keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Toivepostauksia

Kun on blogia kirjoittanut yli seitsemän vuotta, tulee välillä tunne, että on jossain vaiheessa vääntänyt postauksen jo ihan kaikesta. Sitten on taas hetkiä, jolloin aiheita putkahtaa päähän ihan ihme tilanteissa, mutta jos niitä ei kirjoita heti ylös, pakkaavat ne unohtumaan. Ja minulle onnettomalle käy usein niin. On hyvä idea ja siihen jopa kuvat mietittynä, ja sitten se unohtuu. 

Suomen iltapäivälehtien lööpeissä lukee usein pontevasti, että nyt puhuu se ja se. Minä ajattelin, että nyt saavat puhua tai paremminkin kirjoittaa lukijat. Sana on vapaa. Minkälaisia postauksia haluatte? Kiinostaako joko erityinen asia Irlannissa? Haluatteko ehkä kysyä jotain? Antakaa palautetta, please. Pitäisikö blogia jotenkin uudistaa? Vai jatketaanko vanhalla tutulla kaavalla, jota ei oikeastaan edes ole. Juttuja kirjoittelen aiheesta kuin aiheesta. Sellaista sillisalaattiahan tämä on aina ollut. 

Joskus on pitänyt kysyä muilta bloggaajilta, että teettekö te postauksia varastoon? Minä teen niitä aika harvoin, mutta silloin kun tulee postausten välille viikon tauko harmittaa, että ei ole varastossa mitään julkaistavaa. Ehkä tässä olisi yksi asia, jota voisin toteuttaa. Toisaalta blogi elää aika pitkälle reaaliajassa. Kylläkin niin, että kun minulla on kiire omassa elämässä, niin silloin blogissa on hiljaista. Kun elämä on rauhallisempaa, näkyy se täällä uusina kuvina ja postauksina. Sellaista tunnetta ei vielä ole tullut, että tämä oli nyt tässä ja lopetan. 

Ajattelin muuten, että pidän joulun täältä blogista ja meiltä kotoa pois vielä vähän aikaa. Eilen meinasin jo muuttaa mieleni, kun katselin ikkunasta ulos. Oli niin pimeää, että ihan puistatti. Tuuli ulvoi nurkissa ja vettä satoi. Meillä on muuten myrksyvaroitus päällä, eikä ihan turhaa. Teki mieli kiivetä jo ullakolle hakemaan jouluvaloja ja viritellä niitä ikkunoihin. Kyllä tämä pimeys voikin olla sitten masentavaa. Samalla se vie myös ainakin minusta energiaa. Ei viitsi edes kävelylle lähteä. 

Viikonloppuna pistän kyllä valovirityksiä vähän sinne ja tänne. Enkä välitä mitä meidän miehet niistä sanovat. Let there be light!13 kommenttia:

 1. Kaikkein kivointa on ollut lukea sinun arjesta ja ihan tavallisesta elämästä siellä Irlannissa. Irlantilaiset tavat ja perinteet myös kiinnostaa ja se, miten sinä suomalaisena nämä koet. Ja on ollut mukava katsella kauniita valokuvia (kuten tämänkin postauksen kuvat).

  VastaaPoista
 2. Jatka vanhaan malliin. On mukava lukea elämästäsi Irlannissa, maan tavoista jne. Jos haluat kirjoittaa tekstejä varastoon, ehdotan esimerkiksi yleiskatsauksia irlantilaisesta kirjallisuudesta, laidasta laitaan. En tarkoita kirja-arvosteluja vaan tietoa siitä, mitä irlantilaiset lukevat, mitä kirjakaupoissa myydään ja mitä mediassa kerrotaan tämän päivän kirjailijoista ja heidän töistään. Terveisin, Lukija AL

  VastaaPoista
 3. Ei samat aiheet haittaa, sillä niihin on voinutkin tulla joku uusi näkökulma ajan kanssa. Itse olen ammatiltani opettaja, ja olisi kiva kuulla kouluasioista äidinnäkökulmasta ja miksei muutenkin. Esim onko niillä kovin erilsia aineita, kuinka pitkät päivät, ruokailu, koulupuvut jne. Minäkin pidän siitä, että saa lukea ihan tavallisista arjen asioista, ja kuvasi ovat kauniita!

