tulokseen.
Onneksi keksin,  että tehdään siitä vanhan ja vähän kuluneen näköinen. Heikkapaperilla hankasin sieltä täältä maalia pois ja yllätyksekseni peilistä tulikin ihan kivan näköinen. 
Mies ei kelpuuttanut sitä makuuhuoneeseen, koska peili oli liian suuri. Oikeassa hän olikin, joten päätin viedä sen  kirpputorille. Viime hetkellä sille kuitenkin löytyi täydellinen paikka yläkerran käytävältä.  Nyt voin siitä ohi kävellessäni ihailla vilkaista itseäni ja tehdä tarkastuksen ennen kuin lähden ihmisten ilmoille. Isäntäkin on nähty peilin edessä kohentamassa kampaustaan!
 Ja taas tuli todistettua, että toisen romu on toisen aarre.Ostin tämän Debenhamista miehelle joululahjaksi vuosia sitten.
18 kommenttia:

 1. Romukauppias täällä ihailee ja peukuttaa :)
  Kaunis peili ja nyt ihan omalla paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin vaarallinen uusi ammatti. Minä varmasti kantaisin sieltä selkä vääränä tavaraa kotiin.

   Poista
 2. Tulipa kaunis! Täällä vierään tavarat kirppariin, onhan sielläkin charity shops.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. peilejä ei voi koskaan olla liikaa, antaa valoa pimeään nurkkaan.

   Poista
  2. Joo kyllä täällä kirppareita riittää. Minäkin vien aina omat vaatteeni ja muut käyttämättömät tavarat hyväntekeväisyyskirppareille. Sinne olisi tuo peilikin päätynyt, mutta sitten sille löytyikin sopiva paikka.

   Poista
 3. Tosi kiva! Hyvä idea se hiekkapaperi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerran "vanhensin" ja yllätyksekseni onnistui. Se tässä on hyvä juttu, että vaikka olisi mennyt pilalle, ei sittenkään olisi maksanut mitään.

   Poista
 4. Hieno siitä tuli! Hyvä idea tuo "vanhentaminen" ja paikka just sopiva isolle kauniille peilille. Ja niin, oikein hyvää alkanutta vuotta! Terkuin, Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula! Peili tarvitsi tilaa ympärilleen, sillä se on suuri ja vielä painavakin. Iskin suuren naulan sienään. Toivottavasti kestää.

   Poista
 5. On upea peili, juuri kun tuohon paikkaan hankittu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille just sopiva paikka. Makuuhuoneeseen se olisi ollut liian suuri.

   Poista
 6. Tuo peili on odella upean näköinen nyt ja näyttää löytäneen oikean paikan itselleen.

  VastaaPoista
 7. Tuo pelihän on oikea aarre! Upeat kruusaukset!
  Auringonsäteitä viikonloppuusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sille löytyi paikka, eikä se päätytnyt kirpparille.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!