maanantai 16. marraskuuta 2015

Vihreää läpi talven

Irlannissa on vihreää läpi talven. Vaikka puiden lehdet näin syksyisin vaihtavatkin väriä ja lopulta tippuvat maahan, on yleisilme kuitenkin vihreä. Kävin pari viikkoa sitten puutarhaliikkeessä, ja siellä oli edelleen hyvät valikoimat kasveja ikkunalaatikoihin ja muuallekkin puutarhaan. 

Jotenkin sitä ei tähän aikaa vuodesta enää jaksa ajatella mitään pihaan liittyvää. Muutenkin puutarhanhoito jäi tänä kesänä minimiin ja etupihan kukkapenkki, jossa ei kasva mikään kunnolla, on surkean näköinen. Haluaisin päästä eroon koko kukkapenkistä ja pistää sen päälle laatat. Siinä voisi sitten vaikka kesällä istuskella ja nauttia auringosta, siis silloin harvoin kun se täällä paistaa. Keväällä sitten, uudella innolla... Toivottavasti!

Talvella ruohoa ei tarvitse leikata, mutta jo maalis-huhtikuussa ruohonleikkuria taas tarvitaan. Suomessa lumi armahtaa laiskimmankin puutarhurin ja peittää alleen rikkaruohot sun muut. Se täällä Irlannissa ärsyttää, että ihmiset ovat aika laiskoja haravoimaan lehtiä maasta. Jalkakäytävillä saa varoa, ettei liukastu märkiin lehtiin tai niiden seassa olevaan koiran kakkaan. Koirien omistajissa kun on edelleen uskomattoman paljon niitä, joiden mielestä oma hauveli saa kakkia ihan mihin vaan, eikä jätöksiä korjata pois. 

Näissä suuremmissa puutarhamyymälöissä näyttää usein olevan myytävänä myös sisustustavaraa. Lounaskahvio on myös must. Ensin katsastetaan kasvit ja sitten täytetään vatsat. Meidän lähimmässä puutarhamyymälässä näyttää kahvio olevan suositumpi kuin itse liike. Parkkipaikka on lounasaikaan täynä ja jos ei ole ajoissa liikkeellä saa pöytää odottaa. 

Minä ilmeisesti yritän roikkua vielä syksyssä, vaikka joulu kolkuttelee jo ovella...ainakin tv mainoksissa, kaupoista nyt puhumattakaan.
Tässä vielä näitä vihoviimeisiä, syksyisiä kuvia!
4 kommenttia:

  1. Mekin on vietetty 2 viimeista sunnuntaita kukkatarhalla, joka on onneksi aika lahella kotia. Meidan kukkatarha on kylla aika raakile versio teidan paikkaan verrattuna, ei kahvilaa tai sisustustavaraa. Kukkia on ostettu ja istutettukin, taalla ei ole niin valia mihin aikaan vuodesta useaimia laittaa maahan kun miinusasteita ei juuri ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistäppä blogiisi kuvia teidän istutuksista. Näissä puujamyymälöissä saisi helposti menemään aikaa ja rahaa. Minä yleensä ostan kukkia yms rautakauppojen yhteydessä olevista kasvihuoneista. Ovat halvempia.

      Poista

Jätä kommentti. Kiitos!