  VastaaPoista
 4. Olisi kiva kuulla suomalaisen ja irlantilaisen ruuan 'liitosta', aineksethan on paljolti samoja mutta mielenkiintoisen erilailla laitettuina. Oletko tuonut suomalaisia ruokalajeja teidän pöytään ja mikä on irlantilaista suosikkia :-)

  VastaaPoista
 5. Minä olen pitänyt näistä "normaalin" elämän tarinoista; niitä joita tulee eteen, tapahtuu tai jotka askarruttavat. Lisämausteena tietty, että sitä katsotaan Irlannista käsin.
  Eli sanoisin, että samalla kaavalla, vaikka itse arvioit, ettei kaavaa edes ole.

  VastaaPoista
 6. Sitä ihan itteään. Elämää ja sen ihmeellisyyksiä ja tavallisuutta. En enää jaksa seurata mitään superhehkutuksia, blogeja jossa koko ajan ostetaan, matkustetaan ja keskitytään vaan ulkoiseen. Ei sellaista elämää ole minulle olemassakaan. Enkä jaksa sellaista katsella "muka toisten elämässä."

  VastaaPoista
 7. Ruokakulttuuri aina kiinnostaa. Mita paikalliset syovat aamiaiseksi/lounaaksi/illlalla. Mita tehdaan itse ja mita tilataan valmiina? Leivotaanko kotona? Onko sinulla ollut tormayksia paikallisen ruokatouhun kanssa? Tai mukavia yllatyksia paikallisille? Joku suomalainen ruoka josta on tullut hitti siella (tyyliin minun bostonpullakakkuni taalla)?
  Tuollahan jo anonyymi kyseli vahan samasta asiasta.

  VastaaPoista
 8. Olen seurannut vuosia erittäin mielenkiintoista blogiasi. Perusarkeasi on ihana lukea. Ilman ylimääräistä hehkutusta kaiken ostamisen (esim. uusimmat vaatteet, kengät, silmälasinpokat, ruokatrendit, meikit ja naamarasvat) ylitsevuotavasta ihanuudesta: vieläpä lueteltuina merkeittäin ja ostopaikoittain, alati vuodesta toiseen. Jos blogin-/elämänsisältö on sellainen, niin se ei jaksa kiinnostaa kovin kauaa. Poikiesi harrastuskuskaamisia ja kasvua lapsuudesta nuoruuteen on ollut huomattavasti mielenkiintoisempaa seurata. Niitä samoja teemoja on omassa elämässäkin, pyykkäämisen ja ruuanlaiton lisäksi :).
  Irlannin; erityisesti Dublinin ja Corkin turistipostauksen haluaisin lukea. Mitä siellä käyvät suomalaiset ostavat matkamuistoiksi, mikä kiinnittää huomion kodin eroavaisuuksissa verrattuna Suomeen. Pirtsakoita syyspäiviä sinulle ja perheellesi! HK

  VastaaPoista
 9. Ei minuakaan haittaa vaikka tulee valilla paallekkain samoja aiheita, ihan kuten muutkin niin kommentoijat niin ihan sita arkeasi on kiva seurata ja minuakin kiinnostaisi nuo ruokajutut. Olet joskus kirjoittanut työpaikasta jotain mutta olisiko jotain työpostausta suomalalaisen nakökulmasta?

  VastaaPoista
 10. Kiitos kivasta blogista. Valokuvat ovat aivan ihania!
  Nuo ruokajutut myös kiinnostavat minua, esittely erilaisista pubeista ruokineen?
  Entäpä harrastuksista: mitä irlantilaiset harrastavat?

  VastaaPoista
 11. Musta on kiva lukea ihan irlantilaisesta perusarjesta. Tykkään myös erilaisista vinkeistä mitä tai missä Irlannissa kannattaa käydä vaikka en olekkaan juuri nyt matkustamassa sinne. Myös kuvaukset miten iralntilaiset juhlivat jotain juhlaa ja mitä perinteisiä asioita on tapana tehdä kiinnostavat.

  VastaaPoista
 12. Kiva lukea ihan perusarjestasi. Olen seurannut jo vuosia blogiasi. Kiitos kirjoituksistasi. Blogisi on temmanut mukaan ja jopa koukuttanut. Pirjo

  VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos!