maanantai 21. joulukuuta 2015

Juhlatunnelmissa

Aivan liian harvoin on juhlia, joihin saa laittautua oikein kunnolla. No, nyt pääsin pitkästä aikaan juhliin, jossa sai kimallella ja välkkyä! Lauantaina oli nimittäin työpaikkani normaalia suurempi ja näyttävämpi joulujuhla. Samalla juhlittiin firman muitakin merkkipäiviä ja hienosti juhlittiinkin. 

Pukukoodi oli vain smart attire, mutta arvaisin että naiset saapuvat paikalle, jos eivät nyt iltapuvuissa, mutta viimeisen päälle laittautuneina kuitenkin. Partnerit oli kutsuttu myös mukaan ja meitä juhlioita oli paikalla 1250! Oli upeasti koristeltu sali, musiikkia, tanssia, arvontaa, puheita, ruokaa ja juomaa. Aivan mahtava ilta ja hyvin järjestelty. Me jäimme mieheni  kanssa hotelliin yöksi, sillä kahden tunnin ajomatka ei yöllä kiinnostanut. Ai, kuinkan mukavalta tuntui aamulla mennä aamiaiselle. Näitä hotelliviikonloppuja voisi viettää usemminkin.

Irlannissa on muuten paljon hyvätasoisia hotelleja, joissa yleensä myös uima-altaat ja kauneushoitolat. Ulkomailla taidetaan valitettavasti yhdistää Bed & Breakfastit Irlantiin. Kannattaa kuitenkin tarkastaa myös hotellien hinnat, sillä hintaero hyvän hotellin ja B&Bn välillä on usein yllättävän pieni. Minä en ole erityisen ihastunut B&B majoitukseen, sillä isäntäväki tuntuu tietävän jokaisen liikkeesi. Yleensähän majoitus on heidän kotinsa yhteydessä, joten ihmekkös tuo. Mielummin tulen ja menen ilman, että siitä tarvitsee tehdä tiliä kenellekkään.

Hotelleista vielä sen verran, että niissä on sitä jotain näin joulunalla. Upeita koristeita, kuusia ja ihania valoja. Jouluksi moni hotelli sulkee täällä Irlannissa ovensa, sillä asiakkaita ei kuulemma ole tarpeeksi. Lomalle Irlantiin kannattaa saapua vasta tapanin- päivän jälkeen. Niissä harvoissa aukiolevissa  hotelleissa voi käydä syömässä joululounaan, mutta ihan halvalla se ei lähde. Katselin juuri esitettä, ja siinä joululounaan hinta oli 110.00 per henkilö. Sillä saisi monta kalkkunaa! Irlanti on siis kiinni joulupäivänä, mutta tapaninpäivänä osa kaupoista on jo auki.

Jouluaattonahan täällä on vielä täysi tohina päällä ja pubit täpötäynä. En tiedä miten ihmisillä riittää virtaa... Irlantilaiset ovat varsinaisia yökukkujia ja juhlat venyvät aina
aamutunneille. Kun me teimme lähtöä jo yhden aikaan oli osa työkavereistani lähtenyt vasta neljältä aamulla!

Eilen olisi vielä pitänyt lähteä ystävien luokse iltapäivällä joulunalusjuhliin, mutta en kertakaikkiaan jaksanut. Pikkujoulut on nyt kyllä minun osaltani juhlittu ja seuraavaksi vietetään sitä ihan oikeaa joulua. Tammikuussa istun viikonloput tiiviisti kotisohvalla ja syön porkkanoita. Niin, ja alan taas ulkoilemaan. Jospas tämä ainainen vesisade loppuisi siihen mennessä.

Valkoinen joulu taitaa jäädä tänä vuonna vain haaveeksi. Elän kuitenkin vielä toivossa, että lunta lakeuksille siunaantuisi. Lumirajakartan mukaan olemme kylläkin viivan väärällä puolella. No, säälle ei voi mitään. Senhän me, jos jotkut, hyvin tiedämme. Jos 
nyt kuitenkaan siellä koto-suomessa ei sataisi vettä koko joulua...


Oli vaikea uskoa, että juhlatila oli urheiluhalli.


Pöytien koristeluista tuli mielleen irlantilaiset häät.


Tarjoilijat kävivät sammuttamassa kynttilöitä,


Ohjelmassa oli mm. irlantilaista tanssia with a modern twist. 

Tämä kuva on hotellin aulasta. Olisin voinut istuskella ja nauttia takkatulesta kauemminkin.

6 kommenttia:

 1. Minäkin sanoin työpaikalla, että voitaisiin järjestää jotkut pukujuhlat. Ostin Istanbulista iltapukuja, mutta eihän täällä koskaan ole mitään juhlaa, jossa niitä voisi käyttää!!! Lupasivat järjestää työpaikalle niin hienon gaalan, että sinne saa tällätä:D. Tosin luulen, että meidän puitteet ei yltäisi tuollaiselle tasolle. Eikä minun pukunikaan ehkä läpäisisi sikäläistä tasoa? Näyttää niin pramealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä juhlissa oli naisilla pukuja laidasta laitaan. Oli pitkiä ja lyhyitä ja kaikkea siltä väliltä. Täällä laittaudutaankin sitten oikein kunnolla. Ystäväni kysyikin, että oletko tilannut manikyyrin? No, en ollut, mutta kampaaja kävi kotona aamulla laittamassa hiukset. Taidan alkaa irlantilaistumaan.
   Kyllä tälläiset pukujuhlat kummasti piristävät.

   Poista
 2. Ei toiveita valkoisesta joulusta :( Plussalla on ja vettä sataa.... Pimeää... Pyh

  Toivottavasti teillä kuitenkin on hyvä joulu täällä lakeuksilla :)

  T. Naapurin Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aattona onneksi oli vähän lunta ja sitten eilen tuli vettä. Jospas tänään tulisi lunta, kun on vähän pakkastakin. Mukavaa tapania sinne naapuriin.

   Poista
 3. Mukavat juhlat taisi olla teillä:) Minä kävin etsimässä täällä joulua ja löysin kauniitakin joulukoristeita. Oikein hyvää joulun aikaa Irlantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat oli juhlat, mutta yhdeltä olin jo ihan sippi.
   Nyt ollaan jo tapaninpäivässä. Kävin ulkoilemaassa ja vähän oli pakkasta ja tuuli kylmästi.

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!