maanantai 24. elokuuta 2015

Temple Bar


Jokaisessa suuremmassa kaupungissa on se alue, johon suunnataan iltaisin. Dublinissa tämän alueen nimi on Temple Bar. Se on pääkaupunkimme tunnetuin pubialue ja samalla yöelämän keskus. Temple Bar sijaitsee Liffey joen etelärannalla. Se on lähellä O'Connell-siltaa, jos tulette toispuolt jokkee, niin kuin minä perjantaina. Sieltä löytyy myös  paljon ruokaravintoloita ja majapaikkoja. Ei välttämättä se parhain majoitusvaihtoehto aikaisin nukkumaan meneville!  Pubeissa soi irlantilaista musiikkia, ja ainakin näin kesällä pelkästään upeat kukkaistutukset ovat näkemisen arvoisia.

Alue on turistien suosima, mutta dublinilaiset itse viettävät iltaa kyllä ihan muualla. Pubeja katsoessa tuli lähes ikävä näitä meidän "normaaleja" pubeja. Nämä kuvien pubit, kun olivat jotenkin yliampuvia...ainakin minusta. Poikani dublinilainen kaveri oli myös sitä mieltä, että hinnat ovat kallimmat kuin muualla. Joka tapauksessa Temple Barin alueella kannattaa käydä myös päiväsaikaan ainakin ottamassa kuvia. Se kuhisee elämää (ja niitä turisteja) ja on kirjaimellisesti värikäs paikka. 

Viettäisinkö itse iltaa Temple Barin aluella? No, mikä ettei. Voisin hyvinkin istua siellä, jossakin värikkäässä pubissa ja kuunnella irlantilaista musiikkia. Minähän olen Dublinissa vielä ihan turisti. Se sitten onkin ihan eri asia, saisinko mieheni houkuteltua mukaani!
4 kommenttia:

 1. Oih, irkkumusiikkia livenä aidossa irkkupubissa! Ja pintti Bulmersia. Siinä on sitä jotain, pettämätön yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 2. Olin Irlannissa elokuussa 2013, ja yövyin pari yötä Dublinissa Oliver St John Gogartyn yläkerrassa. Temple Barin alue on kyllä ihan oma lukunsa, suosittelen lämpimästi Dublinissa vierailijoille. Suunnitelmissa on kyllä palata vihreälle saarelle, kaunista ja ihania ihmisiä. Kiva katsella kauniita kuvia, kukkaistutukset ovat kyllä huikeita. Oikee väriräjähdys!

  -anne-

  VastaaPoista
 3. Olisit kertonut, mekin siellä! Terveisiä kauniista aurinkoisesta Irlannista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S.
   Cliffs of Moher kuvattu nyt omalla kameralla :)
   Matkalaukku täynna kirjoja....

   Poista

Jätä kommentti. Kiitos!