perjantai 20. marraskuuta 2015

Vastauksia ja vastauksia

Olin oikein otettu, kun sain paljon vastauksia edelliseen postaukseeni. Nyt on ainakin aiheita, joista kirjoittaa! Mikä minua eniten ilahdutti oli se, että ihan tavallinen arkeni täällä Irlannissa jaksaa kiinnostaa. Tämähän on selvä merkki siitä, että tavallisten ihmisten, tavallisia asioita käsitteleville blogeille on tilausta.

Meitä ei välttämättä löydä portaaleista, eikä blogilistojen kärkisijoita. Emme hyödy blogeistamme taloudellisesti, eikä meistä tule julkkiksia. Blogia kirjoitamme omaksi iloksemme ja olemme onnellisia, kun sitä luetaan. Meillä on uskollinen lukijajoukko, joka myötäelää ja pitää jopa meidän puoliamme. He tai siis te, ette välttämättä tunne minua oikeasti, mutta tiedätte ajatuksistani ja arjestani paljon enemmän kuin esimerksi irlantilaiset ystäväni.

Eräs komentti tuli pitkäaikaiselta lukijata, josta osan tähän lainaan.


"Olen seurannut vuosia erittäin mielenkiintoista blogiasi. Perusarkeasi on ihana lukea. Ilman ylimääräistä hehkutusta kaiken ostamisen (esim. uusimmat vaatteet, kengät, silmälasinpokat, ruokatrendit, meikit ja naamarasvat) ylitsevuotavasta ihanuudesta: vieläpä lueteltuina merkeittäin ja ostopaikoittain, alati vuodesta toiseen. Jos blogin-/elämänsisältö on sellainen, niin se ei jaksa kiinnostaa kovin kauaa. Poikiesi harrastuskuskaamisia ja kasvua lapsuudesta nuoruuteen on ollut huomattavasti mielenkiintoisempaa seurata. Niitä samoja teemoja on omassa elämässäkin, pyykkäämisen ja ruuanlaiton lisäksi."

Niin, blogia aloittaessani meillä on 7 ja 13-vuotiaat pojat. Nyt heillä on ikää 15 ja viittä vaille 20. Vaikka he täällä pysyvätkin kasvottomina ja vähän taustalla, ovat pojat kuitenkin kasvaneet täällä blogissakin. Paljon on elämä muuttunut seitsemässä vuodessa ja minäkin siinä mukana.

Aina välillä sitä haluaa miettiä, että missä mennään ja mihin suuntaan, näissä blogia-asioissakin. Stressiä en rakkaasta harrastuksesta suostu kuitenkaan ottamaan!

Fab Forty Something- blogin Marjukka heitti minulle The Starlight Blogger Awardin. Kiitos siitä, Marjukka!  Hän on muuten mielestäni on onnistunut  yhdstämään tyylikkäästi blogiinsa myös tämän, minulle täysin vieraan, kaupallisen puolen.  Haasteen sain jo pari viikkoa sitten. Kävi niin, että minulla oli vastaukset valmiina jo viime viikolla, mutta sitten rähjähti Pariisissa ja sen jälkeen pitikin miettiä asiat uudestaan.


The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.


Here are the rules for the Starlight Blogger Award:


1. Thank the giver and link their Blog to your post. 


2. Answer the 3 questions given to you. 


3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you. 


4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.

Tässä näitä uudestaan mietittyjä vastauksia.

1.      Mistä olet kiitollinen juuri nyt?

Olen kiitollinen siitä, että asun turvallisessa maassa, jossa ei tarvitse pelätä. Minulla on täällä perhe, mukava koti, ystäviä ja työpaikka jossa viihdyn.  

Olen myös kiitollinen, ihan joka aamu siitä, että olen elossa ja voin hyvin ja että edessä on uusi päivä.

Odotan myös joulua ja olen kiitollinen, että pysyn sen raskaan kesän jälkeen, viettämään äitini ja perheeni kanssa.

2.      Minkä asian haluaisit muuttaa elämässäsi juuri nyt, jos pystyisit?

Juuri nyt on meillä asiat hyvin, mutta ainahan sitä voisi pientä viilausta tehdä siellä sun täällä. Matkustaminen avartaa ja toivoisin, että lomaa ja rahaa olisi enemmän ja pääsisin ”avartumaan”. Toisaalta tämä olisi sellasita ylimääräistä luksusta, jota ilmankin kyllä voin elää ihan hyvää elämää.

Sitten sellainen maantieteellinen ongelma, joka poistaisin jos voisin. Matkaa täältä äidin luokse on aivan liian paljon ja siihen menee järkyttävän paljon aikaa. Valitettavasti tämän faktan kanssa on vain ollut opittava elämään, vaikka välillä se on ollut todella vaikeaa.

3.      Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?

Ja sitten tämän haasteen ehdottomasti vaikein kysymys: elämän tarkoitus. Tekisi mieli vastata, että en tiedä. Enkä kyllä tiedäkkään, mutta yritetään nyt kuitenkin. Olisikohan se jotain sellaista, että pitäisi pystyä elämään niin, että ei tieten tahtoen tee kenellekkään tai ympäristölleen mitään pahaa? Että omasta pienestä elämästä jäisi hyvä jälki. Omaan napaan tuijottelijoita on tässä maailmassa aivan likaa. Lähimmäisen rakastamista nykymaailma kaipaa lisää!

Elämän tarkoitus on myös elää, eikä jättää elämättä. Elää taas ei voi, jos ei tee virheitä, mutta onneksi niistä voi oppia.  Pitäisi ainakin yrittää, tehdä niistä aineksista jotka on annettu, hyvä elämä.

Elämä ei kuitenkaan ole reilua, eikä tasapuolista, joten sekin pitää vaan oppia nielemään. Tätä lausetta en kuitenkaan kaupittelisi nälkää näkeville tai sodan keskellä eläville. Enkä niille joita kohtaan elämä on ollut erityisen epäreilua, suorastaan julmaa.

Mitä enemmän tätä kysymystä mietin, sitä vaikeammalta siihen vastaaminen tuntuu.


Tunnustuksen ja samat kysymykset lähetän tästä kuudelle bloggaajalle:


Anulle, Yaelille, Petralle, Allulle, Karoliinalle ja Heljälle.4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta sinä ihana <3 Mutta nyt täytyy sanoa, että hitto, kun oli vaikeat kysymykset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Ikään ei ole tarvinnut näin paljon miettiä.
   Meillä on tosi kylmä ja teen tästä lähtöä katsomaan Junskun hockey-otteluta. Mukaan lähtee pipo, hanskat, viltti ja kaulahuivi.
   Mukavaa lauantaita sinne teille!

   Poista
 2. Kiitos paljon haasteesta! Mulla onkin kertynyt muutama haaste muhimaan, taidankin ottaa itseani niskasta kiinni ja paneutua naihin haasteisiin. Musta on ihana lukea tavallisen arkisia blogeja, koska toisen arki on kuitenkin ihan toisenlaista kuin oma mutta monesti löytyy yhtalaisyyksia erityisesti ulkosuomalaisten blogeista. On ollut kiva seurata vuosia sinunkin blogia, lukijat ovat kokeneet paljon rinnallasi, kiva kun jaksat kirjoittaa!

  VastaaPoista
 3. Olipas tosiaan kysymykset. Mutta hyvin selvisit vastaamisesta:).

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!